Ολυμπιακός : Ας μιλήσουμε για τον Sokratis και δύο στόπερ

Ολυμπιακός : Ας μιλήσουμε για τον Sokratis και δύο στόπερ

Τι συμβαίνει με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Και γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί κάλλιστα να κάνει δύο μεταγραφές κεντρικών αμυντικών.

Στην Κύπρο. Με την αυτονόητη συγκέντρωση που επιβάλλει η περίσταση.

Έχει μισό εισιτήριο επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στη τσέπη του, μετά το 2-0. Θέλει προφανώς και το υπόλοιπο ο Ολυμπιακός.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν παίζεται στη Λευκωσία για τους Ερυθρόλευκους. Και ως ότου αυτή η μάχη ολοκληρωθεί είναι δεδομένο πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Εκείνος και η ομάδα του.

Φυσικά η Γη συνεχίζει να γυρίζει. Και ο χρόνος να μετρά αντίστροφα στο μεταγραφικό παράθυρο. Μια «γεμάτη» εβδομάδα ως το φινάλε της διαδικασίας. Διάστημα που κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει στο μεγάλο λιμάνι.

Είναι αρκετά τα ανοιχτά μέτωπα. Τα επίσημα. Αλλά και τα… «ανεπίσημα».

Ή για να το θέσουμε διαφορετικά: Εκείνα που ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει να παραμένουν ανοιχτά. Και εκείνα που μπορεί κάλλιστα να τον «επιλέξουν». Έτσι συμβαίνει στο «πάρε-δώσε» των μεταγραφών.

Συμβαίνουν πράγματα που θέλεις. Συμβαίνουν και πράγματα που θέλουν άλλοι. Είναι υποχρέωση λοιπόν να προετοιμαστείς για όλα.

Σα να λέμε: Ένα κεφάλαιο τα αναμενόμενα. Ο αριστερός μπακ, ο winger, ο Τιάγκο Σίλβα που φτιάχνει βαλίτσες για την Αθήνα, ο «έξτρα» κεντρικός αμυντικός για να κλείσει η πεντάδα της άμυνας. Ίσως και ένας ακόμη επιθετικός αν αναλογιστεί κανείς τη φημολογία που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες.

Τέσσερις συν μία υποθέσεις που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως έχουν ακόμη «ανοιχτό φάκελο» στο Ερυθρόλευκο αρχείο των μεταγραφών 2020-21.

Και κάπου πιο πέρα; Το ίδιο το ένστικτο που σε προσγειώνει στη πραγματικότητα. Βουίζει η Πορτογαλία πως μετά την πώληση του Ρούμπεν Ντίας στη Μάντσεστερ Σίτι (55 εκατ ευρώ+ Νικολάς Οταμέντι) η Μπενφίκα είναι έτοιμη να επιστρέψει στο κυνήγι της απόκτησης του Ρούμπεν Σεμέδο. Έφτασε μάλιστα το Σάββατο το βράδυ ο Ζόρζε Ζεσούς στο σημείο να μιλήσει δημόσια για αυτή την επιθυμία του, σε ένα ακατανόητο unfair προς τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει την πρόταση των 6.5 εκατ ευρώ που κατέθεσαν οι Λουζιτανοί πριν από μερικές εβδομάδες. Και με τη σειρά του ενημέρωσε τον Ρούμπεν Σεμέδο πως θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο προφανώς με μια αναπροσαρμογή αποδοχών που θα τον κρατήσει στο μεγάλο λιμάνι. Αν όμως η Μπενφίκα επιστρέψει, που θεωρείται και το πιθανότερο; Τότε το μόνο σίγουρο είναι πως οι Πειραιώτες πριν απαντήσουν θα πρέπει να έχουν έτοιμο ένα σενάριο εναλλακτικό.

Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τον Πορτογάλο.

Σενάριο για κάποιον που θα μπορούσε να ηγηθεί της Ερυθρόλευκης άμυνας. Που θα έχει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, αλλά και τα αγωνιστικά κυβικά για να ανταπεξέλθει σε έναν τέτοιο ρόλο. Κάποια σίγουρη επιλογή.

Έναν… Sokratis δηλαδή. Ναι, έναν Sokratis σε μια τέλεια εξέλιξη.

Ναι, αυτή είναι η πρώτη σκέψη. Έτσι καταγράφει το ρεπορτάζ. Χωρίς όμως ακόμη να μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά πως είναι και «πρακτική». Μάλλον το αντίθετο αν το σκεφτείς ψύχραιμα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έφυγε από την Ελλάδα στα 20 του χρόνια, το 2008. Σήμερα στα 32 του χρόνια δεν είναι ποδοσφαιριστής για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα ποδοσφαιριστής με συμβόλαιο 2,5 εκατ ευρώ σαν αυτό που «τρέχει» στο Λονδίνο για χάρη του από την Άρσεναλ.

Καμιά φορά όμως οι συμπτώσεις το timing και τα πρόσωπα μπορεί να φέρουν στο προσκήνιο εξελίξεις που δεν θα περίμενε κανείς.

Ο Μικέλ Αρτέτα δεν τον υπολογίζει.

Η Νάπολι του Κώστα Μανωλά μπήκε στο κόλπο κάποια στιγμή για την απόκτηση του αλλά δεν, καθώς τον ήθελε ως ελεύθερο και οι Άγγλοι είχαν απαιτήσεις…

Εσχάτως γράφτηκε για κάποια μυθική πρόταση από τα Εμιράτα, αλλά για εκεί είναι βέβαιο δεν θέλει ο Παπασταθόπουλος.

Θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα; Αυτή την ερώτηση μάλλον την έχει ήδη θέσει ο Βασίλης Τοροσίδης. Όχι μόνο σαν τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού αλλά και σαν επιστήθιος φίλος του Sokratis. Πιθανότατα να έχει κάνει το ίδιο και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Κουμπάροι και οι δύο του Παπασταθόπουλου. Κολλητοί από την εθνική ομάδα. Αν θα μπορούσαν κάποιοι να τον πείσουν είναι οι δύο τους. Και βέβαια το αγωνιστικό project των Πειραιωτών. Ειδικά αν από αύριο το βράδυ περιλαμβάνει και ένα ταξίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Του Ολυμπιακού που παραδοσιακά έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Άρσεναλ από την εποχή του Αρσέν Βενγκέρ. Θα μπορούσαν οι Ερυθρόλευκοι μέσω δανεισμού; Καλύπτοντας ένα μέρος των ετήσιων αποδοχών του; Θα μπορούσε η Άρσεναλ να αφήσει τον Παπασταθόπουλο ελεύθερο αν είναι να επιστρέψει στη χώρα μας;

Για να τα μάθουμε όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να χρειαστεί. Αν όντως η Μπενφίκα κάνει την κίνηση της για τον Σεμέδο. Και αν έχει τον τρόπο να πείσει τους Πειραιώτες.

Κατά τα άλλα; Είναι προφανές πως σε περίπτωση που ο Σεμέδο φύγει ο Ολυμπιακός θα ψάξει για δύο στόπερ. Έναν πρώτης γραμμής και έναν με τα χαρακτηριστικά του –αριστεροπόδαρου- Ιβανίλντο Φερνάντες που ούτως ή άλλως παραμένει στη λίστα τους. Ως βασική επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ