Απόλλων Σμύρνης : Επέστρεψε για να κάνει την διαφορά

Απόλλων Σμύρνης : Επέστρεψε για να κάνει την διαφορά

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη κατηγορία. Στόχος δεν είναι απλά η παραμονή αλλά να κάνει την διαφορά. Η αλλαγή προπονητή μέσα στην σεζόν και η αποχώρηση του Μπάμπη Τεννέ μετά την επικράτηση επί της Ξάνθης ολοκληρώνουν το πάζλ του ελληνικού συλλόγου για την σεζόν 2019/20.

Ο Απόλλων Σμύρνης ακολουθεί τα χνάρια του ΠΑΣ Γιάννινα και ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του, είναι και πάλι στα μεγάλα «σαλόνια». Η «ελαφρά ταξιαρχία» μπορεί να χρειάστηκε τα μπαράζ για να δει το όνομά της στην Superleague 1, ωστόσο απέδειξε ότι ήθελε να επιστρέψει και το έκανε.

View this post on Instagram

Την επιστροφή του στη Super League πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης καθώς μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα μπαράζ με αντίπαλο την Ξάνθη, επικράτησε και στον δεύτερο με 3-1. Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχαν οι Μπεντινέλι (14’, πέναλτι που κέρδισε ο Καραγκούνης, 57’), αυτογκόλ σε σέντρα του Καραγκούνη. Για την Ξάνθη μείωσε με πέναλτι ο Φασίδης στο 83’. Στο 28’ έμεινε με δέκα παίκτες η Ξάνθη καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Αδαμίδης. Στο 61’ έμεινε με δέκα παίκτες και η ομάδα μας καθώς αποβλήθηκε ο Λαγός.

A post shared by Apollon Smirnis FC | Official (@apollonsmirnisfc_official) on

Εκτός από την διακοπή ελέω του κορωνοϊού, η ομάδα του Απόλλωνα είχε να διαχειριστεί την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στην μέση της σεζόν. Ωστόσο, το ρόστερ που είχε φτιάξει, ήταν κομμένο και ραμμένο για την άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Οι πλειοψηφία των νέων αποκτημάτων ήταν από ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, αίσθηση προκάλεσαν ο Παυλίδης από τον Άρη, ο Καραγκούνη από την Λαμία και ο Βουό από τον ΟΦΗ ενώ η προσθήκη του Μαρκόφσκι αποδείχτηκε ένας από τους βασικούς λόγους.

Στην συμπλήρωση των 20 αγωνιστικών, η ελληνική ομάδα είχε μαζέψει 42 βαθμούς και βρισκόταν στο +4 από τα Χανιά. Κατέκτησε την δεύτερη θέση και μέσω μπαράζ διεκδίκησε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Η νίκη μέσα στην Ξάνθη με 1-0, συνδυάστηκε με το 3-1 της Ριζούπολης και έτσι, ο Απόλλωνας επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στην μεγάλη κατηγορία, εκεί όπου δεν θέλει απλά να παραμείνει.

Ο Απόλλων Σμύρνης μπορεί να ξεκίνησε την σεζόν με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο «τιμόνι», ωστόσο τον Γενάρη αποφασίστηκε να απομακρυνθεί. Ο εκλεκτός για την διαδοχή του, ήταν ο πολύπειρος Μπάμπης Τεννές ο οποίος μέτρησε μόλις μία ήττα σε συνολικά 11 αγώνες. Η ανάκαμψη της ομάδας ήταν εμφανή και η είσοδο στα μπαράζ, του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία ακόμα άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Αν και η ομάδα πέτυχε τον στόχο της, ο Έλληνας τεχνικός αποχώρησε.

Μεταγραφές στο ίδιο μοτίβο με πέρσι…

View this post on Instagram

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του Λιθουανού ποδοσφαιριστή, Βικίντας Σλίβκα (Vykintas Slivka). Γεννημένος στις 29 Απριλίου 1995, αγωνίζεται ως μέσος. Προέρχεται από τη Γιουβέντους ενώ αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού σε Μόντενα, Γκόριτσα, Ντεν Μπος και Άσκολι. Το 2017 «μετακόμισε» στη Σκοτία και με τη φανέλα της Χιμπέρνιαν πραγματοποίησε 84 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Λιθουανίας και έχει συνολικά 38 συμμετοχές. Μάλιστα δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, στους δύο αγώνες με το Καζακστάν και την Αλβανία για το Nations League, διότι δεν ανήκε σε κάποια ομάδα μετά την αποδέσμευσή του από τη Χιμπέρνιαν. Κάτι που από σήμερα δεν ισχύει.

A post shared by Apollon Smirnis FC | Official (@apollonsmirnisfc_official) on

Στην φετινή μεταγραφική περίοδο, οι νεοφώτιστοι έχουν μπει αρκετά δυναμικά, αποκτώντας παίκτες με εμπειρία στην Superleague αλλά και από το εξωτερικό. Ο Χρήστος Λισγάρας, παρότι έχει πατήσει τα 36 του χρόνια, δείχνει έτοιμος να αγωνιστεί για ακόμη μία χρονιά σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα, ο Σωτήρης Τσιλούλης έπειτα από δύο χρόνια στον Πανιώνιο, θα δείξει το ταλέντο και με την φανέλα του Απόλλωνα ενώ και ο Μαρκ Φερνάντες θα προσθέσει ποιότητα στα εξτρέμ. Επίσης, ο διεθνής Λιθουανός Σλίβκα έρχεται από την Σκωτία και την Χιμπέρνιαν για να αναλάβει την μεσαία γραμμή. Τέλος, ο Δήμος Μπαξεβανίδης άφησε την Ξάνθη μετά από εννιά χρόνια παρουσίας για προσθέσει εμπειρία στην άμυνα της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Ο προπονητής

Ο Γιώργος Παράσχος θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου για τους νεοφώτιστους. Ο 68χρονος κόουτς επιστρέφει στον Απόλλωνα μετά από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία για έξι μήνες, την σεζόν 2017/18, όπου μέτρησε 16 αγώνες. Πλέον, είναι ο εκλεκτός να κρατήσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία αλλά και να πετύχει την υψηλότερη βαθμολογική θέση. Στην καριέρα του, έχει κάτσει σε δεκάδες πάγκους με τα χρώματα των Καστοριά, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΟ Καβάλας, Ηρακλής, ΑΠΟΕΛ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανειλιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Ακράτητος, Χαλκηδόνα, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ξάνθη, Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης.

Παραμονή και όσο καλύτερη βαθμολογική θέση

Στο στρατόπεδο του ελληνικού συλλόγου, δεν υπάρχει μόνο ο στόχος της παραμονής για την νέα σεζόν, αλλά μία υψηλή θέση. Οι μεταγραφές μαρτυρούν ότι ο Απόλλωνας επέστρεψε για να μείνει αλλά και να πετύχει. Φυσικά, πρωταρχικός στόχος είναι να μην κινδυνέψει η ομάδα με επιστροφή στην δεύτερη κατηγορία.

Το πάρε – δώσε:

ΗΡΘΑΝ

Χρήστος Λισγάρας, Ελλάδα, αμυντικός, 36 ετών, ελεύθερος από την Ξάνθη

Μανώλης Κραγιόπουλος, Ελλάδα, μέσος, 22 ετών, επέστρεψε από το δανεισμό του στον Πλατανιά

Αλεξάντερ Λιάμπι, Αλβανία, επιθετικός, 20 ετών, επέστρεψε από το δανεισμό του στην Καλλιθέα

Χαράλαμπος Παυλίδης, Ελλάδα, μεσος, 29 ετών, επέστρεψε από το δανεισμό του στη Βέροια

Νταβίνο Βέρχουλστ, Βέλγιο, τερματοφύλακας, 32 ετών, ελεύθερος από Λοκερέν

Μαρκ Φερνάντεθ, Ισπανία, επιθετικός, 30 ετών, ελεύθερος από Αστέρα Τρίπολης

Βικίντας Σλίβκα, Λιθουανία, μέσος, 25 ετών, ελεύθερος από Χιμπέρνιαν

Λουίζ Γκουστάβο Ντομίνγκες, Βραζιλία, αμυντικός, 31 ετών, ελεύθερος από Ουνιάο Ροντονόπολις

Σωτήρης Τσιλούλης, Ελλάδα, μέσος, 25 ετών, ελεύθερος από Πανιώνιο

Αμπιόλα Ντάουντα, Νιγηρία, επιθετικός, 32 ετών, ελεύθερος από Παναιτωλικό

Δήμος Μπαξεβανίδης, Ελλάδας, αμυντικός, 32 ετών, ελεύθερος από Ξάνθη

ΕΦΥΓΑΝ

Κλοντιάν Γκίνο, Αλβανία, μέσος, 26 ετών, ελεύθερος στον Ιωνικό

Νίκος Γιαννιτσάνης, Ελλάδα, επιθετικός, 26 ετών, ελεύθερος στον Ολυμπιακό Βόλου

Χρήστος Αγροδήμος, Ελλάδα, μέσος, 25 ετών, ελεύθερος στον Ολυμπιακό Βόλου

Αλεξάντερ Λιάμπι, Αλβανία, επιθετικός, 20 ετών, ελεύθερος στην Ηλιούπολη

Μανώλης Κραγιόπουλος, Ελλάδα, μέσος, 22 ετών, ελεύθερος

Ερμάν Ριβέρο, Αργεντινή, επιθετικός, 27 ετών, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και επέστρεψε στη Ντεφενσόρ

Αντώνης Γαϊτανίδης, Ελλάδα, επιθετικός, 20 ετών, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

Μάρκο Μαρκόφσκι, Σερβία, επιθετικός, 34 ετών, ελεύθερος

Πατρίκ Βουό, Ακτή Ελεφαντοστού, επιθετικός, 32 ετών, ελεύθερος

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ