H μεταγραφή του Λημνιού σε 5+1 στιγμές

H μεταγραφή του Λημνιού σε 5+1 στιγμές

Μέσα σε 36 ώρες το μέλλον του νεαρού winger άλλαξε.

Ο Δημήτρης Λημνιός ετοιμάζεται να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Από τον ΠΑΟΚ και την Super League στα γήπεδα της Bundesliga με τη φανέλα της Κολωνίας.

Ο 22χρονος παίκτης δικαιώνεται για τις προσπάθειες του και ανταμείβεται μετά τις καλές εμφανίσεις που έκανε τόσο με την ασπρόμαυρη φανέλα όσο και με την Εθνική μας ομάδα.

Μετά από 112 αναμετρήσεις, 10 γκολ και 14 ασίστ στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, ο Λημνιός κουνάει… μαντήλι. Και είναι αποφασισμένος να πετύχει και με την γερμανική ομάδα. Άλλωστε, για αυτόν τον λόγο μετακομίζει στην αρμάδα του Μάρκους Γκίσντολ.

Ο 22χρονος διεθνής αναμένεται να γίνει κάτοικος Κολωνίας και θα ήταν καλό να εστιάσουμε σε κάποια σημεία-κλειδιά της επικείμενης μεταγραφής του.

Η Κολωνία εμφανίστηκε στο προσκήνιο το βράδυ της Παρασκευής για τον διεθνή winger. Όλα συνέβησαν με κινηματογραφική ταχύτητα. Το ενδιαφέρον, η πρόταση, η συμφωνία. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 36 ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δημήτρης Λημνιός ήταν ήδη παίκτης Μπουντεσλίγκα όταν σκόραρε χθες στην Πρίστινα με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Ή πιο σωστά μια υπογραφή μακριά. Η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί από το απόγευμα. Ο ίδιος ήξερε την… μισή αλήθεια. Ότι υπάρχει συζήτηση. Όχι όμως ότι υπάρχει και deal. Τα άλλα τα έμαθε μετά τη λήξη. Όσο για τους Θεσσαλονικείς; Οι κουβέντες έγιναν με βάση τους την Αθήνα. Στο περιθώριο του φιλικού με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ θα βάλει στο ταμείο του 3 εκατ ευρώ από αυτή την παραχώρηση. Λίγα χρήματα σε σχέση με την ηλικία, τις παραστάσεις και την ικανότητα του Λημνιού. Αρκετά όμως αν σκεφτεί κανείς τη «σήμα-κατατεθέν» γκάφα του Δικεφάλου που φέτος τον καταδιώκει σε ουκ ολίγες μεταγραφικές ιστορίες. Το συμβόλαιο του Λημνιού ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι του ΄21. Ο ποδοσφαιριστής δηλαδή μπορούσε από τον Γενάρη να υπογράψει σε άλλη ομάδα σαν ελεύθερος. Υπό αυτό το πρίσμα και πάλι καλά να λένε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Λημνιός υπογράφει αύριο μια πολύ μεγάλη συμφωνία για τον ίδιο. Τετραετές συμβόλαιο που κατά μέσο όρο του προσφέρει σε ετήσια βάση 750.000 ευρώ! Η συνολική συμφωνία παίκτη-ομάδας ξεκινά τα τρία εκατ ευρώ ενώ με τα bonus στόχων μπορεί να ανέβει ακόμη ψηλότερα. Στην τελευταία σεζόν συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ ο 22άχρονος προβλέπονταν να βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό κάτι παραπάνω από 420.000 ευρώ.

Περίπου 500.000 ευρώ θα βάλει στο ταμείο του και ο Ατρόμητος από το deal, καθώς οι Περιστεριώτες είχαν κρατήσει το 10% των δικαιωμάτων του παίκτη σε περίπτωση μεταπώλησης. Δικαιούται όμως και «τροφεία» καθώς ο διεθνής άσος, είναι προϊόν των ακαδημιών του. Μια ανακάλυψη του Τόλη Αποστόλου από τον Βόλο. Δηλαδή 300.000 ευρώ από το ποσοστό και 200.000 από τα τροφεία. Τα χρήματα αυτά θα τα δώσουν οι Γερμανοί απευθείας στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Είναι «έξτρα» από τα τρία εκατ ευρώ που θα πάρει ο ΠΑΟΚ ο οποίος με τη σειρά του κράτησε το 15% των δικαιωμάτων του Λημνιού για ενδεχόμενη μεταπώληση.

Η Κολωνία με το Λεβερκούζεν έχουν απόσταση 20 χιλιομέτρων. Όπερ σημαίνει πως από αύριο και όλας ο Δημήτρης Λημνιός θα είναι «γείτονας» του καλού του φίλου Παναγιώτη Ρέτσου. Συμπαίκτες στις μικρές εθνικές ομάδες, και υπό την σκέπη του ίδιου γραφείου μάνατζερ οι δύο Eλληνες άσοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ