Παναθηναϊκός : Αυτό που δεν λέει κανείς για τον Πογιάτος (vids)

Παναθηναϊκός : Αυτό που δεν λέει κανείς για τον Πογιάτος (vids)

Το άσχημο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα έχει ήδη σηκώσει μεγάλη κουβέντα γύρω από το όνομα του Ντάνι Πογιάτος. Κάτι που δεν συνέβη πέρσι όταν η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε μόλις δύο βαθμούς στα τέσσερα πρώτα ματς.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με αρκετές προσδοκίες για τον Παναθηναϊκό. Λίγο η αύξηση του μπάτζετ και η μεταγραφική ενίσχυση, λίγο το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ενεργοποιήθηκε και πάλι στα πράγματα της ομάδας. Είναι και αρκετά πλέον τα χρόνια που οι «πράσινοι» έχουν σταματήσει να είναι πρωταγωνιστές και ο κόσμος ψάχνει μια αφορμή για να αρχίσει να ελπίζει ξανά. Να βρει έναν λόγο για να ονειρεύεται. Ειδικά όταν βλέπει τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές του να εξελίσσονται και τη δική ομάδα να έχει μείνει πολύ πίσω από τα στάνταρ που απαιτεί η ιστορική της διαδρομή.

Με βάση τα παραπάνω διαμορφώθηκε και το κλίμα στις τάξεις του κόσμου της ομάδας, πριν την έναρξη της σεζόν. Μετά τα δύο πρώτα ματς για το πρωτάθλημα όμως, τα σύννεφα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται για τα καλά στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, ισοπαλία στη Λάρισα. Και ο στόχος εύκολος. Ντάνι Πογιάτος.

Ο Ισπανός τεχνικός που για πρώτη φορά στην καριέρα του κοουτσάρει πρώτη ομάδα, είναι η αλήθεια πως από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομά του, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από όλους. Δημοσιογράφους και οπαδούς. Λογικό από μια άποψη αφού η επιλογή του εμπεριείχε ρίσκο λόγω της απειρίας του. Ήρθε και το κακό ξεκίνημα κι έδεσε το γλυκό. Είναι δυνατόν όμως να κρίνεται η δουλειά ενός προπονητή από δύο μόλις παιχνίδια;

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά όμως. Μόλις την περσινή σεζόν ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη είχε μαζέψει δύο βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Ισοπαλία με τη Λαμία, τριάρα στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ, τεσσάρα στο Βικελίδης από τον Άρη και ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις. Η πρώτη νίκη ήρθε την πέμπτη αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο.

Τότε βέβαια κανείς δεν ζητούσε το… κεφάλι του Δώνη. Τώρα που στο κάτω κάτω με μία νίκη επί του Άρη την Κυριακή ο Πογιάτος θα έχει μαζέψει ήδη περισσότερους βαθμούς από τον Έλληνα τεχνικό πέρσι, η πλειοψηφία έχει πέσει πάνω του. Και χωρίς να του καταλογίζουν τα ελαφρυντικά που σαφώς έχει.

Αφού διαχειρίζεται μια απολύτως καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες εκ των οποίων κάποιοι δεν είναι ακόμη διαθέσιμοι. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λούκας Βιγιαφάνες στον οποίο ποντάρουν πάρα πολλά οι «πράσινοι» αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να παίξει λεπτό. Το ματς με τον Άρη φαίνεται λοιπόν πως θα κρίνει πολλά και ίσως η κουβέντα να είναι πολύ διαφορετική από το βράδυ της Κυριακής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ