Βιγιαφάνιες: Ένας Πειραιώτης… Αργεντίνος

Βιγιαφάνιες: Ένας Πειραιώτης… Αργεντίνος

Ο σκόρερ του ντέρμπι θα μπορούσε να είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό δύο φορές και τελικά ήταν αυτός που τον νίκησε με την φανέλα του Παναθηναϊκού!

Ποιος μπορεί να ορίσει την μοίρα; Ουδείς… Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί δηλαδή πως υπάρχει στην Ιντεπεντιέντε ένας παίκτης που ο προπάππους του ήταν από τον Πειραιά και πως θα επέστρεφε κι αυτός στην Ελλάδα. Και όχι μόνο θα επέστρεφε αλλά θ’ αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό και θα γινόταν το μήλον της έριδος για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Πως θα γινόταν ο άνθρωπος που θα έκρινε ένα ντέρμπι κάποια στιγμή.

Κι όμως. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι ο ήρωας της επόμενης μέρας. Μπορεί το γκολ να ήταν ένα από τα πιο εύκολα της καριέρας του, αλλά ήταν και το γκολ που έκρινε ένα ολόκληρο ντέρμπι «αιωνίων». Το πρώτο στην καριέρα του με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε μεγάλο παιχνίδι.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να τον αποκτήσει όχι μία, άλλα δύο φορές. Η πρώτη; Πριν καν έρθει στην Ελλάδα ο Λούκας. Οταν η Ιντεπεντιέντε χρώσταγε κοντά στα 2 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του Λιονέλ Νιούνες και μεταξύ άλλων είχε προτείνει και τον Βιγιαφάνιες. Πόρτα τότε μιας και οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τα χρήματα και όχι κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα.

Η δεύτερη; Μετά την πρώτη του σεζόν στο Αγρίνιο με την φανέλα του Παναιτωλικού. Ολυμπιακός και ΑΕΚ μπήκαν στο… κυνήγι της απόκτησής του αλλά δεν κατέληξε πουθενά. Αυτό έγινε έξι μήνες μετά όταν τελικά τον αγόρασε ο Παναθηναϊκός!

Ενας Πειραιώτης λοιπόν στην Λεωφόρο. Πειραιώτης είπατε; Βεβαίως. Ο προπάππους του ήταν ο Δημήτρης Πετρινόλης. Πέθανε στην Αργεντινή το 1976. Ηταν ο παππούς της μάνας του…

Γι’ αυτό και προσπαθεί να βρει τρόπο να πάρει την ελληνική υπηκοότητα νωρίτερα ο «Βίγια». Δεν είναι και τόσο εύκολο βεβαίως να βρεθούν τα έγγραφα του (ο μάνατζέρ του έφτασε μέχρι την Αστυπάλαια) αλλά το παλεύει.

Πέρσι η σεζόν τελείωσε άσχημα για τον Λούκας (τραυματισμός) και ξεκίνησε εξίσου χάλια (νέος τραυματισμός). Ο Παναθηναϊκός τον είχε στερηθεί. Εν τέλει κατάφερε να επιστρέψει. Και το έκανε στο κατάλληλο σημείο. Σ’ ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ