«Προνόμιο» Σιδηρόπουλου τα ματς Ολυμπιακού – ΑΕΚ (vids)

«Προνόμιο» Σιδηρόπουλου τα ματς Ολυμπιακού – ΑΕΚ (vids)

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα σφυρίξει για έβδομη φορά τα τελευταία χρόνια παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, με τους ερυθρόλευκους να έχουν πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του Δωδεκανήσιου διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε την έντονη αντίδραση του στον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου να διευθύνει τον μεθαυριανό αγώνα Κυπέλλου των ερυθρόλευκων με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Οι πρωταθλητές Ελλάδος μάλιστα τοποθετήθηκαν άμεσα κάνοντας λόγο για «ορισμό – πρόκληση» από την πλευρά της ΚΕΔ.

«Προνόμιο» του Σιδηρόπουλου οι αγώνες Ολυμπιακού – ΑΕΚ

Αν προσπαθούσε κάποιος σήμερα το πρωί να μαντέψει ποιος θα είναι ο διαιτητής του αγώνα στο Καραϊσκάκη, τότε είναι σίγουρο πως θα πόνταρε τα λεφτά του στον Τάσο Σιδηρόπουλο. Είναι όμως επίσης σίγουρο πως δεν θα κέρδιζε πολλά γιατί η απόδοση θα ήταν στα επίπεδα του 1,05. Ο λόγος είναι φυσικά προφανής. Ο Δωδεκανήσιος ρέφερι έχει σφυρίξει τόσα πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, που εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν υπάρχει άλλος διαιτητής για τις αναμετρήσεις ερυθρόλευκων με κιτρινόμαυρους . Ο Σιδηρόπουλος έχει διευθύνει μέχρι στιγμής έξι παιχνίδια Ολυμπιακού – ΑΕΚ από το 2010 και μετά και την Τετάρτη θα είναι το έβδομο.

Το γκολ της ΑΕΚ με το καπνογόνο

Η πρώτη φορά που ο Σιδηρόπουλος σφύριξε σε παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ήταν το 2010 και πιο συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου. Ήταν το περίφημο ματς που κρίθηκε με το καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ο Ντιόπ έκανε την σέντρα και ο Ντουντού που τον μάρκαρε, προσπαθούσε να αποφύγει τον αναμμένο πυρσό.

Σημαντική λεπτομέρεια. Πρώτος βοηθός του Σιδηρόπουλου στο συγκεκριμένο ματς ο Ευθυμιάδης. Μπροστά του είχε γίνει η συγκεκριμένη φάση, αλλά έφυγε ατάραχος για την σέντρα. Ο Ευθυμιάδης θα είναι και την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.

Ο τελικός του Κυπέλλου

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ήταν ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ το 2016. Ένας τελικός που πήγε από αναβολή σε αναβολή με τις αποφάσεις του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με αφορμή το ποιοι θα ήταν οι βοηθοί του Σιδηρόπουλου. Την κατάληξη την θυμούνται όλοι. Ο Ολυμπιακός πήγε να παίξει στον τελικό χωρίς οι παίκτες του να έχουν επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και γνώρισε την ήττα με 2-1. Οι πειραιώτες είχαν μάλιστα εκφράσει έντονα παράπονα για την διαιτησία του Σιδηρόπουλου.

Η γροθιά του Πατίτο

Ο ίδιος διαιτητής είχε σφυρίξει και το περσινό ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει των κιτρινόμαυρων με 3-0. Κι όμως, ακόμα και σε εκείνο το παιχνίδι ο Σιδηρόπουλος δεν είχε δει την γροθιά του Πατίτο στον Φιγκέιρας. Δεν είχε αποβάλει τον παίκτη της ΑΕΚ, ο οποίος λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι και ο βοηθός του δεν πήρε χαμπάρι την φάση.

* Η φάση στο 1:56 του video

Το φετινό ματς στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ φιλοξένησε στην Πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Διαιτητής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ήταν και πάλι εκεί. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-2 έχοντας όμως πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του συγκεκριμένου διαιτητή.

Το μεγάλο λάθος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Αξίζει πάντως να αναφερθεί κάποιος και σε μια διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου που δεν είχε να κάνει με ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ, αλλά ματς των ερυθρόλευκων με τον Παναθηναϊκό. Η αναφορά όμως έχει να κάνει με ένα μεγάλο λάθος του διαιτητή, καθώς είχε δώσει πέναλτι σε «βουτιά» του Βιγιαφάνιες στην μεγάλη περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ