Όταν Καρλίτος και Μακέντα έπαιξαν μαζί στην κορυφή

Όταν Καρλίτος και Μακέντα έπαιξαν μαζί στην κορυφή

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος δοκίμασε το 4-4-2 στην προπόνηση και ίσως στην Κρήτη δούμε μαζί στην κορυφή Καρλίτος και Μακέντα. Όπως τους είδαμε στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα με τον Άρη.

Ένα γκολ. Από τον Φεντερίκο Μακέντα στη Λάρισα, το οποίο μάλιστα δεν στάθηκε αρκετό για να κερδίσει ο Παναθηναϊκό. Ένα γκολ σε 270 και βάλε αγωνιστικά λεπτά. Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει – θεωρητικά τουλάχιστον – δύο από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα, τον Μακέντα και τον Καρλίτος, παρ’ όλα αυτά είναι μια ομάδα προβληματική ως την αποτελεσματικότητά της. Και ήταν και ένας από τους λόγους που ο Πογιάτος αποτέλεσε παρελθόν. Το γεγονός ότι η ομάδα έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά από τη μέση και μπροστά, αλλά η εικόνα της δεν βελτιωνόταν.

Απ’ αυτά τα 270 λεπτά, Καρλίτος και Μακέντα, δύο ξεκάθαρα… εννιάρια, έπαιξαν μαζί στην επίθεση μόλις για 20 λεπτά. Στο ματς με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, όταν ο Ιταλός μπήκε στο 70′ και τοποθετήθηκε πλάι στον Ισπανό. Σε ένα 4-4-2 που για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στον Παναθηναϊκό χρησιμοποίησε ο Πογιάτος.

Ένα σχήμα που αν εξαιρέσουμε το τελικό αποτέλεσμα, έδειξε να… βγαίνει. Με τη συνύπαρξη των δύο επιθετικών του μέσα στο… κουτί, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο πιεστικός, πιο απειλητικός. Δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες. Έφερνε την μπάλα μέσα στην περιοχή και είχε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει. Δεν το έκανε από ατυχία.

Ένα σουτ του Μακέντα πήγε στο δοκάρι. Ένα δεύτερο από κοντινή απόσταση το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Μια σέντρα του Χατζηγιοβάνη πέρασε ξυστά από το πόδι και του ενός και του άλλου, που προσπάθησαν να τη στείλουν στα δίχτυα.

Το σημαντικότερο; Ο Άρης αναγκάστηκε να αμυνθεί μαζικά, να φοβηθεί, να μείνει πίσω αφήνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ανέβει μέτρα στο γήπεδο και να φέρει με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα μέσα στην περιοχή. Όταν ο σέντερ φορ, που έχει μάθει να παίζει στην κορυφή, βγει στην άκρη όπως συνέβαινε επί Πογιάτος, χάνει το… ένστικτό του. Τη δυνατότητα του τελειώματος με μία επαφή. Ο Πογιάτος δεν το αντιλήφθηκε.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος το δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση. Ένα ξεκάθαρο 4-4-2, με τους Μακέντα και Καρλίτος ζευγάρι στην επίθεση. Δείχνει έτοιμος αν το εφαρμόσει στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ. Σε μια προσπάθεια του Παναθηναϊκού να βρει ευκαιρίες, να απειλήσει, να σκοράρει, να νικήσει. Αν είναι δική του σκέψη ή του Λάζλο Μπόλονι; Θα φανεί στην πορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ