Γιακουμάκης : «Δεν μπορώ να μιλήσω για φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα»

Γιακουμάκης : «Δεν μπορώ να μιλήσω για φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα»

Ο Πέτρος Γιακουμάκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο επιθετικός του Λεβαδειακού, Πέτρος Γιακουμάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχει φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας φορ μίλησε ακόμη για το πώς κυλάει η φετινή αγωνιστική περίοδος στην ομάδα της Βοιωτίας και για το αν υπάρχουν σκέψεις αποχώρησής του σε μεγαλύτερο σύλλογο.

Έπειτα, αναφέρθηκε και στα παιχνίδια με τους τρεις διεκδικητές του τίτλου, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ επεσήμανε και το ποιος αμυντικός τον έχει δυσκολέψει περισσότερο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιακουμάκης:

Για τη φετινή σεζόν στον Λεβαδειακό: «Σε σχέση με τις προηγούμενες, η φετινή σεζόν είναι καλύτερη. Σίγουρα, όλοι οι ποδοσφαιριστές βλέπουμε πιο ψηλά και έχουν βλέψεις. Αυτή τη στιγμή είμαι στον Λεβαδειακό και αν προκύψει κάτι, θα το δούμε τότε. Δεν έχω κάποια προτίμηση…

Η σεζόν είναι καλή σχετική, επειδή πέρσι παλεύαμε μέχρι το τέλος για την παραμονή. Δεν είναι καλό για έναν παίκτη να βρίσκεται σε μία ομάδα που έχει άγχος και πίεση για να σωθεί η ομάδα. Φέτος έχουμε ξεκινήσει αρκετά καλύτερα και φαίνεται αυτό. Έχουμε διαφορετική ψυχολογία, ως ομάδα είμαστε αρκετά καλή και έχουμε πάρει αρκετά καλά αποτελέσματα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Σχετικά με τον υποβιβασμό, δεν είμαστε μακριά, έχουμε ξεφύγει και είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα και να κοιτάξουμε στη συνέχεια πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε».

Για τους ανθρώπους που είναι κοντά του και εκείνους που τον έχουν στηρίξει: «Όλοι οι προπονητές που έχουν περάσει από εδώ και σε προηγούμενες ομάδες που ήμουν. Η οικογένειά μου είναι πάντα δίπλα μου. Ο Κομπότης με βοήθησε πάρα πολύ όταν με έφερε στον Λεβαδειακό και γενικά όλα τα παιδιά βοηθάμε ο ένας τον άλλο».

Για το αν σκέφτεται να πάει σε μία άλλη ομάδα, μεγαλύτερη από τον Λεβαδειακό: «Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να παίξω ποδόσφαιρο, να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα και να κάνω μία σημαντική καριέρα. Έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, είναι πολλοί οι παίκτες που κοιτούν και το εξωτερικό πλέον, για να πάρουν περισσότερες εμπειρίες. Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά μου είναι εκείνο του Βελγίου, δεν θα έλεγα το αγγλικό. Έχω μιλήσει με φίλους μου και ξέρω τι γίνεται εκεί.

Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αφήσει τη χώρα του και να πάει στο εξωτερικό. Εγώ θα άφηνα τη χώρα μου για να πάω στο εξωτερικό, όπως έκανα και στο παρελθόν που άφησα το σπίτι μου για να έρθω στο Λεβαδειακό. Άλλοι παίκτες φεύγουν από την Ελλάδα και επιστρέφουν μετά από ένα χρόνο, επειδή δεν αντέχουν να είναι μακριά από τους ανθρώπους τους».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Για φαβορί δεν μπορώ να πω, γιατί και οι τρεις ομάδες είναι κοντά στην κορυφή όλες και μιλάμε για πολύ καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει καλύτερη ομάδα, ενώ είχε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και κατάφερε να επανέλθει και να προσπαθήσει από σήμερα να ξεφύγει στη βαθμολογία. Παίξαμε και με τους τρεις, με τον Ολυμπιακό παίξαμε σε όχι και τόσο καλή περίοδο για εκείνον, υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση στη ομάδα για τα αποτελέσματα, αλλά αυτές είναι μεγάλες ομάδες και στις μεγάλες ομάδες δεν μπορείς να κάνεις λάθη, τα οποία τιμωρούν. Και οι τρεις ομάδες είναι καλές ως σύνολα και για αυτό έχουν καταφέρει να είναι ψηλά, όπως και ο Ατρόμητος που πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά».

Για τον αμυντικό που τον έχει δυσκολέψει περισσότερο: «Ο Σισέ είναι πολύ καλός αντίπαλος, Θα έλεγα και του ΠΑΟΚ τα στόπερ που αντιμετωπίσαμε ήταν δύσκολα. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον, αν το σύνολο ήταν καλό όπως του Ατρομήτου, μπορεί να σε δυσκολέψει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ