ΑΕΚ : Να νικήσει και το… ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ (vids)

ΑΕΚ : Να νικήσει και το… ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ (vids)

Να βάλει «Στοπ» στη... μίνι παράδοση που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο θέλει η ΑΕΚ παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ντέρμπι της Κυριακής (18/10, 20:30).

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δισταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας την Κυριακή (18/10, 20:30) στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστική της Super League.

Η Ένωση βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα με έξι βαθμούς και θέλει τη νίκη για να ξεπεράσει τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ο οποίος φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με οκτώ πόντους και ένα ματς περισσότερο.

Το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα θα παίξει κόντρα στην… παράδοση, η οποία την θέλει χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις στο ΟΑΚΑ από τον Νοέμβριο του 2017. Τότε, ο Μάρκο Λιβάγια με γκολ στο πρώτο ημίχρονο είχε χαρίσει τους τρεις βαθμούς στους «Κιτρινόμαυρους» του Μανόλο Χιμένεθ στην πορεία τους προς τον τίτλο μετά από 24 χρόνια.

Έκτοτε, η ΑΕΚ δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης ως γηπεδούχος κόντρα στον ΠΑΟΚ και ελπίζει αυτό να αλλάξει, αρχής γενομένης από την Κυριακή (18/10). Συνολικά, η Ένωση τα τελευταία δύο χρόνια (συγκεκριμένα τις σεζόν 2018/19 και 2019/20) μετρά τρεις ισοπαλίες στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και δύο ήττες στον θεσμό του Κυπέλλου.

Στις 12 Μαΐου του 2018, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας φιλοξένησε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Βασίλη Μπάρκα, ωστόσο οι Βιεϊρίνια και Πέλκας (με ένα γκολ ο καθένας τους) έδωσαν στους Θεσσαλονικείς το πολυπόθητο τρόπαιο.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν οκτώ μήνες για να τεθούν ξανά αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019, η πρωταθλήτρια Ένωση υποδέχτηκε την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα του Λουτσέσκου για την 19η αγωνιστική της Super League. Οι δύο κεφαλιές εκατέρωθεν των Μαουρίσιο και Πόνσε διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 της βραδιάς, με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επόμενο ραντεβού στο ΟΑΚΑ, τον Μάιο της ίδιας χρόνιας, ξανά για τον τελικό του Κυπέλλου… και ξανά νικητής ο ΠΑΟΚ. Η κατώτερη των περιστάσεων ΑΕΚ, υπέκυψε στην ανωτερότητα των «Ασπρόμαυρων» και από το γκολ του Τσούμπα Άκπομ, έχασε ακόμα ένα τρόπαιο και επίσης μία ακόμα μάχη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-0).

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην περασμένη σεζόν. Στα τέλη του Οκτώβρη, η Ένωση υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα ματς που θα το θυμόμαστε για τις πολλές ευκαιρίες, τα τέσσερα γκολ και το ωραίο θέαμα. Τελικά; Ισοπαλία 2-2. Η οποία λίγο έλειψε μάλιστα να μετατραπεί σε νίκη, αφού η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Τα δύο τέρματα του Σβιντέρσκι από πλευράς φιλοξενούμενων και των Τσιγκρίνσκι, Ντέλετιτς για τους γηπεδούχους, διαμόρφωσαν το τελικό – χορταστικό 2-2.

Τέλος, ήρθε η ώρα για τα Play Offs της Super League. Στα μέσα Ιουλίου, ελέω και της πανδημίας του κορωνοϊού, το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα φιλοξένησε αυτό του Αμπέλ Φερέιρα στο Μαρούσι για την ένατη και προτελευταία αγωνιστική της διαδικασίας των Play Offs στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ, αν και κυνηγούσε τους τρεις βαθμούς που θα την έβαζαν στο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League, δεν είχε καλή εικόνα, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0. Ενα ματς, που θα μείνει στην ιστορία και για τα… ληγμένα δελτία των «ασπρόμαυρων».

Με τη «λευκή» αυτή ισοπαλία, έσβησε κάθε όνειρο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά παράλληλα… επέκτεινε το αρνητικό ρεκόρ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, οι «Κιτρινόμαυροι» ψάχνουν την πρώτη εντός έδρας επικράτηση κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μένει να φανεί αν θα σπάσει η… κατάρα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ