Τσιρίλο για to10.gr : «50-50 το ντέρμπι – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου»

Τσιρίλο για to10.gr : «50-50 το ντέρμπι – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου»

Μεγάλο ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο Μπρούνο Τσιρίλο φόρεσε τη φανέλα των δυο συλλόγων και μίλησε αποκλειστικά στο to10.gr για τη μάχη Δικεφάλων.

Ενας παίκτης που έχει τιμήσει τόσο τη φανέλα της ΑΕΚ όσο και τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ένας παίκτης που έγραψε τη δική του ιστορία και με τις δυο ομάδες, ενώ αγαπήθηκε τόσο από τους «κιτρινόμαυρους», όσο και από τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς.

Ο λόγος φυσικά για τον Μπρούνο Τσιρίλο! Ο παλαίμαχος αμυντικός είναι ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει για το σημερινό ντέρμπι της Super League.

Ο Ιταλός αγωνίστηκε στην Ένωση την περίοδο 2005-2007, αλλά και τη σεζόν 2013-2014. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα κατέγραψε 64 συμμετοχές, ενώ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (2009-2012) έπαιξε σε 103 ματς.

Τσιρίλο: "Η ΑΕΚ μπορεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2006" | Patras Events

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν απόψε (18/10, 20:30) τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 5η αγωνιστική της Super League, με τον Μπρούνο Τσιρίλο να μιλάει αποκλειστικά σto10.gr.

Ο παλαίμαχος αμυντικός μίλησε για τις αναμνήσεις του από τις δυο ομάδες, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει φαβορί στο σημερινό ντέρμπι. Ο Τσιρίλο αποθέωσε τον Μάρκο Λιβάγια, αλλά και τον Μάσιμο Καρέρα, ενώ έσταξε… μέλι για τον νεαρό στόπερ των «ασπρόμαυρων», Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τσιρίλο: «Να τελειώσω την σεζόν στον ΠΑΟΚ»

Ποια είναι η καλύτερη σου ανάμνηση με την ΑΕΚ και ποια με τον ΠΑΟΚ;

«Και με τις δυο ομάδες έχω περάσει ωραίες στιγμές. Ήταν δύο μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Με την ΑΕΚ έπαιξα στο Champions League και αυτό, για έναν ποδοσφαιριστή είναι το καλύτερο που μπορεί να του συμβεί. Το γκολ με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο είναι από τις καλύτερες αναμνήσεις μου. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ και διαφορετικό γκολ για μένα.

Με τον ΠΑΟΚ έπαιξα δύο χρόνια στο Europa League και ήταν για μένα ωραίο και ξεχωριστό. Οι δυο ομάδες είναι μέσα στην καρδιά μου. Και στις δυο ομάδες πέρασα καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Υπάρχει φαβορί στο σημερινό ντέρμπι;

«Εγώ πιστεύω ότι στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί. Όπως και να το κάνουμε, ένα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Σε αυτά τα ματς, οι παίκτες θα δώσουν το κάτι παραπάνω γιατί είναι ένα ματς που άπαντες το περιμένουν. Για μένα είναι 50-50 το σημερινό ντέρμπι».

Ποιοι παίκτες θα κάνουν τη διαφορά;

«Ο πιο σημαντικός παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Λιβάγια. Είναι ένας παίκτης που τον έχουμε δει πολλές φορές και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι το γκρουπ. Όλοι μαζί είναι μια δύναμη για το ματς».

Για τον Μάσιμο Καρέρα και την μεταμόρφωση της ΑΕΚ;

«Εχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ΑΕΚ από την στιγμή που ήρθε. Έχει δώσει μια… ομορφιά στην ομάδα. Δουλεύει πολύ, είναι ένας προπονητής που έχει κάνει πολύ καλά πράγματα και παλαιότερα. Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να του δώσω, γιατί κάνει κάτι πολύ καλό στην ΑΕΚ.

Μπορεί να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα και αυτός είναι σίγουρα ο στόχος της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει κάνει ένα πρόγραμμα και περιμένει να φτάσει στο πρωτάθλημα. Όπως και κάθε χρόνο».

ΑΕΚ : «Πονοκέφαλος» με τις απουσίες για Καρέρα - to10.gr

Υπάρχει κάποιος στόπερ που σου αρέσει από τις δυο ομάδες;

«Μου αρέσει πολύ ο νεαρός που παίζει στον ΠΑΟΚ, ο Μιχαηλίδης. Του έχει δώσει την ευκαιρία η ομάδα, είναι ένα μικρό παιδί που το είχα δει και στην Κ19 και ήταν πολύ καλό. Ειμαι πολύ χαρούμενος, γιατί με δουλειά και μυαλό έκανε ένα βήμα μπροστά και τώρα παίζει στην πρώτη ομάδα.

Ένα σχόλιο για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και για τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με τον ΠΑΟΚ

«Από έξω που βρίσκομαι, δε μπορώ να ξέρω ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο Βιεϊρίνια είναι μια σημαία για τον ΠΑΟΚ. Έχει κάνει πολλά για την ομάδα και τον αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Τώρα δεν ξέρω τι έχει γίνει και δε μπορώ να λέω κάτι πάνω σε αυτό το θέμα».

Τσιρίλο: «Μεγάλος για τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια, δεν ξέρω τι έγινε»

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο;

«Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα παλέψουν μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλή ομάδα και θα είναι τα πάντα ανοιχτά  μέχρι το τέλος».

Τέλος, ένα σχόλιο για τον covid-19 και την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα

«Αυτό είναι ένα θέμα που δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τα κρούσματα ανεβαίνουν παντού. Σίγουρα δεν είναι ίδιο το ποδόσφαιρο έτσι, γιατί για μένα ο κόσμος στα γήπεδα είναι πολύ σημαντικός. Θέλει όμως ακόμα λίγη υπομονή και ελπίζω να πάνε τα πάντα καλά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ