ΠΑΟΚ – Απόλλωνας 3-0

ΠΑΟΚ – Απόλλωνας 3-0

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Απόλλωνα 3-0, εκμεταλλευόμενος τα σημαντικά λάθη των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Ο Μακ άνοιξε το σκορ στο 27', με αυτογκόλ του Κονέ στις καθσυτερήσεις του πρώτου μέρους το 2-0. Ο Πρίγιοβιτς το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ στο 92'.

Όταν ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει φάσεις, ο Τσουκαλάς με το λάθος του ξεκλείδωσε την άμυνα της ομάδας του. Και όταν ο Απόλλων προσπαθούσε να αντιδράσει, ο Κονέ με αυτογκόλ τελειώσε τον αγώνα. ΠΑΟΚ – Απόλλων 3-0 με γκολ και στις καθυστερήσεις και έμειναν 12 αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ είχε φάσεις. Μία εξαιρετική στο 0-0, με τον Πέλκα στο 5′, όταν ο Τσουκαλάς έδιωξε πάνω στη γραμμή το εξ’ επαφής πλασέ του Πέλκα. Όλες οι υπόλοιπες φάσεις έγιναν με το σκορ πια διαμορφωμένο στο 2-0. Με το παιχνίδι, δηλαδή, τελειωμένο. Πώς έγινε αυτό;

Στο 27′ ο Τσουκαλάς έκανε ένα λάθος τελείως αντίστροφο με την εμπειρία του. Πάσα στον Μακ.. στο κενό χώρο, ένα απλό 1-2 με τον Πρίγιοβιτς και ένα πιο εύκολο πλασέ για το 1-0. Στο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κονέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Κι ενώ ο Απόλλων έδειχνε διάθεση να αντιδράσει. Στο 28′ σε αντεπίθεση ο Αλμπάνης αντί για πάσα σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Ναδάλες. Στο 29′ ο Απόλλων έβγαλε επίθεση με προϋποθέσεις, προτού κοπεί με ανύπαρκτο οφσάιντ ο Στάθης, που έβγαινε από πλάγια και με τον Ναδάλες (που σκόραρε και πήρε κίτρινη, την πρώτη από τις δύο) μόνο του μέσα στην περιοχή. Από τον δεύτερο βοηθό, Πασχάλη, που στις καθυστερήσεις δεν σταμάτησε το γκολ του Πρίγιοβιτς, που οριακά ήταν λίγο μπροστά.

Κανείς δεν ξέρει αν θα γινόταν το 1-1 σε αυτή τη φάση. Όπως κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν στο ματς αν γινόταν το 1-1. Αντί για αυτό έγινε το 2-0 και τέλος στο ματς. Ο ΠΑΟΚ βρήκε πία χώρους, αλλά ο Πέλκας ήταν πολύ άστοχος. Εκτός από το γκολ σχεδόν πάνω από τη γραμμή που έχασε στο 5′, είχε δύο χαμένα τετ α τετ. Ονειρεμένα. Στο 46′ και στο 58′, από τακουνάκι του Κάμπος. Στο πρώτο ήταν άστοχος. Στο δεύτερο έδιωξε ο Χουάντερσον, που στην επαναφορά απέκρουσε και το σουτ του Μακ.

Ο Απόλλων πάντως προσπάθησε να βρει τρόπο να μπει στο ματς, είχε και δοκάρι στο 58′ με σουτ του Ναδάλες από λάθος του Βαρέλα, αλλά δεν κατάφερε να το βρει. Από το 84′ μάλιστα, είχε και παίκτη λιγότερο. Ο Ναδάλες δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί, λέει, καθυστέρησε να εκτελέσει ένα φάουλ. Γιατί να το έκανε, ενώ η ομάδα του έχανε, μόνο ο διαιτητής Νεοφυτιάδης το ξέρει. Κάπως έτσι και με τη σημαία να μένει κάτω, ενώ στο πρώτο ημίχρονο σε αντίστοιχη φάση είχε σηκωθεί, ο Πρίγιοβιτς στο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 3-0 από ασίστ του Ματος.

Το κλειδί: Το αυτογκόλ του Κονέ στην τελευταία φάση του αγώνα, χωρίς να πιέζεται, χωρίς λόγο στην ουσία, τελείωσε τον αγώνα. Διότι ήρθε σε στιγμή που ο Απόλλων, μετά το 1-0, είχε αρχίσει να αντιδρά. Και θα είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο για να συνεχίσει να το κάνει. Το 2-0 πια, ήταν σαν «βουνό», που δεν μπορούσε να ανέβει.

Το 10άρι: Μεσοεπιθετικά δεν υπήρχε κάποιος που να έκανε τη διαφορά. Ο Πέλκας ήταν πιο δραστήριος, αλλά έχασε τρία από αυτά που δεν χάνονται. Εκείνος που ήταν πραγματικά σε εξαιρετική κατάσταση, ήταν ο Βιεϊρίνια. Ακόμη και αν ως μπακ, δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει όσα μπορεί.

Στον πάγκο: Το λάθος που κάνει ο τσουκαλάς στο 1-0, είναι ανεπίτρεπτο για την εμπειρία και την αξία του. Πήγε στον Απόλλωνα για να τον γεμίσει με τις παραστάσεις που έχει από την κεριέρα του, αλλά με τέτοιες ενέργειες δεν θα το κάνει.

Γιατί κόουτς: Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε πια έξι σερί νίκες, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Ο Λουτσέσκου κερδίζει σε εμπιστοσύνη, την οποία χρειάζεται. Αλλά εδώ που τα λέμε, άλλος θα άκουγε και το όνομά του από την εξέδρα. Εκείνος;

ΠΑΟΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Βοηθοί:  Μιχαήλ Καρσιώτης, Γεώργιος Πασχάλης

Τέταρτος: Δημήτριος Θάνος

Γκολ: 27′ Μακ, 45’+1′ Κονέ (αυτ.), 90’+1′ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες: Λημνιός / Κοντοές, Ναδάλες

Κόκκινες: 84′ Ναδάλες

ΠΑΟΚ:(Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (87′ Σάκχοφ), Κάμπος (77′ Λημνιός), Μακ, Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

Απόλλων Σμύρνης:(Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον. Κούρος (66′ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74′ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (80′ Αλίνοβιτς), Αλμπάνης

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ