Θεοδόσης Μαχαίρας : Το παιδί που γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο

Θεοδόσης Μαχαίρας : Το παιδί που γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο

Από... μπασκετμπολίστας, εξτρέμ στην ΑΕΚ. Ο Θεοδόσης Μαχαίρας... έκλεψε την παράσταση στη χθεσινή (27/9) αναμέτρηση της Ένωσης και το «10» σας παρουσιάζει το «κιτρινόμαυρο διαμαντάκι»

Από την Λέρο, στον Πανιώνιο και τώρα στην ΑΕΚ. Το πρόσωπο του αγώνα της Ένωσης με τη Λαμία. Ο άνθρωπος που αναστάτωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων και συστήθηκε στους Έλληνες φιλάθλους. Ο λόγος για τον Θεοδόση Μαχαίρα, που ζει το ποδοσφαιρικό του όνειρο με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο νεαρός παίκτης άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του προσέφερε ο Μάσιμο Καρέρα, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον. Ο 20χρονος εξτρέμ προκάλεσε μπόλικο… ντόρο με την εμφάνιση του κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Πετράκη και το «10» σας  παρουσιάζει τη… μπασκετική και ποδοσφαιρική του ιστορία.

Μπασκετμπολίστας στον Πανιώνιο… Λέρου!

Πριν από μερικά χρόνια, το ποδόσφαιρο δεν ήταν το σπορ που απασχολούσε τον Θεοδόση Μαχαίρα. Ο νεαρός ήταν… ερωτευμένος με το μπάσκετ και μάλιστα αγωνιζόταν στον Πανιώνιο. Όχι τον γνωστό, αλλά της Λέρου.

Ο Μαχαίρας φαινόταν πως θα καθιερωθεί στο μπάσκετ, μέχρι που ήρθε στον δρόμο του ένας παλαίμαχος άσος του Πανιωνίου. Ο Γιώργος Πλεξίδας είδε κάποια ποδοσφαιρικά προσόντα στον νεαρό και τον έστειλε κατευθείαν στην Πλατεία για δοκιμαστικά.

Κάπως έτσι, ο Μαχαίρας… παράτησε το μπάσκετ, αλλάζοντας σταδιοδρομία και στόχους. Με τον νεαρό να «κερδίζει» αμέσως τους ανθρώπους της ομάδας της Νέας Σμύρνης και να μετατρέπεται σε εξτρέμ.

Από κυανέρυθρος, έγινε… κιτρινόμαυρος

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Πανιώνιο. Στην Νέα Σμύρνη έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ξεχωρίζοντας από την πρώτη στιγμή. Με τους μικρούς των «κυανέρυθρων» έκανε… παπάδες, σημειώνοντας 9 τέρματα σε 25 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-2018. Ο νεαρός ήταν από τα πρώτα «βιολιά» της Κ19 του Πανιωνίου και αργά ή γρήγορα ήταν δεδομένο πως θα προσέγγιζε τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων.

Τελικά, στο κατώφλι του βρέθηκε η ΑΕΚ. Η Ένωση τον έκανε δικό της και το όνειρο του νεαρού παίκτη έγινε πραγματικότητα. Ο Έλληνας εξτρέμ από τις ακαδημίες του Πανιωνίου μετακόμισε στην Κ19 των «κιτρινόμαυρων», κάνοντας το… άλμα στην σύντομη καριέρα του. Ηταν 6 Ιουλίου του 2018 όταν βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Οι άνθρωποι της Ένωσης πίστευαν πολύ τον Μαχαίρα και τον έριξαν κατευθείαν στα… βαθιά. Η πρώτη του σεζόν (2018-2019) με την Κ19 ήταν γεμάτη. 27 ματς στο πρωτάθλημα και 6 αναμετρήσεις για το UEFA Youth League. Μάλιστα, σημείωσε και τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα της Κ19. Ήξερε όμως, ότι χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση για να… χτυπήσει την πόρτα της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ.

Με τον Γιώργο Σίμο στην άκρη του πάγκου, δούλεψε αρκετά, ενώ στη συνέχεια τις «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου. Τη σεζόν 2019-2020, κατέγραψε 21 συμμετοχές στην Κ19, σημειώνοντας 4 τέρματα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έσπευσαν να του επεκτείνουν το συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Βέβαια, η μεγάλη ώρα είχε φτάσει για τον Θεοδόση Μαχαίρα, με τον νεαρό να παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Στην τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Μάσιμο Καρέρα χρησιμοποίησε τον νεαρό εξτρέμ. Ήταν η πρώτη Μαρτίου, όταν ο Έλληνας παίκτης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα ανδρών της ΑΕΚ. Μπορεί να μην έφερε… γούρι στην Ένωση (1-1 με Πανιώνιο), αλλά αυτό είχε ελάχιστη σημασία. Ήταν σημαντική η μέρα για τον μικρό, καθώς για πρώτη φορά αγωνίστηκε δίπλα στον Μάνταλο, τον Αραούχο και τους υπόλοιπους παίκτες των «κιτρινόμαυρων».

Φυσικά, δεν έμεινε εκεί, με τον Ιταλό τεχνικό να τον… ρίχνει και στο ματς των playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό. Όπου μπήκε με τσαμπουκά και αποφασιστικότητα. Δεν έδειξε κανένα φόβο και διασώθηκε από το κιτρινόμαυρο… ναυάγιο του ΟΑΚΑ.

«Είμαι χαρούμενος που έπαιξα σε ένα ντέρμπι, όλοι το έχουν όνειρο, ευχαριστώ τον προπονητή για την εμπιστοσύνη θα συνεχίσω έτσι», είχε δηλώσει μετά το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους».

Μαχαίρας: «Έτσι με εμπιστεύτηκε ο Καρέρα» (vid) - to10.gr

Ο Καρέρα τον εμπιστεύεται 

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι για τον Μαχαίρα, με τον Μάσιμο Καρέρα να τον εμπιστεύεται και τον μικρό να δικαιώνει με το… καλημέρα τον Ιταλό τεχνικό. «Σίγουρα θα δώσω το 100% του εαυτού μου για να πάρω όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται και σιγά σιγά να καταφέρω να καθιερωθώ στην ομάδα», δήλωνε στις 19 Σεπτεμβρίου ο 20χρονος. Γνώριζε καλά, πως δεν αργούσε η μέρα, που θα βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα.

Κόντρα στην Λαμία, ο 20χρονος εξτρέμ έδειξε και πάλι το ποδοσφαιρικό του… θράσος. Με καμία άγνοια κινδύνου, πήγαινε σε ένας εναντίον ενός και έβγαινε συνεχώς κερδισμένος από τις μονομαχίες. Έκανε αυτό που πρέπει ως ακραίος επιθετικός. Αυτό που δεν έκανε ο Ντανιέλε Βέρντε πολλές φορές. Ο Μαχαίρας ήθελε να έχει συνεχώς τη μπάλα στα πόδια του και οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονταν.

Γεμάτος αυτοπεποίθηση, δημιουργούσε συνεχώς… ρήγματα στην άμυνα της Λαμίας, με τους αμυντικούς του Πετράκη να έχουν δύσκολο έργο. Με ωραίες κινήσεις και προσωπικές ενέργειες, αναστάτωσε τους φιλοξενούμενους και παρουσίασε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του.

Ο Μαχαίρας δείχνει πως έχει αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση και αναμφίβολα θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Είναι γρήγορος, έχει την τρίπλα στο… ρεπερτόριο του, με την ΑΕΚ να καλείται να τον αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται. Οι «κιτρινόμαυροι» δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη Ελλήνων παικτών, με τον 20χρονο να είναι το τελευταίο… χαρτί της Ένωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ