Η απίθανη πορεία του Ούγκο Κάιπερς: Από «τελειωμένος», στα πλάνα του Μαρτίνς

Η απίθανη πορεία του Ούγκο Κάιπερς: Από «τελειωμένος», στα πλάνα του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να διατηρήσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού τον Κάιπερς. Και to10.gr εξηγεί πώς ο πεισματάρης Βέλγος κατάφερε να κερδίσει την ευκαιρία του.

Εξ αρχής ήταν αουτσάιντερ. Και κάποια στιγμή βρέθηκε και να είναι εκτός. Εκτός πλάνων, εκτός ρόστερ. Γενικά, εκτός. Κι όμως, μέσα από τις προπονήσεις, μέσα από την καθημερινότητα στο Ρέντη, κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Και να μείνει εντός. Εντός ρόστερ, εντός πλάνων, εντός ευρωπαϊκής λίστας. Εντός της αγωνιστικής εξίσωσης του Ολυμπιακού. Κερδίζοντας αυτό που φάνταζε απίθανο πριν έναν μήνα. Ο Ούγκο Κάιπερς έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς ότι αξίζει να του δώσει μία ευκαιρία. Ότι αξίζει να τον έχει στο rotation της ομάδας του.

Ο Ούγκο Κάιπερς μένει στον Ολυμπιακό. Όχι χαριστικά, αλλά γιατί ο Μαρτίνς εκτίμησε αυτό που βλέπει από τον Βέλγο επιθετικό καθημερινά στο Ρέντη. Βλέπει έναν ποδοσφαιριστή με ταλέντο, ποιότητα και δίψα, που προσπαθεί να κερδίσει μια ευκαιρία. Με σωστή νοοτροπία, με ακατάπαυστη προσπάθεια να πείσει ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο και ότι είναι ποδοσφαιριστής επιπέδου Ολυμπιακού.

Είναι αλήθεια ότι στις αρχές Αυγούστου ο Κάιπερς βρισκόταν εκτός Ολυμπιακού. Ηταν στη λίστα των υπό δανεισμό ποδοσφαιριστών. Εως και πρόσφατα. Αλλά οι παρουσία του έπεισε τον Μαρτίνς ότι αξίζει να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Καθώς έχει στοιχεία που μπορεί να φανούν χρήσιμα στους Ερυθρόλευκους. Είναι σέντερ φορ που μπορεί να παίξει επίσης σχεδόν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, μόλις 23 ετών, προερχόμενος από μία καλή σεζόν στη Β’ Γαλλίας. Αλλά και πολύ πεισμωμένος.

Συχνά οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Όταν ο Κάιπερς ήρθε στην Ελλάδα, για να ξεκινήσει προπονήσεις με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που επέστρεψαν από δανεισμό, αντί να πάει σε κάποιο ξενοδοχείο ή να βρει σπίτι, επέλεξε να μείνει μέσα στο Ρέντη. Στο προπονητικό κέντρο των Ερυθρόλευκων. Εμεινε εκεί σχεδόν έναν μήνα. Και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του σε έναν τέτοιο ποδοσφαιρικό «παράδεισο».

Πέρα από το πρόγραμμα των προπονήσεων της πρώτης ομάδας, ο Κάιπερς εκμεταλλεύτηκε όλες τις ανέσεις που παρέχει ένα από τα κορυφαία αθλητικά κέντρα της Ευρώπης. Εκανε έξτρα προπονήσεις, ατομικές. Σε καθημερινή βάση. Με αποτέλεσμα το σώμα του να αλλάξει. Ακολούθησε αυστηρή διατροφή και γενικώς έκανε ό,τι έπρεπε για να ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του. Και να δυσκολέψει τον Μαρτίνς να τον αφήσει να φύγει.

Στο διάστημα της αμφιταλάντευσης ο Κάιπερς ήταν περιζήτητος. Ομάδες σχεδόν από όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης τον ζήτησαν επίσημα από τον Ολυμπιακό. Η Σταντάρ Λιέγης τον περίμενε με ανοιχτή την αγκαλιά της. Ομάδες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Ρωσία έκαναν κρούση στους Ερυθρόλευκους για να τον αποκτήσουν. Αλλά ο Μαρτίνς άλλαξε άποψη. Και αποφάσισε να τον διατηρήσει στο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του Κάιπερς αποσύρθηκε από τη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Ο Μαρτίνς τον υπολογίζει κανονικά. Τον συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας του. Τον είχε στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Και το ίδιο θα κάνει και στα παιχνίδια με την Ομόνοια.

Πότε και εάν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Κάιπερς θα εξαρτηθεί από πολλά. Αλλά προς το παρόν, την πρώτη μάχη, αυτή της παραμονής στο ρόστερ, την κέρδισε. Και έως ότου επιστρέψει ο Σουντανί σε φουλ φόρμα, αυτός θα λογίζεται ως τρίτος επιθετικός, πίσω από Ελ Αραμπί και Χασάν. Τώρα, μάλιστα, που ο Βέλγος στράικερ βρήκε σπίτι και εγκαταστάθηκε, είναι δεδομένο ότι θα παλέψει ακόμη πιο σκληρά, για να μην χάσει τη θέση του…

ΥΓ. Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που να έχουν κάνει όσα ο Κάιπερς για να καταφέρουν να παίξουν σε μία ομάδα. Ο Βέλγος στράικερ, επέλεξε να μείνει εκτός αγώνων για έναν ολόκληρο χρόνο για να καταφέρει να ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Αντέδρασε στην απόφαση του Εργοτέλη να τον στείλει ετσιθελικά στην ΑΕΚ. Αποφάσισε να κάνει «πόλεμο». Εχασε έναν χρόνο ποδοσφαίρου, αλλά κέρδισε την ευκαιρία που έψαχνε, μετά από τον έναν χρόνο «επανόδου» στη δράση τη Β’ Γαλλίας και την Αζαξιό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ