Ολυμπιακός : H δικαίωση του Ρούμπεν Σεμέδο και ο καιρός των Πορτογάλων

Ολυμπιακός : H δικαίωση του Ρούμπεν Σεμέδο και ο καιρός των Πορτογάλων

Η «εκτόξευση» του διεθνούς στόπερ Ρούμπεν Σεμέδο και οι 11+1 Πορτογάλοι του Ολυμπιακού που χαρακτηρίζουν το project Μαρτίνς.

Το βράδυ της Τετάρτης δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Δεν ήταν μόνο η επιστροφή του στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», εκεί που ξεκίνησαν όλα για τον ίδιο. Δεν ήταν καν η πρώτη του συμμετοχή με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ήταν εκείνο το αίσθημα πως έκλεισε οριστικά ένας κύκλος. Και άνοιξε επίσημα ο επόμενος.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποτέλεσε την 43η επιλογή του εκλέκτορα Φερνάντο Σάντος στην εξαετή θητεία του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ένα χρόνο τώρα ο 66άχρονος προπονητής από το Εστορίλ «επεξεργάζονταν» την ιδέα να προσθέσει στο ρόστερ της ομάδας του, τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού. Τον κάλεσε πολλές φορές. Του έδωσε την ευκαιρία μόλις προχθές κόντρα στην Ισπανία. Και πλέον για τον Σεμέδο τίποτε δεν είναι το ίδιο.

Στην άμυνα των Πορτογάλων δεσπόζει η παρουσία του Πέπε: Τι και αν έφτασε στα 37 του χρόνια o αρχηγός της Πόρτο. Την Τετάρτη ήταν η 111η φορά που φόρεσε το εθνόσημο. Σκαρφάλωσε στη 5η θέση των συμμετεχόντων. Στο επόμενο ματς φτάνει τον Νάνι. Ο Σάντος του έχει δώσει τα κλειδιά θέλοντας από εκείνον στο χορτάρι πρώτα το μυαλό του και έπειτα τον δυναμισμό του. Για αυτή τη δουλειά άλλωστε υπάρχουν οι παρτενέρ. Ο Ρούμπεν Ντίας μόλις πριν από μερικές ημέρες έγινε αιτία ώστε η Μάντσεστερ Σίτι να δαπανήσει το ποσό των 73 εκατ ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μπενφίκα.

Ο 23άχρονος είναι μέλος της εθνικής ομάδας από τον Μάη του ΄18. Προχθές όμως κάθισε στον πάγκο. Για τον Σεμέδο. Τον ποδοσφαιριστή που η Μπένφικα έφτασε στο σημείο να προσφέρει 11,5 εκατ ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει. Για την αντικατάσταση του Ντίας. Τα παράξενα παιχνίδια του ποδοσφαίρου. Θα είναι όλοι μαζί στο τρίτο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Πέπε με τη Πόρτο, ο Ντίας με τη Σίτι, ο Σεμέδο με τον Ολυμπιακό. Θα είναι τρεις Πορτογάλοι προπονητές (Αντρές Βίλας Μπόας- Μαρσέιγ, Σέρτζιο Κονσιεσάο-Πόρτο, Πέδρο Μαρτίνς-Ολυμπιακός). Θα είναι και η πιο Πορτογαλική εκδοχή των πρωταθλητών Ελλάδας. Επτά στο ρόστερ. Οι έξι δηλωμένοι για τον πόλεμο των Άστρων. Μόνο ο άρτι αφιχθείς Τιάγκο Σίλβα δεν χώρεσε στις επιλογές. Αλλά το πρόβλημα ήταν εξ αρχής ποσοτικό.

Στο ίδιο αεροπλάνο

Μαζί με τον Σεμέδο εδώ και έναν χρόνο στα ταξίδια από το «Ελ. Βενιζέλος» για τη Λισαβόνα με τελικό προορισμό την εθνική ομάδα, είναι σχεδόν πάντα και ο Ζοσέ Σα. Ο 27άχρονος τερματοφύλακας περιμένει ακόμη τη σειρά του. Την ευκαιρία για τη 1η συμμετοχή. Μέχρι τον Γενάρη ταξίδευε μαζί τους και ο Ντανιέλ Ποντένσε που παρά την μεταγραφή του στη Γουλβς και την εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας του στα 17 εκατ ευρώ παραμένει και εκείνος στον ίδιο παρονομαστή.

Δεν αποκλείεται σύντομα ο Σα και ο Σεμέδο να έχουν παρέα τον Ρούμπεν Βινάγκρε. Ή τον Πέπε. Ή τον Μπρούμα που μόλις έφτασε στη χώρα μας δήλωσε πως θέλει μια σπουδαία σεζόν με τον Ολυμπιακό προκειμένου να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας (έχει 9 συμμετοχές) για να συμμετάσχει στο Euro. Όλοι τους είναι με έναν τρόπο στην ίδια τροχιά. Και η επιτυχία των Ερυθρόλευκων μέσα στη σεζόν (ειδικά σε φόντο Τσάμπιονς Λιγκ) μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για μια θέση στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στρατηγική επιλογή

Οι Πειραιώτες έχουν επιλέξει στρατηγικά να επενδύσουν στους Πορτογάλους. Σε παίκτες διεθνείς –με τις μικρές εθνικές- με καλές ηλικίες και φιλοδοξία. Είπαμε αυτή τη στιγμή είναι επτά στο ρόστερ τους: Σα (27), Βινάγκρε (21), Σεμέδο (26), Πέπε (23), Τιάγκο Σίλβα (27), Μπρούμα (26) και ο Αχμέντ Χασάν (27) που αγωνίζεται στην εθνική Αιγύπτου αλλά διαθέτει Πορτογαλικό διαβατήριο. Μέχρι πρότινος ήταν στο ρόστερ ο Καφού (27) και ο Γκασπάρ (27).

Τον Γενάρη έφυγε ο Ποντένσε (25) ενώ στο ρόστερ της σεζόν 2018-19 συναντούσε κανείς τόσο τον Ζιλ Ντίας (24) όσο και τον Ροντερίκ Μιράντα (29). Δώδεκα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Καιρός των Πορτογάλων δεδομένα στο μεγάλο λιμάνι. Και αν μη τι άλλο δικαίωση για αυτή την επιλογή. Και για τις αγωνιστικές επιτυχίες. Και για την χαρακτηριστική άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας του ρόστερ. Η μετακίνηση του Ποντένσε στη Γουλβς ήταν επιπέδου 20 εκατ ευρώ! Εκεί που υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και η αξία του Σεμέδο. Ειδικά τώρα που άνοιξε ο λογαριασμός του με το εθνόσημο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ