Η Λέστερ «φέρνει» πιο κοντά τον Εμβιλά στον Ολυμπιακό

Η Λέστερ «φέρνει» πιο κοντά τον Εμβιλά στον Ολυμπιακό

Η μεταγραφή του Φοφανά… ξεμπλοκάρει (και) την αποχώρηση του Εμβιλά, που είναι στον δρόμο για τον Πειραιά.

Η θεωρία του χάους. Και η μεταγραφική μετάφραση της, καθώς καμιά φορά και στο ποδόσφαιρο «Αν μια πεταλούδα κουνήσει τα φτερά της στο Πεκίνο, το αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα μπορεί να είναι ένας τυφώνας στο Μαϊάμι».

Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως: Ούτε Πεκίνο, ούτε Μαϊάμι. Λέστερ, Μιλάνο, Λονδίνο και Πειραιάς είναι που με έναν τρόπο περικυκλώνουν το Σεντ Ετιέν και τους «Στεφανουά» που αυτές τις ημέρες φρεσκάρουν τα λογιστικά τους, αναζητώντας τρόπο να ανεβάσουν τη «στάθμη» των εσόδων.

Η ομάδα που σύστησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τον Μισέλ Πλατινί είναι σε παράξενο φεγγάρι. Θέλει να βγάλει από τον λαιμό της, τη θηλιά των «μεγάλων συμβολαίων». Και την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κάνει έχοντας και κάποιο έσοδο. Μια ιστορία ας πούμε σαν αυτή του Γιαν Εμβιλά: Δεν θα τον κρατήσει στο ρόστερ της, διότι δεν μπορεί να σηκώσει αυτή τη στιγμή το βαρύ συμβόλαιο του (2 εκατ ευρώ ετησίως). Δεν συμφωνεί όμως –μέχρι τώρα- να τον αφήσει ελεύθερο, προκειμένου ο 30άχρονος να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Εκεί όπου ήδη έχει συμφωνήσει.

Και δεν είναι μόνο ο Εμβιλά. Είναι μια ολόκληρη «λίστα» με αντίστοιχες υποθέσεις. Ακόμη και ο Τράουκο (750.000 ευρώ ετησίως) που ακούστηκε κάποια στιγμή για τους Πειραιώτες, ανήκει σε αυτή τη λίστα.

Παιχνίδι υπομονής λοιπόν; Ναι. Αλλά είπαμε καμιά φορά μια… συγκυρία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Στην προκειμένη περίπτωση η συγκυρία που ακούει στο όνομα Γουέσλι Φοφανά. Ο 19άχρονος κεντρικός αμυντικός που θεωρείται αποκάλυψη του φετινού Σαμπιονά. Δεν ήταν στο… πρόγραμμα για πώληση. Έχει ξεκινήσει όμως ένα μεγάλο παζάρι γύρω του με τη Λέστερ, Μίλαν και Άρσεναλ να διεκδικούν την υπογραφή του. Η τιμή ξεπερνά ήδη τα 30 εκατ ευρώ. Και ανεβαίνει. Όπερ σημαίνει πως πιθανότατα ενδεχόμενο happy end θα ρίξει κατά πολύ τις αντιστάσεις των «Στεφανουά» στις άλλες υποθέσεις. Εκείνες που αφορούν στην προσδοκία εσόδων από τη μαύρη λίστα. Από εκείνη δηλαδή που ενδιαφέρει τους Πειραιώτες καθώς εκεί υπάρχει το όνομα του Γιαν Εμβιλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ