ΠΑΟΚ : Τα 5 εκατομμύρια που κάνει… δώρο ο Αμπέλ στον Ρέμπε

ΠΑΟΚ : Τα 5 εκατομμύρια που κάνει… δώρο ο Αμπέλ στον Ρέμπε

Ο Αμπέλ Φερέιρα... καθάρισε και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, συνεχίζοντας τις εκκαθαρίσεις στο ρόστερ. Έχει ήδη φτάσει τα 5 μύρια, με τον Όλαφ Ρέμπε να τρίβει τα χέρια του.

Στον «ασπρόμαυρο» πλανήτη κινούνται άπαντες στον ρυθμό του Champions League. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο κατώφλι των ομίλων, καθώς αύριο (30/9) φιλοξενεί στην Τούμπα την Κράσνονταρ, στη ρεβάνς του 2-1.

Είναι ιστορικό το ματς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ασφαλώς διακυβεύονται πολλά. Δόξα και εκατομμύρια «παίζονται» κόντρα στους Ρώσους για τον ΠΑΟΚ, που έχει και τον βραχνά του Financial Fair Play να διαχειριστεί.

Μια είδηση που πέρασε πολύ στα… ψιλά αφορά την αποστολή για τον αγώνα με την Κράσνονταρ. Στο πιο σημαντικό ματς των τελευταίων ετών για τους «ασπρόμαυρους», ο Αμπέλ Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής ένα σημαντικό στέλεχος της ομάδας. Τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Όπως φαίνεται, ο Πορτογάλος κόουτς «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και τον 32χρονο παίκτη, με τον Αμπέλ να δίνει συνέχεια στην… εκκαθάριση του ρόστερ. Tο ετήσιο συμβόλαιο του 32χρονου παίκτη φτάνει στο ένα εκατομμύριο (με τα μπόνους), οπότε άπαντες καταλαβαίνουν την οικονομική ανάσα που θα πάρει ο ΠΑΟΚ, αν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρει άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

Ο πέμπτος που «τελειώνει» επί Αμπέλ

Μέχρι στιγμής, ο Αμπέλ Φερέιρα έχει δείξει πως δεν καταλαβαίνει από ονόματα. Από σημαίες και πρόσωπα. Αν κάποιος παίκτης δεν του «κάνει», θα τον τελειώσει. Όχι, άμεσα, αλλά θα τον τελειώσει. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη… ανάγνωση. Με το FFP να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του ΠΑΟΚ, ο  Πορτογάλος τεχνικός επωμίζεται το βάρος να… ξελαφρώσει την ομάδα από τα μεγάλα συμβόλαια.

Οι πρώτοι που οδηγήθηκαν στην έξοδο, ήταν δυο παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στις προηγούμενες επιτυχίες του ΠΑΟΚ. Δύο ποδοσφαιριστές που είχαν… ασυλία στον «ασπρόμαυρο» σύλλογο και δεν αγγίζονταν από κανέναν.

Ο λόγος φυσικά για τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, που έχουν ήδη αποχωρήσει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με τον Πορτογάλο και τον Βραζιλιάνο να μη δέχονται συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές, ο 41χρονος κόουτς τους οδήγησε εκτός Τούμπας. Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ αμείβονταν με 1.3 εκατομμύρια τον χρόνο, ενώ ο Βραζιλιάνος χαφ έβαζε στην τσέπη του 1.1 εκατ. ευρώ. Αμφότεροι, δε συμφώνησαν στο γερό «ψαλίδι» που τους προτάθηκε, λέγοντας… αντίο.

ΠΑΟΚ : Πρόταση με... ψαλίδι 50% σε Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο - to10.gr

Από το «καθάρισμα» του Αμπέλ Φερέιρα δεν γλύτωσε και ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Λέο Μάτος. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει τον 34χρονο μπακ, αφήνοντας τον συνεχώς εκτός αποστολής. Άλλωστε, για αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα ο Ουαγκέ, ενώ στο δεξιό άκρο, προτιμάται μερικές φορές και ο Κρέσπο.

Ο Μάτος δεν έχει μέλλον στη Θεσσαλονίκη και το ξέρει, με τον Φερέιρα να έχει στείλει το μήνυμα στον Βραζιλιάνο μπακ, ο οποίος και έχει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τις 700 ευρώ. Μάλιστα, να σημειωθεί πως υπήρχε και ειδικός όρος στο συμβόλαιο, που του εξασφάλιζε 5.000 ευρώ για κάθε συμμετοχή. Οπότε, πολλά τα λεφτά για τον Μάτος.

Από την εξίσωση, δε θα πρέπει να λείπει ούτε ο Λέο Ζαμπά, που κόστισε ένα καράβι λεφτά στους «ασπρόμαυρους». O 22χρονος παίκτης δεν βρίσκεται στα πλάνα του Φερέιρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την Θεσσαλονίκη. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ κάνει τα πάντα για να φέρει μια ικανοποιητική πρόταση στον Δικέφαλο, έτσι ώστε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Ο Ρέμπε των πωλήσεων

Πάμε και στον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε που έχει φέρει και αυτός «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του συλλόγου. Ο Γερμανός που βρίσκεται πίσω από τον Ιβάν Σαββίδη έχει βοηθήσει τους «ασπρόμαυρους» στην καταπολέμηση του FFP. Δημήτρης Λημνιός και Τσούμπα Άκπομ αποχώρησαν από την Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει συνολικά 5.3 εκατομμύρια ευρώ.

3.3 από τον Έλληνα εξτρέμ, που έγινε κάτοικος Κολωνίας και 3 μύρια από τον Άγγλο φορ που επαναπατρίστηκε για χάρη της Μίντλεσμπρο. Βέβαια, λόγω και του 40% που κατείχε η Άρσεναλ, ο ΠΑΟΚ  έβαλε στα ταμεία του περίπου 2 εκατομμύρια από την πώληση του Άκπομ.

Λημνιός: «Έκανα υπερήφανη την οικογένειά μου, το σπίτι μου είναι 5 λεπτά από το Πανθεσσαλικό» - to10.gr

Ο Αμπέλ Φερέιρα συνεχίζει τα… δώρα προς την «ασπρόμαυρη» πλευρά. Έχει ήδη «χαρίσει» αρκετά εκατομμύρια από τα συμβόλαια, τα οποία και μπορούν να γίνουν περισσότερα, με ενδεχόμενη πρόκριση στα αστέρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ