Οι δικαιολογίες Κυριάκου για Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο

Οι δικαιολογίες Κυριάκου για Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο

Όλα όσα είπε ο Κυριάκος Κυριάκος για τις τελευταίες εξελίξεις στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ, τις περιπτώσεις Βιεϊρίνια - Μαουρίσιο και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, διευκρίνισε τα όσα είπε ο Όλαφ Ρέμπε στη χθεσινή (14/10) συνέντευξη Τύπου, ενώ επιπλέον αναφέρθηκε και στα ζητήματα που «καίνε» την ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον, μίλησε για τις περιπτώσεις των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, αλλά και τις συζητήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη για τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά όσα είπε στον «Sport Fm»: 

Για τον τρόπο που άσκησε κριτική σε δημοσιογράφους και τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε:

«Η αλήθεια είναι πως ούτε κι εγώ θέλω να χρησιμοποιώ τέτοια φρασεολογία, ούτε με εκφράζει. Αλλά η εσωστρέφεια, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στον ΠΑΟΚ, είναι μια κατάσταση που όταν είναι μη αναστρέψιμη, καθυστερεί πολλά χρόνια την εξέλιξη του ΠΑΟΚ, το έχουμε ζήσει. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τα λάθη των προηγούμενων δεκαετιών και από το 2017, που ήταν για τελευταία φορά σε έξαρση αυτή η εσωστρέφεια, θεωρούσα ότι την είχαμε αφήσει πίσω.

Θεωρώ ότι συγκεκριμένοι (σ.σ. άνθρωποι των ΜΜΕ) είχαν μια συνεχή κακομοιριά πολύ εμμονικά, μια εστίαση συνεχώς στο κακό, μια εσωστρέφεια και μια θολούρα γύρω από τα ζητήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και όταν μάλιστα ο κόσμος – ειδικά αυτήν την περίοδο που δεν πηγαίνει στο γήπεδο – διψά να ακούει ραδιόφωνα, να διαβάζει τα σάιτς και τις εφημερίδες, αυτοί εκμεταλλεύονταν τη δίψα του για να βγάλουν κακομοιριά. Τη μία μέρα ανακαλύπτουν έναν παλαίμαχο που διαπιστώνει πρόβλημα στρατηγικής στον ΠΑΟΚ, τη δεύτερη ακούγαμε ότι πήραμε κατά λάθος τον Πέλκα και ότι δεν είχαμε σκάουτερς, την τρίτη ότι δεν υπάρχουν στελέχη στον ΠΑΟΚ να σταθούν μπροστά στον κόσμο, λες και εμείς δεν κάνουμε αυτήν τη δουλειά. Χτυπούν την ανάγκη του κόσμου. Δεν είναι θέμα κριτικής, είναι θέμα ότι μέσα που πουλάνε την ειδησεογραφία του ΠΑΟΚ, εστιάζουν στο κακό».

Για το αποτέλεσμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ιβάν Σαββίδη με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια:

«Δεν έχω προσωπική επικοινωνία με τον Αντρέ, ήταν δύσκολο διάστημα γι’ αυτόν. Είναι πάντα μια δύσκολη και άχαρη κατάσταση όταν πρέπει να συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίου ενός εμβληματικού ποδοσφαιριστή. Νομίζω ότι πολλή από την κριτική που δεχόμαστε την ακούμε γιατί έχουμε σεβασμό για τέτοιους ποδοσφαιριστές και μπορεί να μη βγάζουμε δημόσια λεπτομέρειες που αφορούν τη στάση μας. Ειλικρινά, πρέπει να σας πω ότι η σχέση Βιεϊρίνια – ΠΑΟΚ και Βιεϊρίνια – Σαββίδη μπορεί και πρέπει να ξεπερνάει ό,τι μπορεί να πει ένας απλός συνεργάτης (σ.σ. αναφερόμενος στον κ. Κουτσολιάκο). Στη συγκεκριμένη σχέση, νομίζω ότι ο κύριος Κουτσολιάκος δεν είναι η σημαντική παράμετρος. Η σημαντική παράμετρος είναι η σχέση του Αντρέ με το κλαμπ και τον Ιβάν Σαββίδη».

Για το αν φταίει ο Βιεϊρίνια ή ο ΠΑΟΚ:

«Κανείς. Δε θέλω να απαντήσω. Κανείς. Θα ήταν πιο εύκολη η θέση μου αν μιλούσαμε για παίκτη που έπαιξε 1-2 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Δε θα βοηθήσει μια σχετική τοποθέτηση, είτε αν μείνει στον ΠΑΟΚ είτε αν πάει σε άλλη ομάδα να συνεχίσει. Θα ήθελα η πόρτα να παραμείνει ανοιχτή, όπως έγινε με τον Γκαρσία. Είναι δουλειά μας να προστατεύουμε και τους μύθους, και εσείς το ίδιο (σ.σ. οι δημοσιογράφοι). Έχει πολύ συναισθηματικό υπόβαθρο η δική μας ομάδα όταν προσεγγίζει πρόσωπα, είτε παίκτες, είτε στελέχη. Αλλά πολλές φορές ο συναισθηματισμός δεν πρέπει να είναι ο μόνος οδηγός στις συμφωνίες. Μέχρι σήμερα, ο ΠΑΟΚ έχει δείξει μεγάλο σεβασμό στον Αντρέ, και με κάθε δικό μας κόστος, προσωπικό ή του συλλόγου, εμείς θα κρατάμε την πόρτα ανοιχτή».

Για τον Μαουρίσιο:

«Το καλοκαίρι ενημερώθηκε ο Μαουρίσιο ότι, με βάση τις οικονομικές συνομιλίες που είχαμε και τις απαιτήσεις του, δε θα του ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Δεν τέθηκε ζήτημα αντιπροσφορών. Είχε προταθεί ανανέωση τον περασμένο Γενάρη και το περασμένο καλοκαίρι επίσης. Όταν τελείωσε η μεταγραφική περίοδος πριν λίγες ημέρες, με όσες κινήσεις καταφέραμε να κάνουμε και με όσες εκκρεμότητες αφήσαμε για την επόμενη μεταγραφική περίοδο, ο Ιβάν Σαββίδης ενημερώθηκε ότι ο Μαουρίσιο παραμένει κάτοικος Θεσσαλονίκης, ότι τα παιδιά του συνεχίζουν να πηγαίνουν σχολείο εδώ, ότι δε βρήκε το συμβόλαιο που έψαχνε. Μάλιστα ο κύριος Ιβάν του είχε προτείνει να τον βοηθήσει και ο ίδιος στην εύρεση ομάδας. Του έκανε λοιπόν μια πρόταση, λέγοντας του ότι «εφόσον δε βρήκες αυτό που έψαχνες και θες να μείνεις εδώ για οικογενειακούς λόγους, έλα». Αυτό συνέβη την επόμενη μέρα από την ημέρα που έκλεισε η μεταγραφική περίοδος».

Για το αν θα πάρει χαφ ο ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει πέντε χαφ. Δε θα πάρει. Πρέπει να πάρουμε το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή που έχουμε στο ρόστερ μας. Δεν είναι πάντα λύση οι μεταγραφές. Να ξέρετε ότι δεν είμαστε όσο απελπισμένοι νομίζουν κάποιοι πως είμαστε για να πάρουμε μεταγραφές. Σκεφτείτε ότι είχαμε τραυματίες, χάσαμε τον Μίσιτς, ο Αουκγούστο για μεγάλο διάστημα εκτός. Δε σημαίνει ότι αυτοί χάνουν την αξία τους ή οτι πέρυσι δεν ήταν αυτοί που κρατούσαν το κέντρο. Οι νέοι επίσης, που ακόμα είναι άγνωστοι στο κοινό, εμάς μας πείθουν, τα πάνε πάρα πολύ καλά. Όταν θα τους δείτε, οι συζητήσεις για το αν έμειναν ανοιχτά κενά στην ομάδα, θα πάνε στο παρελθόν. Το ζητούμενο μας πλέον είναι η ομοιογένεια».

Για το μέγεθος του «ανοίγματος» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Τα νούμερα θα τεθούν ανάλογα με τα όρια που θα βάλει η UEFA. Προσπαθείς, δηλαδή, να συναντήσεις κάποια κριτήρια για να είσαι εντάξει με το FFP. Πάντως, από τα περίπου 40 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι η «χασούρα», δηλαδή τα χρήματα που θα έπρεπε να βάλει από την τσέπη του ο Ιβάν Σαββίδης, φέτος είναι στα 17. Αλλά όλα θα κριθούν από την πορεία του ΠΑΟΚ, τους στόχους που θα πετύχει, τι πωλήσεις θα κάνει και τι αγορές… Μπορεί να μεγαλώσει το άνοιγμα, μπορεί να μικρύνει, θα φανεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ