ΑΕΚ : Στο μυαλό του Μάσιμο

ΑΕΚ : Στο μυαλό του Μάσιμο

Τα διλήμματα και οι σκέψεις του Καρέρα για τον «τελικό» με την Βόλφσμπουργκ

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση. Το ματς με την Βόλφσμπουργκ είναι ένας «τελικός» για την Ένωση, που το προσεγγίζει ακριβώς με αυτό το σκεπτικό. Ο Μάσιμο Καρέρα ξέρει πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα δυνατή, με ψηλά κορμιά και πολύ ποιοτική. Στοιχεία που προφανώς και καθορίζουν το αγωνιστικό πλάνο που επεξεργάζεται.

Ακόμα υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στο μυαλό του Ιταλού τεχνικού ενόψει της αναμέτρησης με τους Γερμανούς. Ζητήματα για τα οποία οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα, μιας και ο τεχνικός του Δικεφάλου ζυγίζει όλα τα δεδομένα, για να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Σε ένα ματς «do or die» για την ΑΕΚ.

Η διάταξη και τα δεδομένα για την άμυνα

Το αν η ΑΕΚ θα παραταχθεί την Πέμπτη με ένα 4-3-3 ή ένα 3-5-2 δεν έχει ακόμα «κλειδώσει». Από τη μία υπάρχει ο σχηματισμός που ακολουθεί στα τελευταία ματς ο Δικέφαλος και δείχνει αποδοτικός και από την άλλη ένα πλάνο πιο συντηρητικό, που ενδεχομένως δείχνει πιο… ασφαλές. Κριτήριο για την τελική επιλογή ίσως αποτελέσει και ο Νασίμ Χνιντ, που διεκδικεί μια θέση στο αρχικό σχήμα με σημαντικές πιθανότητες.

Ο Σάκχοφ και τα… μετρημένα κουκιά στον άξονα

Ο Εβγέν Σάκχοφ ήταν πολύ καλός στο ματς με τη Λαμία και έδειξε με το «καλημέρα» πως διαθέτει κάποια στοιχεία που έλειπαν από την ΑΕΚ. Ο Ουκρανός άσος «βλέπει» ενδεκάδα στο ματς της Πέμπτης, καθώς μπορεί να ενισχύσει την ΑΕΚ και στις στατικές φάσεις λόγω ύψους. Βεβαίως θα πρέπει να δούμε ποιος θα μπορούσε να μείνει εκτός σε αυτή την περίπτωση. Μιας και ο Μάνταλος θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος, ενώ υπάρχουν και οι Κρστίτσιτς, Σιμόες. Μάλιστα ο τελευταίος ξεκουράστηκε την Κυριακή.

Ερωτηματικό για το αριστερό άκρο της άμυνας

Ο Έλντερ Λόπες τα πήγε εξαιρετικά στο ματς με την Λαμία και βάζει σε δίλημμα τον Καρέρα, αναφορικά με την επιλογή του για το αριστερό άκρο της άμυνας. Στην περίπτωση που επιλεγεί σχήμα με τετράδα στην άμυνα τότε ο Ινσούα δείχνει να έχει προβάδισμα, μιας και είναι ένας παίκτης με μεγαλύτερη συνέπεια αμυντικά. Από την άλλη στο σενάριο του 3-5-2 θα «παίξει» γερά και η υποψηφιότητα του Λόπες, που μπορεί να καλύψει πιο ισορροπημένα την πτέρυγα.

Το… σκέφτεται για Γκαρσία

Ο Λιβάι Γκαρσία αγωνίστηκε στα 45 λεπτά την Κυριακή και κατάφερε να σκοράρει και ένα γκολ. Ο 23χρονος άσος έδειξε πως θέλει ακόμα χρόνο για να βρει ρυθμό και αυτός είναι και ένας λόγος που ο Καρέρα το σκέφτεται αναφορικά με το αν θα τον ξεκινήσει από την αρχή. Όλα δείχνουν πάντως πως ο Γκαρσία θα πάρει φανέλα βασικού αν η ΑΕΚ παραταχθεί με τριάδα στην επίθεση, έχοντας ένα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων επιλογών.

Ανσαριφάρντ ή Ολιβέιρα

Μια από τις θέσεις που είναι ανοικτές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα με την Βόλφσμπουργκ είναι αυτή του επιθετικού. Αν δηλαδή θα ξεκινήσει στην κορυφή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ή ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ προέρχεται από τραυματισμό και έχει χάσει κάποιες προπονήσεις. Από την άλλη ο Ανσαριφάρντ δείχνει να είναι πιο… ενεργός. Σε κάθε περίπτωση πάντως ένας εκ των δύο φαίνεται πως θα μείνει τελικά στον πάγκο.

Το μεγάλο ματς που… χρωστάει ο Λιβάια

Ο Μάρκο Λιβάια είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγάλα «όπλα» της ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής ωστόσο ο Κροάτης φορ έχει μείνει σε χαμηλές πτήσεις και ακόμα «χρωστάει» ένα μεγάλο παιχνίδι στην ΑΕΚ. Να την πάρει από το χέρι δηλαδή σε ένα ματς που «καίει». Ο Καρέρα περιμένει πολλά από τον Λιβάια την Πέμπτη και μένει να δούμε πως θα προτιμήσει να τον αξιοποιήσει. Αν θα τον τοποθετήσει δηλαδή αριστερά ή ως δεύτερο επιθετικό, στο 3-5-2.

«Κλειδί» και ο πάγκος

Ένα παιχνίδι όπως αυτό απέναντι στην Βόλφσμπουργκ θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Ένας εξ αυτών είναι και οι λύσεις που θα έχει ο κάθε προπονητής από τον πάγκο. Τα «όπλα» που θα ρίξει στη μάχη προκειμένου να αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο Καρέρα έχει το παραπάνω στο μυαλό του και δεδομένα θα κρατήσει τουλάχιστον δύο παίκτες πρώτης γραμμής στον πάγκο. Μιας και βάσει των δεδομένων που υπάρχουν, δεν χωρούν όλοι στο βασικό σχήμα, όποια διάταξη κι αν επιλεγεί από τον προπονητή του Δικεφάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ