Αλαφούζος VS Σαββίδης, 1-0

Αλαφούζος VS Σαββίδης, 1-0

Με την απόκτηση του Μαουρίτσιο, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού πέτυχε μία σημαντική παραγοντική νίκη επί του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει πολλές νίκες να επιδείξει σε παραγοντικό επίπεδο. Από τους τρεις της Συμμαχίας (Σαββίδης, Μελισσανίδης οι άλλοι δύο) είναι αυτός ο οποίος έχει τη μικρότερη ισχύ στα κέντρα εξουσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν έχει «κλέψει» κάποιον παίκτη από τους μεγάλους αντιπάλους του.

Μέχρι σήμερα… Γιατί με την απόκτηση του Μαουρίτσιο, ο Αλαφούζος έφερε στον Παναθηναϊκό έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει. Παρά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις του Αυγούστου, προ ημερών άνοιξε νέος κύκλων επαφών ανάμεσα στον Βραζιλιάνο χαφ και στους «ασπρόμαυρους», αλλά δεν έμελλε να ολοκληρωθεί…

Οι συζητήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τον Μαουρίτσιο επαναλήφθηκαν κατόπιν προτροπής του Ιβάν Σαββίδη. Όπως συνέβη με την επαναφορά του Λέο Μάτος. Το αφεντικό στην Τούμπα λίγο καιρό ξαπόστασε και άρχισε ξανά τις παρεμβάσεις. Στην τελευταία, ο Ιβάν ζήτησε την ανανέωση του συμβολαίου του Μαουρίτσιο.

Όμως, αυτοί που ανέλαβαν να εκπληρώσουν την αποστολή, υποτίμησαν τον κίνδυνο του Παναθηναϊκού. Το περιβάλλον του Ιβάν δεν θεώρησε ότι ήταν εφικτό να χάσουν παίκτη από τον Αλαφούζο, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε προηγούμενο. Όμως, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο…

Ο Αλαφούζος χρειαζόταν μία δυνατή κίνηση για να αντιστρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις από την κακή εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Συγχρόνως, το ρόστερ χρειαζόταν έναν ποδοσφαιριστή με τα στοιχεία του Μαουρίτσιο. Οπότε, ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ έδρασε ταχύτατα και συμφώνησε προφορικά με τον Μαουρίτσιο.

Ο Αλαφούζος θα αποκομίσει αρκετά οφέλη… Θα ενισχύσει το δυναμικό του Παναθηναϊκού με έναν ποιοτικό χαφ, ο οποίος ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Έδειξε ότι έχει αντανακλαστικά για να γυρίσει το κλίμα στο Τριφύλλι και ότι φέτος, έχει στόχους και απαιτήσεις.

Κυρίως, ο Αλαφούζος πέτυχε μία παραγοντική νίκη, αφού έπεισε έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε ο Σαββίδης, να αφήσει την Τούμπα και να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ. Έστω και αν δεν ήταν αυτή η πρόθεση του, τα κατάφερε. Είναι σημαντικό για το γόητρο του εφοπλιστή να αποδεικνύει ότι είναι ισχυρός «παίκτης» και στο ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ