ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1: VARάτε… βιολιτζήδες – Αρχισαν τα όργανα!

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1: VARάτε… βιολιτζήδες – Αρχισαν τα όργανα!

«Μαγειρείο» στους Ζωσιμάδες, στέρησαν από τον Ολυμπιακό δύο καθαρούς βαθμούς.

Η… εξυγίανση έστησε «μπλόκο» στους Ζωσιμάδες και στέρησε από τον Ολυμπιακό δύο καθαρούς βαθμούς (1-1), τους οποίους άξιζε απόλυτα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν κοντά σε μια σπουδαία ανατροπή, όταν σκόραραν στο 90+1’ με τον Αχμέντ Χασάν. Το γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού, όμως, ακυρώθηκε με το «έτσι θέλω» ως οφσάιντ από τον VARίστα, Κωνσταντίνο Κοτσάνη και τον AVAR, Ιορδάνη Απτόσογλου.

Οι δύο διαιτητές που ήταν στην αίθουσα του VAR σήκωσαν τη σημαία της… εξυγίανσης και έστησαν «μπλόκο» στον Ολυμπιακό, στερώντας από τους Ερυθρόλευκους τη νίκη. O VAR και ο AVAR είπαν στον διαιτητή Καραντώνη ότι υπάρχει οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Ελ Αραμπί, πριν σκοράρει ο Αχμέντ Χασάν. Μια φάση, που σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε οφσάιντ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του παιχνιδιού και ο Πέδρο Μαρτίνς. «Μαγειρείο» από τους Κοτσάνη και Απτόσογλου, με τον Ολυμπιακό να πέφτει θύμα της… εξυγίανσης και να αφήνει δίνει βαθμούς στους Ζωσιμάδες. Διαιτητικό έγκλημα στα Γιάννενα, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να στερούνται αυτό που δικαιούνταν. Τη νίκη.

Μια νίκη, που θα ερχόταν με επική ανατροπή. Μια ανατροπή την οποία κυνηγούσε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σφυροκοπήσει την εστία του Χουτεσιώτη. Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ στο 6ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Παμλίδη. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος μετά την είσοδο του Κώστα Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο βελτιώθηκαν πάρα πολύ, ισοφάρισαν γρήγορα με τον Ελ Αραμπί στο 51’ και στο 90+1’ άγγιξαν τη νίκη με τον Χασάν. Οι VAR και AVAR όμως με σκανδαλώδη τρόπο ανάγκασαν τον Ολυμπιακό στο πρώτο στραβοπάτημά του στο πρωτάθλημα. Μια απόφαση, που προκαλεί οργή και πολλά ερωτήματα. Πως γίνεται να ακυρώνεται αυτό το γκολ.

Οι δύο καραμπινάτες φάσεις, του Ελ Αραμπί και του Σεμέδο, έδειχναν το «μαγειρείο» που ερχόταν. Η αδιαφορία του διαιτητή και των VARίστα – AVAR έδειχναν ότι θα στηθεί «μπλόκο» για να σταματήσουν τον Ολυμπιακό. Να του κόψουν βαθμούς. Να μην περάσει από τους Ζωσιμάδες.

Μετά το 1-1 στους Ζωσιμάδες ο Ολυμπιακός έφτασε στους 7 βαθμούς σε τρία παιχνίδια, αφού το παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ είχε αναβληθεί λόγω του τελικού του Κυπέλλου. Από την άλλη, οι Ηπειρώτες έφτασαν τους δύο βαθμούς, αφού είχαν πάρει ισοπαλία και την περασμένη αγωνιστική στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Αρη (2-2).

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από τα δοκάρια και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί στην επίθεση. Από την άλλη, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης, παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης, Καρτάλης, Κάστρο, Νάουμετς, Παμλίδης και Κρίζμαν.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με τον Γιώργο Παμλίδη. Ο Σιόντης βρέθηκε δεξιά, έδωσε στον Καρτάλη, αυτός πάσαρε στον Παμλίδη, ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, γύρισε, σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη, που έπεσε αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και με σέντρες από τις δύο πλευρές, αλλά και με στημένα γύρω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Οι Ηπειρώτες, ωστόσο, είχαν στήσει διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από τον τερματοφύλακά τους, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Γιαννίκη απομάκρυναν τα γεμίσματα των Πειραιωτών, ενώ τα περισσότερα σουτ που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι σταματούσαν πάνω στα σώματα των γηπεδούχων. Στο 27’ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε με τον Κριζμάν, αλλά ο Τζολάκης του είπε «όχι». Ο επιθετικός των Ηπειρωτών σούταρε δυνατά, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού ήταν στη σωστή θέση και έδιωξε με εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 36’ οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν μια… ανάσα από το 1-1, αλλά η κεφαλιά του Σεμέδο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πορτογάλος σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά δεν είχε ισορροπία και η μπάλα έφυγε άουτ. Μια φάση, στην οποία φαίνεται ο αμυντικός του ΠΑΣ να τραβάει τον Ιβηρα αμυντικό των Πειραιωτών και να τον ρίχνει κάτω πριν κάνει την κεφαλιά. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορέσουν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

«Μέσα» ο Φορτούνης και 1-1

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Φορτούνη αντί του Γιαν Εμβιλά. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβγαλε τον Γάλλο χαφ και έβαλε στην 11άδα τον 27χρονο μέσο, έχοντας μαζί και τον Βαλμπουενά. Η είσοδος του Ελληνα άσου άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού και έκανε πολύ πιο επικίνδυνους τους Πειραιώτες. Στο 51’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ένα γκολ που προήλθε από τα πόδια του Φορτούνη.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή, με μαεστρικό τρόπο και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-1. «Μαγική» πάσα από τον Ελληνα μέσο και ωραία κεφαλιά από τον Μαροκινό για την ισοφάριση.

«Σφυροκόπημα» από τον Ολυμπιακό

Στο 59’ ο Αφρικανός έφτασε κοντά στο 1-2, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον κίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ελ Αραμπί βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και με πολύ ωραίο τρόπο άδειασε τον Παντελάκη. Στη συνέχεια ο Μαροκινός προσπάθησε να περάσει και τον Χουτεσιώτη, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Καμαρά να απειλήσει, αλλά το σουτ του Αφρικανού έφυγε άουτ.

Στο 69’ ο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Χασάν αντί του Ραντζέλοβιτς. Ο Πορτογάλος έπαιξε με δύο επιθετικούς, ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Στο 71’ οι Ηπειρώτες είχαν δοκάρι με τον Κρίζμαν. Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα σούταρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πριν περάσει τη γραμμή ο νεαρός κίπερ την μπλόκαρε.

Στο 77’ ο Καμαρά δοκίμασε ξανά το πόδι του. Το σουτ του Αφρικανού ήταν καλύτερο από την προηγούμενη φορά, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μπα πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 81’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες σε κεντρικό σημείο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χουτεσιώτη, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων έπεσε και μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Χασάν έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Ο Αιγύπτιος φορ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, μετά το τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, σούταρε έχοντας πιάτο όλη την εστία, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

«Μαγειρείο» και… μπλόκο

Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ της λύτρωσης. Στο 90+1’ οι Πειραιώτες βρήκαν το γκολ με τον Χασάν, αλλά στο VAR είχαν διαφορετική άποψη. Ο Φορτούνης από δεξιά έκανε την μπαλιά στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χασάν με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν, αλλά οι Κοτσάνης και Απτόσογλου το ακύρωσαν ως οφσάιντ. Πραξικοπηματικά. Με το «έτσι θέλω» στέρησαν από τον Ολυμπιακό δύο βαθμούς και τον ανάγκασαν σε στραβοπάτημα…

Το δεκάρι: Ο Κώστας Φορτούνης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ έβγαλε την μπαλιά στον Ελ Αραμπί για το 1-1 του Ολυμπιακού. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έβγαλε και πάλι πολύ ωραία μπαλιά στον Αφρικανό επιθετικό. Από τη στιγμή που μπήκε οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι και αν δεν τους έστηναν «μπλόκο» θα έπαιρναν τη νίκη.

Το κλειδί: Το γκολ του Χασάν που ακυρώθηκε στο 90+1’. Αναμφίβολα πρόκειται για τη  φάση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη και να σφραγίσει μια σπουδαία ανατροπή. Του στέρησαν όμως τη δυνατότητα.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε ότι η ομάδα του στο πρώτο μέρος αντιμετώπιζε προβλήματα απέναντι στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων και στο 46’ έβαλε τον Κώστα Φορτούνη. Του βγήκε απόλυτα η αλλαγή. Στο 69’ έβαλε τον Χασάν, ο οποίος στο 90+1’ σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε. Το… έψαξε μέσα από τις αλλαγές του ο τεχνικός του Ολυμπιακού και παραλίγο να έχει 2/2 σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στον πάγκο: Συνήθως εδώ γράφουμε ένα όνομα, αλλά σήμερα ο τίτλος μοιράζεται στα δύο. Οι Κοτσάνης και Απτόσογλου. Ακυρώσαν σκανδαλωδώς το γκολ του Χασάν στο 90+1’ και στέρησαν από τον Ολυμπιακό δύο καθαρούς βαθμούς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Σιόντης (86′ Λιάσος), Καρτάλης (73′ Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Νάουμετς (56′ Λεό), Παμλίδης (86′ Λώλης), Κρίζμαν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (69′ Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ