Τάσος Τσέλιος : Το wonderkid του Σαββίδη, λάμπει στον Ολυμπιακό (Vid)

Τάσος Τσέλιος : Το wonderkid του Σαββίδη, λάμπει στον Ολυμπιακό (Vid)

Ο Τάσος Τσέλιος, το αγαπημένο παιδί του Γιώργου Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε με σπασμένα τα φρένα τη φετινή σεζόν και... δικαιώνει τον γιο του Ιβάν.

29 Απριλίου 2017. Ο ΠΑΟΚ επικρατεί 7-6 του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι και κατακτά το πρωτάθλημα Κ15 της Super League. Την επόμενη ημέρα (30/04/2017), ο Γιώργος Σαββίδης ανεβάζει story στο Instagram με μήνυμα «αλλά αυτός… είναι wonderkid». Με φωτογραφία του Τάσου Τσέλιου. Του παιδιού που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει η ακαδημία του ΠΑΟΚ.

15 Ιανουαρίου 2019. Ο Τάσος Τσέλιος αρνείται την πρόταση του ΠΑΟΚ για επαγγελματικό συμβόλαιο και αποφασίζει να αποχωρήσει. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο κόλπο και τον κάνει δικό του, με κινηματογραφικό τρόπο. Από τις πρώτες ημέρες του 2019, συμφωνεί με τους Πειραιώτες και ξεκινάει προπονήσεις στο Ρέντη. Υπογράφει αμέσως 3ετές συμβόλαιο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Ολυμπιακός τον «κλειδώνει» στη δική του κοσμηματοθήκη.

11 Οκτωβρίου 2020. Ο Τσέλιος ξεχαρβαλώνει την άμυνα της ΑΕΚ. Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, επικρατεί 3-2 της Ενωσης εκτός έδρας, με τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό να τα κάνει όλα. Κυριολεκτικά. Δύο γκολ, μία ασίστ και μια τόσο καλή και γεμάτη εμφάνιση από εκείνες που επιβεβαιώνουν τα λόγια του… Γιώργου Σαββίδη. Αλλά και πάλι δεν ήταν η πρώτη της φετινής σεζόν.

Ο Τσέλιος, παίκτης που αποκτήθηκε μετά τις ριζικές αλλαγές που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ακαδημία, εξελίσσεται στον ποδοσφαιριστή-σημείο αναφοράς της εφετινής σεζόν για την ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, που είναι πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα, μετά από 4 αγωνιστικές, χέρι – χέρι με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα τέσσερα ματς ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που αγωνίζεται, τόσο ως 10άρι όσο και ως εξτρέμ, έχει τρία γκολ και 1 ασίστ. Δικαιώνοντας τη διοίκηση της Ακαδημίας, αλλά και τον Αντώνη Νικοπολίδη, που του δίνει χρόνο και χώρο για να αναδείξει το ταλέντο του.

Ένα ταλέντο που είχε περιγράψει με γλαφυρό τρόπο και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο σύντομο βιογραφικό του Τσέλιου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Ο Αναστάσιος Τσέλιος βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2010 και είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Αγωνίζεται ως επιθετικό χαφ, ως δεξί και αριστερό εξτρέμ, είναι οξυδερκής και επιδεικνύει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο γήπεδο. Εχει πολλές παραστάσεις και διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι αυτής της ομάδας».

14 Οκτωβρίου 2020: Σήμερα, τρεις ημέρες μετά τη σπουδαία εμφάνισή του επί της ΑΕΚ, ο Τσέλιος έκλεισε τα 18 του χρόνια (13/10/2002). Η ηλικιακή ενηλικίωση συνέπεσε με την απαρχή της ποδοσφαιρικής ωρίμανσης και την έναρξη της αγωνιστικής του εξέλιξης. Ο Ολυμπιακός είναι το πιο δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον. Αλλά όποιος αντέξει και αποδείξει ότι αξίζει να παίξει, πάντα βρίσκει τον δρόμο προς την πρώτη ομάδα και την καθιέρωση. Οσο κι αν αυτή η λέξη είναι μία από τις πιο δύσκολες στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας.

Τόσο ο Τσέλιος, όσο και τα υπόλοιπα σπουδαία ταλέντα της ακαδημίας του Ολυμπιακού παίζουν μπάλα για να αποδείξουν στον σύλλογο ότι αξίζουν να πάρουν αυτή την πολυπόθητη ευκαιρία. Μια ευκαιρία καριέρας, ζωής. Με τον Ολυμπιακό να έχει την τύχη να διαθέτει διαμάντια στα σπλάχνα του. Ακατέργαστα διαμάντια, που σιγά σιγά αρχίζουν να δείχνουν τη λάμψη τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ