Τσιντώτας : Από την σκιά του Μπάρκα, πρωταγωνιστής!

Τσιντώτας : Από την σκιά του Μπάρκα, πρωταγωνιστής!

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είναι ένα... στοίχημα που φαίνεται να κερδίζεται για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα.

Ένα από τα ερωτηματικά για την ΑΕΚ ενόψει της σεζόν που ξεκίνησε ήταν η θέση του τερματοφύλακα. Η πώληση του Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ έφερε στο προσκήνιο την απόκτηση γκολκίπερ. Όχι, όμως, για πολύ. Οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να στηριχθούν στον Παναγιώτη Τσιντώτα και να καλύψουν εκ των έσω αυτή την αποχώρηση. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν στη «σκιά» του Μπάρκα το προηγούμενο διάστημα, όμως είχε δείξει πως μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όποτε αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Λίγοι μπορεί να το θυμούνται και ακόμη λιγότεροι να το επικαλούνται, ωστόσο κατά την πρωταθληματική σεζόν 2017-18, ο νυν βασικός τερματοφύλακας της ομάδας ήταν εκείνος που είχε γράψει τις περισσότερες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, 15 τον αριθμό.

Έξι περισσότερες από τον Γιάννη Ανέστη ο οποίος ήταν ο βασικός στο πρώτο μισό της σεζόν (πριν τον φάει η μαρμάγκα επειδή αρνήθηκε να υπογράψει με τα χρήματα που η ομάδα του πρότεινε) και εννέα παραπάνω από τον Βασίλη Μπάρκα ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν ως βασικός και ήταν εκείνος που αγωνίστηκε στο επίμαχο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Τις επόμενες δύο σεζόν ο Τσιντώτας ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας πίσω από τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος δικαιωματικά έγινε ο νούμερο ένα γκολκίπερ της ΑΕΚ και επιβραβεύτηκε με τη μεταγραφή του στη σκοτσέζικη Σέλτικ. Αυτά τα δύο χρόνια, ο Τσιντώτας είχε κάποιες συμμετοχές (13 στο πρωτάθλημα και 10 στο Κύπελλο) όμως, ήταν για σημαντικά χρονικά διαστήματα στη ναφθαλίνη και δύσκολα έβρισκε ευκαιρίες σε συνεχόμενα ματς ώστε να να αποκτήσει ρυθμό και μαζί μία σταθερή απόδοση.

Ο Μάσιμο Καρέρα τον στήριξε από την αρχή και του έδειξε εμπιστοσύνη. Μια εμπιστοσύνη που ο Τσιντώτας έχει αρχίσει ήδη να ξεπληρώνει. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν. Στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες από μεριάς Κιτρινόμαυρων. Μάλιστα απέκρουσε και το πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Ενώ το Σάββατο στο Αγρίνιο, έδωσε συνέχεια. Ο Τσιντώτας ήταν καθοριστικός προκειμένου η ΑΕΚ να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Παναιτωλικού. Η επέμβασή του στο πέναλτι του Ματσόλα, η δεύτερη σε ισάριθμα ματς, κράτησε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ και έδωσε την ώθηση που ήθελε το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα.

Μετά το ματς, ο Τσιντώτας βρέθηκε στο επίκεντρο. Όλοι οι συμπαίκτες του έπεσαν πάνω του προκειμένου να τον συγχαρούν. Μάλιστα υπήρχαν και κάποιοι που τον προέτρεψαν να δώσει συνέχεια στο σερί των αποκρούσεων σε πέναλτι, κάνοντας το… 3Χ3! Ενώ τον αποθέωσε και ο Μάσιμο Καρέρα, στις δηλώσεις του μετά το ματς. «Ο τερματοφύλακάς μας ήταν καθοριστικός», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής, που γενικώς δεν συνηθίζει να μιλάει ξεχωριστά για παίκτες.

Ο ίδιος ο Τσιντώτας θέλησε πάντως να κρατήσει χαμηλούς τόνους. «Με κάνει χαρούμενο η δήλωση Καρέρα. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε, είναι άδικο με τη δική μου επέμβαση να τους καλύψω. Όλοι αξίζουν συγχαρητήρια, ήταν ένα ματς που έπρεπε το πάρουμε, συγχαρητήρια σε όλους. Έχω μελετήσει που χτυπά ο κάθε παίκτης τα πέναλτι, δεν ήταν και καλό το χτύπημα και κατέληξε η μπάλα στο σώμα μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την επέμβαση του τελικού και αυτή. Σίγουρα αυτή είναι πιο σημαντική γιατί δίνει τη νίκη», είπε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Για την ΑΕΚ ο Τσιντώτας φαίνεται πως είναι ένα «στοίχημα» που κερδίζεται. Μια επιλογή ικανή να δικαιώσει τους ανθρώπους της Ένωσης, προσφέροντας την απαραίτητη ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια. Για την ΑΕΚ θα είναι πολύ σημαντικό να στηριχθεί στον Τσιντώτα και μετά την αποχώρηση του Μπάρκα, να βρει εκ των έσω μια λύση. Κάτι που φυσικά θα δείξει και το πόσο καλή δουλειά γίνεται στις τάξεις των τερματοφυλάκων της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ