Τρεις ξεχωριστές εργολαβίες στην «Αγια-Σοφιά Opap Arena»! (pics)

Τρεις ξεχωριστές εργολαβίες στην «Αγια-Σοφιά Opap Arena»! (pics)

Πριν από μερικές ημέρες ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς Opap Arena».

Ήταν μια επίσκεψη διαφορετική από τις άλλες, καθώς περιλάμβανε και ευρεία σύσκεψη με όλους τους άμεσους συνεργάτες του στο θέμα του γηπέδου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις εξελίξεις που έχουν προκύψει αλλά και αυτές που αναμένονται, μιας και το πρότζεκτ οδεύει ολοταχώς στην τελική του ευθεία!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν από την εν λόγω συνάντηση, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές εργολαβίες στη Νέα Φιλαδέλφεια! Δηλαδή, υπάρχουν τρία διαφορετικά τμήματα του γηπέδου που «δουλεύονται» ταυτόχρονα, από ξεχωριστούς εργολάβους. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι εκείνο της υπογειοποίησης, που «τρέχει» μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ το συγκεκριμένο πλάνο προχωρά ταχύτερα από το αναμενόμενο, μιας και έχουν ξεπεραστεί όλα τα ζητήματα που προέκυψαν στην πορεία. Εκείνο που βγαίνει ως νεότερο είναι πως το εν λόγω έργο θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο, κερδίζοντας για τα καλά το στοίχημα με τον χρόνο!

Μην ξεχνάμε πως η υπογειοποίηση αποτελεί βασικό κομμάτι του πλάνου «Αγια-Σοφιά» και περιλαμβάνει μια σειρά από έργα, που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο της πόλης, τις πεζοδρομήσεις και πολλά άλλα. Ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα και από το αναμενόμενο, κάτι που ικανοποίησε και με το παραπάνω τον άνθρωπο που έχει πάρει πάνω του το όλο πρότζεκτ.

Το δεύτερο μέτωπο εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια σχετίζεται με την εξωτερική επικάλυψη του γηπέδου, που έχει προχωρήσει σε ποσοστό 30%! Ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο η συγκεκριμένη διαδικασία θα έχει φτάσει περίπου στα μισά.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατασκευή των σουιτών, που έχουν «χρεωθεί» σε ξεχωριστό εργολάβο. Κάτι που συνέβη προκειμένου οι διαδικασίες να επιταχυνθούν και να γίνουν με μεγαλύτερη επιμέλεια. Ήδη αυτό το κομμάτι εργασιών έχει φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, που πλησιάζει το τελικό στάδιο. Μιας και πλέον έχουν απομείνει κάποιες μικρές… πινελιές.

Νέος διαγωνισμός για το κονδύλι των 8 εκ. ευρω!

Από τα 20 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας για το γήπεδο, έχουν «κλειδώσει» μέσω του διαγωνισμού που είχε προηγηθεί τα 12 εξ αυτών, που αφορούν στο πρότζεκτ της υπογειοποίησης αλλά και σε κάποιες άλλες εργασίες εντός γηπέδου. Εκκρεμεί ωστόσο το τελευταίο κονδύλι ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, σύντομα!

Στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή (σ. σ. έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά) και θα μπουν μπροστά και οι εργασίες που αφορούν σε αυτό το κονδύλι. Μιλάμε για έργα που σχετίζονται με το εσωτερικό «ντύσιμο» του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και τα οποία θα πρέπει σύντομα να τεθούν σε εφαρμογή. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και συνάντηση των ανθρώπων της Ένωσης με στελέχη της Περιφέρειας, προκειμένου οι εξελίξεις να «τρέξουν».

Έξω από τα όρια του γηπέδου τα παλιά θεμέλια της Σκεπαστής!

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω των συγκεκριμένων φωτογραφιών από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αποδεικνύει τη φαιδρότητα όλων εκείνων που προσπάθησαν να βάλουν «μπουρλότο» στην επιστροφή της ΑΕΚ στο «σπίτι» της. Όλων εκείνων που έκαναν λόγο για… Φαραωνικά γήπεδα, που ξεπερνούν τα όρια του παλιού, που υπήρχε στο ίδιο οικόπεδο.

Στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπετε τα θεμέλια της παλιάς Σκεπαστής, που βρίσκονται όπως είναι εμφανές εκτός των ορίων της «Αγια-Σοφιάς Opap Arena»! Με λίγα λόγια, η κερκίδα που θα βρίσκεται στην συγκεκριμένη πλευρά του γηπέδου καλύπτει ένα πολύ μικρότερο εμβαδόν σε σχέση με παλιά, δείγμα και του πως έχει δομηθεί το νέο «σπίτι» της Ένωσης, χωρίς καν να πλησιάζει τα όρια που υπήρχαν παλιότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ