Στη Ρίβερ Πλέιτ πρώην παίκτης της ΑΕΚ

Στη Ρίβερ Πλέιτ πρώην παίκτης της ΑΕΚ

Η Ρίβερ Πλέιτ ήρθε σε συμφωνία με ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε αγωνιστεί παλιότερα στην ΑΕΚ.

Η Ρίβερ Πλέιτ ολοκλήρωσε την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την περίοδο 2015-2016. Ο λόγος για τον 24χρονο μεσοαμυντικό, Μπρούνο Ζουκουλίνι, που απέκτησε η Αργεντίνικη ομάδα από την Ελλάς Βερόνα.

Οι Μιγιονάριος έχουν έρθει σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα και θα κάνουν δικό τους το 60% του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Η Ρίβερ θα καταβάλει ένα ποσό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ζουκουλίνι, ενώ κι ο ίδιος ο παίκτης θα αμείβεται με περίπου 600.000 ευρώ. Η διάρκεια του συμβολαίου του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το υπόλοιπο ποσοστό του Αργεντινού (40%) το κατέχει η Μάντσεστερ Σίτι.

Η αγγλική ομάδα στην οποία τυπικά θα ανήκει ο 24χρονος στην Ευρώπη δεν τον είχε χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ και κάθε χρόνο τον παραχωρούσε δανεικό. Τη σεζόν 2015-2016 εκείνη που απέκτησε τα δικαιώματά του από τους πολίτες με «ενοίκιο» ήταν η ΑΕΚ, η οποία μάλιστα είχε και οψιόν αγοράς που βέβαια δεν ενεργοποίησε ποτέ.

Ο Ζουκουλίνι αγωνίστηκε μόλις σε 4 παιχνίδια συνολικά, 2 για το πρωτάθλημα, 1 για το Κύπελλο και 1 για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος κι εν συνεχεία αποχώρησε από την Ένωση. Μετά το πέρασμά του από το Ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε κατά σειρά σε Μίντλεσμπρο, Κόρδοβα, Ράγιο Βαγιεκάνο και Ελλάς Βερόνα.

Στην ιταλική ομάδα είχε 34 συμμετοχές και 4 γκολ και την βοήθησε στα μέγιστα ώστε να πάριε την άνοδο στη Serie A την περσινή σεζόν. Χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις στη Βερόνα, έπεισε τον τεχνικό της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρτσέλο Γκαγιάρδο να καταβάλλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει με συνιδιοκτησία τα δικαιώματά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ