Ουσίγιος : «Ο Σίλβα ταιριάζει στον Άρη, μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός»

Ουσίγιος : «Ο Σίλβα ταιριάζει στον Άρη, μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός»

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Γουέστ Χαμ, Μάριο Ουσίγιος, μίλησε για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, τον Σαντέ Σίλβα.

Στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου, ο Άρης προχώρησε σε ακόμη μια μεταγραφική κίνηση, με τους «κίτρινους» να αποκτούν τον Σαντέ Σίλβα από την Γουέστ Χαμ.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «σφυριών» , Μάριο Ουσίγιος μίλησε στο primoradio για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Μάντζιου.

Ο Ουσίγιος αποθέωσε τον 23χρονο παίκτη, τονίζοντας πως είναι επιθετικός, αλλά όχι καθαρό φορ και παίζει αποκλειστικά μέσα στο «κουτί». Παράλληλα, υπογράμμισε πως μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, είπε για την απόκτηση του Σίλβα από την Γουέστ Χαμ: «Αποκτήσαμε τον Ξαντέ όταν ήμουν εγώ τεχνικός διευθυντής στην Γουέστ Χαμ. Αρχικώς, προοριζόταν οφείλω να πω για την β’ ομάδα, με την προοπτική να παίξει και στην πρώτη ομάδα. Έχει πολλή ποιότητα, αλλά του λείπουν σερί παιχνίδια για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Είχε διάφορα προβλήματα όμως (σ.σ. τραυματισμούς, τον θάνατο του πατέρα του) και δεν μπόρεσε να πάρει 15-20 παιχνίδια συνεχόμενα ώστε να δείξει την αξία του. Δεν είναι μικρός όμως. Βαδίζει στα 24 και οφείλει να μας αποδείξει τι μπορεί να κάνει, παίζοντας ποδόσφαιρο εφάμιλλο της ποιότητας του».

Για το αγωνιστικό του στυλ: «Είναι παίκτης που παίζει στο «9». Είναι επιθετικός αλλά όχι καθαρό φορ και να παίζει αποκλειστικά μέσα στο «κουτί». Θα σας πω ένα όνομα δίχως να τον συγκρίνω μαζί του. Μοιάζει στον Μπενζεμά. Βγαίνει και εκτός περιοχής και μπορεί να δημιουργήσει και για τους συμπαίκτες του. Στη δεύτερη ομάδα της Γουέστ Χαμ, παρότι δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια, έβαλε μερικά πολύ όμορφα γκολ, ενδεικτικό της ποιότητας του. Το έχει το γκολ, αλλά πρέπει να το δείξει πλέον και σε επίπεδο πρώτης ομάδας».

Για το ταλέντο του Σίλβα και το αν ταιριάζει στον Άρη: «Πρέπει να πάρει 15-20 παιχνίδια για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν το έκανε λόγω κάποιων καταστάσεων. Δεν γίνεται να παίζεις ένα παιχνίδι καλά και να μην παίζεις σε 20 παιχνίδια. Νομίζω πως ο Άρης του ταιριάζει για να μπορέσει να αναδείξει το ταλέντο του».

Για το αν μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Καταρχάς, πιστεύω πως η πρώτη κατηγορία της Ελλάδας δεν είναι τόσο εύκολη όσο πολλοί νομίζουν. Όσο καλός κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να κάνει μόνος του τη διαφορά. Μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός για τον Άρη αν πάρει συνεχόμενα παιχνίδια και στηριχθεί από την ομάδα. Νομίζω ταιριάζει στον Άρη, διότι ο Σίλβα θέλει καλούς παίκτες γύρω του και ο Άρης τους έχει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ