Το μεγάλο βράδυ (και) του Καρέρα

Το μεγάλο βράδυ (και) του Καρέρα

Η ΑΕΚ πέρασε από το Αγρίνιο και κέρδισε... ηρεμία. Μέχρι την επόμενη... καταιγίδα.

Το ματς του Αγρινίου για την ΑΕΚ ήταν σημαντικό για πολλούς και διάφορους λόγους. Η Ένωση προερχόταν από τον χαμένο τελικό του Βόλου. Τον τέταρτο σερί τελικό, στον οποίο η Ένωση δεν… εμφανίστηκε ποτέ, χάνοντας με κάτω τα χέρια από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπρεπε να βγάλουν χαρακτήρα στο Αγρίνιο. Και το έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο, φεύγοντας με τους τρεις πόντους στις αποσκευές τους. Η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού και κέρδισε την απαιτούμενη… ηρεμία μέχρι και την επόμενη σημαντική αναμέτρηση. Έκανε ποδαρικό με το δεξί στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα και δε μπήκε σε περιπέτειες.

Βέβαια, χρειάστηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Πέτρος Μάνταλος για να αλλάξει η εικόνα του ματς. Με την ΑΕΚ να μη… βλέπεται στο πρώτο ημίχρονο. Ακίνδυνη, άχρωμη και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της έπαιξε με τη φωτιά. Αλλά ευτυχώς για αυτήν, δεν κάηκε.

Η Ένωση του Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχοντας στις… πλάτες της έναν χαμένο τελικό, θα ήταν καταστροφικό να γκέλαρε στο Αγρίνιο. Η εσωστρέφεια θα είχε κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό. Με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες. Την Πέμπτη (24/9) αντιμετωπίζει την Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία για τον τρίτο προκριματικό του Europa League. Φανταστείτε με τι ψυχολογία θα πήγαινε η Ένωση να αντιμετωπίσει την ομάδα του Πίτερ Ζάιντλερ, αν δεν είχε πάρει πρώτα το διπλό στο Αγρίνιο.

Ο Μάσιμο Καρέρα βρέθηκε στο στόχαστρο μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στα υψηλά «κιτρινόμαυρα» κλιμάκια υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για τον Ιταλό τεχνικό. Ο 56χρονος προπονητής γνώριζε καλά τη σημασία της αναμέτρησης του Αγρινίου. Η ΑΕΚ έπρεπε πάση θυσία να πάρει το τρίποντο.

Το επόμενο τεστ είναι στην Ελβετία. Η Ένωση θα πάει με την κατάλληλη ηρεμία για τον μονό αγώνα με την Σεντ Γκάλεν. Σε μια αναμέτρηση που κρίνει πολλά για την ΑΕΚ της νέας σεζόν. Ένας πρόωρος αποκλεισμός από το Europa League, θα επαναφέρει το… φάντασμα του Μιγκέλ Καρντόσο και της περσινής σεζόν.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ