Περιμένοντας τον Βιγιαφάνιες

Περιμένοντας τον Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες αποτελεί την πιο φανταχτερή μεταγραφή του καλοκαιριού. Αλλά ακόμα δεν έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και ο Ντάνι Πογιάτος ανυπομονεί και ελπίζει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Δοκίμασε την τριάδα «Κουρμπέλης – Αγιούμπ – Σερπέζης» στην Τρίπολη. Την άλλαξε σε «Κουρμπέλης – Αγιούμπ – Μπουζούκης» στη Λάρισα. Και με τον Αρη; «Κουρμπέλης – Μπουζούκης – Αλεξανδρόπουλος». Μία σταθερά. Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Κουρμπέλης. Και αλλαγές στο πλάι του για να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα.

Για να βρεθεί η καλύτερη τριάδα που θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό – κυρίως – στον οργανωτικό τομέα. Η αλήθεια είναι πως έως τώρα και στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν δώσει οι «πράσινοι» η τριάδα στη μεσαία γραμμή δε λειτούργησε.

Με αρνητικό πρόσημο ήταν η παρουσία όλων, με τον Ντάνι Πογιάτος να προβληματίζεται έντονα και φυσικά με την επιρροή σε όλη την ομάδα να είναι αρνητική. Ο Ισπανός προπονητής περιμένει τον Λούκας Βιγιαφάνιες περίπου σαν… μεσσία. Σαν τον άνθρωπο που θα έρθει και θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Και εν γένει όλη την ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η επιστροφή του Βιγιαφάνιες χρονολογείται – εκτός νέου απροόπτου – στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Αργεντινός έχει επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, γυμνάζεται με τους συμπαίκτες του και… τρέχει να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Επιλέχτηκε να πάει συντηρητικά με τον τραυματισμό του και να μπει στο χειρουργείο, προκειμένου να μην τον χάσει ο Παναθηναϊκός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η είσοδός του στην ενδεκάδα δεν θα επηρεάσει την παρουσία του Κουρμπέλη, αλλά θα «θυσιαστεί» ένας εκ των Μπουζούκη, Σερπέζη ή Αλεξανδρόπουλου.

Ο προπονητής μιλάει σε καθημερινή βάση με τον «Βίγια», του έχει εξηγήσει τι θέλει απ’ αυτόν, που πρέπει να βοηθήσει την ομάδα. Ο Αργεντινός είναι ένας παίκτης που παίζει πολύ κάθετο ποδόσφαιρο, που ψάχνει την κίνηση του φορ, που δοκιμάζει να περάσει την μπάλα από την… τρύπα της βελόνας. Στοιχεία που λείπουν πολύ από τον φετινό Παναθηναϊκό, τουλάχιστον όπως έχει παρουσιαστεί έως σήμερα.

Γι’ αυτό, άλλωστε, παραμένει ακόμα η σκέψη να αποκτηθεί ένας ακόμα χαφ από την αγορά των ελεύθερων που θα μπορέσει να ενσωματωθεί γρήγορα και εξίσου γρήγορα να κάνει τη διαφορά. Ονόματα υπάρχουν μεν στο τραπέζι, πλην όμως δεν έχει υπάρξει τελική απόφαση διότι είναι κυρίως θέμα Αλαφούζου. Αν ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή, θα δώσει το «ok» στο να γίνει ακόμα μία οικονομική υπέρβαση ή αν θα στηριχτούν παιδιά όπως ο Σερπέζης και ο Αλεξανδρόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ