Αποκάλυψη: Ο Ολυμπιακός ρώτησε για τη «σφαίρα» της Αντερλεχτ Φρανσίς Αμούζου

Αποκάλυψη: Ο Ολυμπιακός ρώτησε για τη «σφαίρα» της Αντερλεχτ Φρανσίς Αμούζου

To10.gr γράφει για τον δαιμόνιο 21χρονο ακραίο επιθετικό της Αντερλεχτ, Φρανσίς Αμούζου, που εξετάζει ο Ολυμπιακός.

Η απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού αποτελεί βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά για τη συγκεκριμένη θέση. Και αυτό φαίνεται από το επίπεδο των ονομάτων που εξετάζονται (Μπουφάλ, Ράντονιτς, Ενκουντού, Μπρούμα). Αλλά και από εκείνα που προκύπτουν διαρκώς το τελευταίο διάστημα. Ποδοσφαιριστές που πριν από έναν μήνα, ήταν στη λίστα, αλλά δεν ήταν διαθέσιμοι από τις ομάδες τους, πλέον εμφανίζονται ως «προς πώληση ή δανεισμό». Δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μπορέσει να αποκτήσει κάποιον παίκτη πολύ μεγάλης αξίας και προοπτικής. Με την περίπτωση του Φρανσίς Αμούζου να είναι μία από αυτές!

Ο Αμούζου είναι ένα διαμάντι της ακαδημίας της Αντερλεχτ, που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη ομάδα των Βέλγων. Ενα ακριβό διαμάντι. Αν και μόλις 21 ετών (23/08/1999), από το 2017 όταν και έκανε το ντεμπούτο του με την Αντερλεχτ έως σήμερα, έχει συνολικά 70 συμμετοχές, 5 γκολ και 6 ασίτ. Ενας γνήσιος εξτρέμ, ένας από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές του βελγικού ποδοσφαίρου. Που όμως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στα πλάνα του Βενσάν Κομπανί. Με αποτέλεσμα το όνομά του να μπαίνει στη λίστα των ποδοσφαιριστών παρακολουθεί ο Ολυμπιακός για τον βασικό του ακραίο επιθετικό.

Ο Αμούζου είναι «δαίμονας» στην επίθεση. Εχει ύψος μόλις 1.70, αλλά είναι γρήγορος, δυνατός, με εξαιρετική τεχνική, ασύλληπτη έκρηξη στα πρώτα μέτρα και εξαιρετικά δύσκολο να τον μαρκάρεις. Ενας… Ποντένσε με βελγικό διαβατήριο και καταγωγή από την Γκάνα. Ενας ποδοσφαιριστής που αποτιμάται με 3.6 εκατ. ευρώ από το transfermarkt. Εχει συμμετοχές σε όλες τις «μικρές» εθνικές του Βελγίου, αλλά η Γκάνα δίνει μάχη για να τον πείσει να διαλέξει τη χώρα των προγόνων του. Κάτι που δεν αποκλείεται καθόλου, παρά το γεγονός ότι όλη του την ποδοσφαιρική ζωή την έχει περάσει στο Βέλγιο και στο ποδοσφαιρικό… πανεπιστήμιο της Αντερλεχτ.

Οπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια περίπτωση πολύ δύσκολη. Που όμως ο Ολυμπιακός την παρακολουθεί από κοντά. Την εξετάζει, γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα και αναμένεται να κάνει την κίνησή του. Εάν θα καταφέρει να κάνει το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του εκρηκτικού εξτρέμ, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Και εφόσον η Αντερλεχτ δεν αλλάξει άποψη και διατηρήσει το Αμούζου στους υπό παραχώρηση παίκτες της.

Βεβαίως, επειδή ακριβώς οι ημέρες είναι περίεργες, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Ολυμπιακός διαρκώς κοιτάζει περιπτώσεις παικτών πολύ υψηλού επιπέδου. Περιπτώσεις που τις έχει στη λίστα του. Τη λίστα των…  αδύνατων, που όμως μπορεί να γίνουν δυνατά τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Περιπτώσεις παικτών που σε αλλάζουν επίπεδο.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός είναι επικεντρωμένος 100% στην πρόκριση επί της Ομόνοιας και την εξασφάλιση της παρουσίας του στους ομίλους του Champions League. Αλλά παράλληλα «τρέχει» πολλές υποθέσεις. Που θα προκαλέσουν αίσθηση. Υποθέσεις που δεν ήρθαν… ουρανοκατέβατες, αλλά ο σύλλογος της έχει στα υπόψη του εδώ και πολύ καιρό. Αλλά τώρα, πιθανότατα, ήρθε η ώρα να τιςε ενεργοποιήσει. Αλλά πρώτα από όλα η πρόκριση. Και μετά όλα τα άλλα…

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΑΜΟΥΖΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ΤΟ 2017

Turbo time

Δημοσιεύτηκε από Francis Amuzu στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Francis Amuzu goal RSCA – EUPEN

About last night… #goal #debut #rsca #purplespirit #happiness #atticus #leaveyourmark

Δημοσιεύτηκε από Francis Amuzu στις Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ