ΑΕΚ : Αλλάζουν τα πλάνα μετά την απουσία και του Σιμόες

ΑΕΚ : Αλλάζουν τα πλάνα μετά την απουσία και του Σιμόες

Όλα δείχνουν πως ο Καρέρα επεξεργάζεται μια διαφορετική προσέγγιση για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο τραυματισμός του Αντρέ Σιμόες ήρθε για την ΑΕΚ σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Οι Κιτρινόμαυροι ξεκινούν από την Κυριακή έναν αγωνιστικό Γολγοθά με «κολλητά» και δυνατά παιχνίδια, που θα κρίνουν πολλά. Τόσο σε Ελλάδα όσο και Ευρώπη.

Ο Πορτογάλος μέσος έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη λίστα απουσιών που έχει να διαχειριστεί ο Μάσιμο Καρέρα. Ειδικά όμως ενόψει Κυριακής και ΠΑΟΚ, τα πράγματα για την ΑΕΚ δείχνουν δύσκολα. Και αυτό διότι πέραν των άλλων, εκτός είναι και ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος.

Αυτή τη στιγμή ο Καρέρα έχει μείνει με διαθέσιμους χαφ τους Γεβγέν Σάκχοφ, Νέναντ Κρστίτσιτς και Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς. Αυτοί είναι οι μοναδικοί καθαρόαιμοι μέσοι που διαθέτει η ΑΕΚ και ως εκ τούτου, ο Ιταλός τεχνικός αναγκάζεται να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των πλάνων του.

Το σενάριο να δούμε και τους τρεις στο βασικό σχήμα της Κυριακής, με το 4-3-3 να παραμένει, μοιάζει πολύ δύσκολο. Όλα δείχνουν πως ο Καρέρα επεξεργάζεται μια διαφορετική προσέγγιση για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το σενάριο που κερδίζει πόντους είναι να δούμε τον Μάρκο Λιβάια να μετατοπίζεται στον άξονα και τη διάταξη της ΑΕΚ να μετατρέπεται σε 4-2-3-1. Η εν λόγω επιλογή φαντάζει λογική και επιτρέπει στον προπονητή της ομάδας να παρουσιάσει ένα σύνολο σχετικά… σουλουπωμένο.

Σε αυτό το σενάριο οι Κρστίτσιτς και Σάκχοφ θα βρεθούν στον άξονα, αριστερά ο Τάνκοβιτς, δεξιά είτε ο Μαχαίρας, είτε ο Ανσαριφάρντ, στην κορυφή ο Ολιβέιρα και ο Λιβάια λίγο πιο πίσω του.

Έτσι όπου έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα τα κουκιά μοιάζουν μετρημένα για τον Καρέρα. Οι παραπάνω επιλογές για την μεσοεπιθετική γραμμή δείχνουν μονόδρομος και κάτι άλλο θα συνιστούσε έκπληξη. Πάντα στην περίπτωση που τελικώς επιλεγεί το 4-2-3-1 για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι για το οποίο η ΑΕΚ προετοιμάζεται εν μέσω πολλών και σημαντικών προβλημάτων, με τελευταίο εκείνο του Σιμόες.

Στο «κάδρο» και το 3-5-2

Η επιλογή του 4-2-3-1 δεν είναι η μοναδική που υπάρχει στο μυαλό του Καρέρα ενόψει ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι είναι έτοιμος, παίζει γερά και το 3-5-2. Σε αυτή την περίπτωση ο Ουκρανός, ο Σβάρνας και ένας εκ των Χνιντ, Νεντελτσεάρου θα πάρουν θέση στην άμυνα. Ο Λιβάια θα μετατραπεί σε επιτελικό χαφ, με τους Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ να ξεκινούν μαζί στην επιθετική γραμμή.

Στο σενάριο του 3-5-2 θέση στην αρχική ενδεκάδα θα μπορούσε να «δει» και ο Τάνκοβιτς. Ωστόσο αν ο Καρέρα καταλήξει σε αυτόν τον σχηματισμό οι πιο πάνω λύσεις φαντάζουν ως επικρατέστερες. Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται πως ο τεχνικός του Δικεφάλου επεξεργάζεται διάφορα πράγματα ενόψει ΠΑΟΚ, μιας και τα αγωνιστικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τον οδηγούν σε μια άλλη προσέγγιση από εκείνη που σκεφτόταν αρχικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ