Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταθέτει για τη δίκη των «28»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταθέτει για τη δίκη των «28»

Το τέλος της ομηρίας πλησιάζει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στο Τριμελές Εφετείο, με σκοπό να καταθέσει, αλλά και να αναδείξει τι πραγματικά έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι ήταν οι στόχοι όσων δημιούργησαν μια υπόθεση που έγινε αφορμή για τόνους λάσπης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τελεί υπό ομηρία εδώ και σχεδόν έξι χρόνια. Με μία υπόθεση που «μπάζει» από παντού. Μία υπόθεση που στήθηκε με συγκεκριμένο τρόπο, από συγκεκριμένα πρόσωπα και με ξεκάθαρο στόχο να πληγεί ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού. Μια υπόθεση που σέρνεται έως σήμερα και πάνω στην οποία ακούμπησε μια καλά δομημένη και φαιδρή μηχανή παραγωγής λάσπης, με σκοπό την ηθική και επιχειρηματική εξόντωση του μεγαλομετόχου των Πειραιωτών. Αλλά και του ίδιου του Ολυμπιακού. Που ήταν εξ αρχής ο στόχος του συστήματος.

Σήμερα, έχοντας στα χέρια του ήδη μία πανηγυρική απαλλαγή από τους τακτικούς δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να δώσει το παρών στο Τριμελές Εφετείο, με σκοπό να καταθέσει στην περίφημη δίκη των «28». Δείχνοντας διάθεση να μιλήσει για όλα. Και για όλους. Αλλά και να αναδείξει τα πραγματικά γεγονότα. Με ονόματα. Ποιος οργάνωσε τι και γιατί. Με επιχειρήματα και αποδείξεις. Και όχι με «μου είπαν, σου είπαν, άκουσα», όπως τα δήθεν «στοιχεία» που οδήγησαν την υπόθεση στο ακροατήριο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου, δείχνοντας τον απαιτούμενο στους δικαστές και τη δικαιοσύνη, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αλλά κυρίως, για να αναδείξει τι πραγματικά έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Δείχνοντας ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Τουναντίον, η εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας είναι τόσο εντυπωσιακά αποκαλυπτική για την ανυπαρξία της υπόθεσης και των κατηγοριών, που όλοι πλέον έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί.

Εξάλλου, η πρόσφατη πλήρως απαλλακτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αποτελούμενη από τακτικούς δικαστές, θεωρείται ως ένα σαφές προμήνυμα για το τι μέλλει γενέσθαι και στο ποινικό σκέλος. Ο λόγος; Η πειθαρχική δικαιοσύνη χρειάζεται απλώς «ισχυρή πιθανολόγηση» για να σε καταδικάσει. Ενώ το ποινικό δικαστήριο χρειάζεται αποδείξεις, απτές, πραγματικές. Στην περίπτωση της δίκης των «28», οι τακτικοί δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν μπόρεσαν καν να στοιχειοθετήσουν ισχυρή πιθανολόγηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ