Γαλανόπουλος : «Είμαστε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος»

Γαλανόπουλος : «Είμαστε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος»

Ο νεαρός μεσοαμυντικός της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος, τόνισε πως η Ένωση παραμένει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί το απόγευμα του Σαββάτου την Λαμία στο ΟΑΚΑ και ο αμυντικός μέσος των κιτρινόμαυρων, Κώστας Γαλανόπουλος μίλησε στο match programme του αγώνα. Ο νεαρός άσος της Ένωσης αναφέρθηκε στην δική του πορεία την φετινή αγωνιστική περίοδο και πρόσθεσε πως η ΑΕΚ παραμένει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, παρά την απώλεια βαθμών στην Λάρισα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γαλανόπουλου στο match programme.

Στην ουσία σε… μάθαμε πέρυσι, αλλά εφέτος δίνεις το αγωνιστικό σου στίγμα. Πόσο ξεχωριστή είναι για σένα η εφετινή σεζόν; Πόσο καθοριστική για την καριέρα σου;

«Για εμένα δεν έχει αλλάξει κάτι στην ποδοσφαιρική μου φιλοσοφία ή στην προσπάθεια που καταβάλλω. Ολα έχουν έρθει κατά τρόπο φυσιολογικό. Το μόνο που πλέον έχει τελειώσει και για μένα και για όλους είναι… ο μικρός! Δεν υπάρχει πλέον ο μικρός, ούτε για τον προπονητή μου, ούτε για τους συμπαίκτες μου, ούτε για τον κόσμο, αφού πλέον με βλέπουν ως ισότιμο μέλος του ρόστερ της ομάδας».

-Καλό είναι αυτό ή κακό;

«Εντάξει, έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του. Το βασικό είναι ότι αυτό μεγαλώνει τις υποχρεώσεις σου και μειώνει τα ελαφρυντικά σου. Δημιουργεί περισσότερες ευθύνες αλλά νιώθω αρκετά ώριμος για να ανταποκριθώ. Βρίσκομαι σε μία ομάδα με καταπληκτικούς συμπαίκτες που με έχουν βοηθήσει από την πρώτη στιγμή. Με βοήθησε πολύ και η περσινή χρονιά στην οποία πήρα πολλά παιχνίδια και εφέτος είχα την ευκαιρία να παρουσιαστώ πολύ πιο έτοιμος και ώριμος».

-Πόσο σας πείραξε η ισοπαλία με την Λάρισα και το -3 από την κορυφή;

«Ηταν ένα κακό αποτέλεσμα, αποτυχημένο όταν διεκδικείς το πρωτάθλημα και είναι λογικό να μας επηρέασε. Δεν γίνεται όμως να σταματήσεις σε ένα κακό αποτέλεσμα, ούτε να σηκώσεις τα χέρια ψηλά στην πρώτη στραβή. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος
μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα που έχουμε δείξει μέχρι σήμερα. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, ούτε μπορεί κανείς να μας ξεγράψει».

-Πολλοί λένε ότι χάθηκε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια για το πρωτάθλημα…

«Εχουμε αποδείξει στη διάρκεια της εφετινής χρονιάς το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μας απογοητεύσει η μικρή διαφορά από την πρώτη θέση. Νομίζω ότι έχουμε δείξει πόσο καλή ομάδα είμαστε, έχουμε ανταπεξέλθει στα δύσκολα μέχρι σήμερα,
σταθήκαμε καλά μετά από τα όποια άσχημα αποτελέσματα και συνεχίζουμε με επιτυχία στην Ευρώπη»…

-Με άλλα λόγια εξακολουθείτε να πιστεύετε στον στόχο του πρωταθλήματος…

«Ασφαλώς! Πώς θα ήταν δυνατόν να μας πάρει από κάτω για ένα κακό αποτέλεσμα στη Λάρισα ή να μας απογοητεύσει το -3 από την κορυφή της βαθμολογίας; Είμαστε εδώ, είμαστε όλοι μαζί, έχουμε κάνει ανατροπές και θα δώσουμε τη μάχη για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος».

-Μπορείτε να ανταποκριθείτε ταυτόχρονα σε τρεις στόχους μέσα σε λίγες μέρες τον Φεβρουάριο;

«Νομίζω ότι το έχουμε αποδείξει αυτό από την αρχή της χρονιάς. Είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε τις λύσεις για να ξεπερνάμε τα προβλήματα και τις απουσίες, αντέξαμε μέχρι σήμερα σε ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά δεν κοιτάμε συνολικά τη συνέχεια, αντιμετωπίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

-Στο Κύπελλο πώς διαμορφώνονται τα πράγματα μετά το 0-0 στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό;

«Ηταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, που όμως δεν κρίνει απολύτως τίποτα. Η ρεβάνς είναι ανοιχτή, θα έχει προηγηθεί και το ματς του πρωταθλήματος. Είναι λογικό το πρωτάθλημα να μας απασχολεί περισσότερο, είναι ο νούμερο ένας στόχος αλλά μία μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να παραιτείται από κανένα στόχο. Θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ