Αποκάλυψη: Στο κόλπο και για Ενκουντού ο Ολυμπιακός (Vids)

Αποκάλυψη: Στο κόλπο και για Ενκουντού ο Ολυμπιακός (Vids)

Ο Ολυμπιακός περιμένει ευχάριστα από την Αγγλία για τον Μπουφάλ, αλλά ο ατζέντης του έβαλε στο τραπέζι και τον Ενκουντού, που επίσης αρέσει πολύ.

Ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ τελείωσε. ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο και πλέον όλος ο οργανισμός της ΠΑΕ επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ρόστερ. Με τη θέση του εξτρέμ να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Και το όνομα του Σοφιάν Μπουφάλ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Με to10.gr να αποκαλύπτει αναλυτικά τι ισχύει στην περίπτωσή του, αλλά και τις επίσημες επαφές που έχουν ήδη ξεκινήσει με τη Σαουθάμπτον για την απόκτησή του.

Για να γίνει σαφές το θέμα και να μην αναπαράγονται ασυναρτησίες, ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει τον Μπουφάλ με αγορά. Δεν γίνεται να τον αποκτήσει διαφορετικά, καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. Αρα, μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του από τον Ιανουάριο, χωρίς οι «Αγιοι» να πάρουν ευρώ. Και αυτό δεν το θέλουν. Για αυτόν τον λόγο η τιμή πώλησης του παίκτη έχει οριστεί ψηλά, μεν, αλλά σε επίπεδο συζητήσιμο. Σε ποσό που ο Ολυμπιακός, με σύμμαχο τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, προσπαθεί να «ρίξει».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το συμβόλαιο του Μπουφάλ, οι καθαρές ετήσιες απολαβές του στη Σαουθάμπτον είναι 1.5 εκατ. ευρώ. Και αυτά είναι τα χρήματα που αναζητά και από την επόμενη ομάδα. Και από τον Ολυμπιακό, βεβαίως. Και σε αυτή τη βάση έγινε η συζήτηση μεταξύ του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή, Μεϊσά Εντιαγιέ, και των Πειραιωτών στην πρόσφατη παρουσία του στην Ελλάδα. Στην κουβέντα υπήρξε σύγκληση απόψεων, αλλά όχι συμφωνία, καθώς πρώτα πρέπει να βρεθεί κοινό σημείο επαφής με τη Σαουθάμπτον και εν συνεχεία να πέσουν στο τραπέζι οι λεπτομέρειες. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι ο Μπουφάλ και ο (πολύ σημαντικός) ατζέντης του, είναι θετικοί.

Οσο για το πότε προβλέπεται να υπάρξουν εξελίξεις; Η μεταγραφή δεν φαντάζει εύκολο να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα. Εκτός κι αν η Σαουθάμπτον δεχθεί χωρίς αντιρρήσεις τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Κάτι που επίσης είναι δύσκολο, από τη στιγμή που κι άλλες ομάδες έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τον παίκτη. Οπως και να έχει, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Και αυτό, λόγω της προεργασίας που έχει γίνει στην υπόθεση και των σχέσεων συγκεκριμένων προσώπων στον Πειραιά με την πλευρά του παίκτη.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ο ΕΝΚΟΥΝΤΟΥ

Πέραν του Μπουφάλ, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ασχολείται σοβαρά και με ακόμη έναν ποδοσφαιριστή από το πελατολόγιο του Μεϊσά Εντιαγέ. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στη συζήτηση μεταξύ των Πειραιωτών και του Γάλλου ατζέντη, έπεσε στο τραπέζι το όνομα του 25χρονου (13/02/1995) εξτρέμ Ζορζ-Κέβιν Ενκουντού. Ενός ποδοσφαιριστή που έχει ξεχωρίσει από τους Ερυθρόλευκους από πέρυσι, αλλά η περίπτωσή του δεν είχε προχωρήσει.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος τον Μπουφάλ, αλλά εάν δεν προχωρήσει του Μαροκινού εξτρέμ, έχει έτοιμη την εναλλακτική, ανάλογου βεληνεκούς, με την περίπτωση του Ενκουντού. Ο οποίος, πάντως, αποτελεί διαφορετική περίπτωση.

Ο Ενκουντού είναι ο βασικός ακραίος επιθετικός της Μπεσίκτας, αλλά θέλει να αποχωρήσει από την Τουρκία. Ενώ και η τουρκική ομάδα, που ταλανίζεται από πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει, είτε με δανεισμό είτε με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς προσπαθεί να βρει τρόπο να μειώσει το κόστος του ρόστερ, αλλά και να καλύψει την τεράστια απώλεια εσόδων που της προκάλεσε ο αποκλεισμός από το Champions League και τον… ΠΑΟΚ!

Όπως ο Μπουφάλ έτσι και ο Ενκουντού πέρασε από την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Το 2015, μετά από καλή σεζόν με τη φανέλα της Ναντ (40 ματς, 3 γκολ, 3 ασίστ), στις ακαδημίες της οποίας ανδρωθηκε, ο Ενκουντού πήρε μεταγραφή για τη Μαρσέιγ (41 ματς, 10 γκολ, 5 ασίστ). Στη Μασσαλία έκανε πράγματα και θαύματα, με αποτέλεσμα η Τότεναμ να πληρώσει 11 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει την αμέσως επόμενη σεζόν.

Ο Ποκετίνο δεν του έδωσε ευκαιρίες, με τον ταχύτατο Γάλλο να κάνει συνολικά 27 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ με τους «Πετεινούς» και να αγωνίζεται δανεικός σε Μπέρνλι και Μονακό στο μεσοδιάστημα. Το περασμένο καλοκαίρι η Μπεσίκτας πλήρωσε 4.5 εκατ. ευρώ στους Λονδρέζους και τον έκανε δικό της, παίρνοντας 33 ματς, 4 γκολ και 3 ασίστ από τον 25χρονο ακραίο επιθετικό.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Ο Ολυμπιακός ασχολείται σοβαρά και με τον Μπουφάλ, αλλά και με τον Ενκουντού. Δείχνοντας ότι εξ αρχής είχε προετοιμάσει το πλάνο δράσης του, εάν δεν προχωρούσαν κάποιες από τις επιλογές που είχε. Αλλά και επειδή γνωρίζει καλά πως όσο οι ημέρες περνούν, τόσο σημαντικότερες ευκαιρίες θα παρουσιάζονται στον σύλλογο. Σαν τους συγκεκριμένους δύο ποδοσφαιριστές, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν ποτέ να «παίξουν» σοβαρά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός άλλαξε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα και λόγω των διασυνδέσεών του, είναι πλέον σε θέση ισχύος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ