Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Οι Γιαννιώτες διατήρησαν το προβάδισμα τους από το πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισαν στη Ριζούπολη την παρθενική νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Σε ένα παιχνίδι με σασπένς στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα άντεξε την αντεπίθεση του Απόλλωνα, διατήρησε το προβάδισμα του από το πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 στη Ριζούπολη. Ήταν το πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, στο τέταρτο ματς του «Άγιαξ της Ηπείρου» και στο πρώτο από τα εξ’ αναβολής, που αντιστοιχούσε στην πρεμιέρα της Superleague.

Πλέον, ο ΠΑΣ έχει 5 βαθμούς, όσους και ο Απόλλωνας. Όμως ο ΠΑΣ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ ο Απόλλωνας έχει δύο ματς λιγότερο.

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 43’ με τον Παμλίδη, ο οποίος πλάσαρε από κοντά μετά από το σουτ του Κριζμάν στο δοκάρι. Πριν ο Απόλλωνας συνέλθει, το προβάδισμα διευρύνθηκε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πίρσμαν ντρίμπλαρε τον Τσαμπούρη από πάνω και πάσαρε στον Ελευθεριάδη, ο οποίος εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλωνας μπήκε δυναμικά στο δεύτερο και είχε σημαντική ευκαιρία να μειώσει στο 50’, όταν ο Φατιόν εκτέλεσε άουτ το πέναλτι που κέρδισε ο Μουνιέ σε μαρκάρισμα του Κάργα. Τελικά, μείωσε το σκορ στο 82’ με σουτ του Ιωαννίδη. Η φάση χρειάστηκε έξι λεπτά για να ελεγχθεί η φάση από το VAR και να κατακυρωθεί το γκολ από τον διαιτητή Παπαπέτρου…

To «δεκάρι»: Ο Κριζμάν μπορεί να μην σκόραρε, αλλά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο πιο απειλητικός του ΠΑΣ και από αυτόν προήλθε το πρώτο γκολ.

Που κρίθηκε: Στο χαμένο πέναλτι του Φατιόν στο 50′. Αν ο Απόλλωνας μείωνε τόσο νωρίς, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική.

Στον πάγκο: Δεν έπρεπε να μείνει ο Μουνιέ, ο οποίος ηγήθηκε της αντεπίθεσης του Απόλλωνα.

Γιατί κόουτς; Ο Παράσχος έχασε ένα ημίχρονο επιτρέποντας στον ΠΑΣ να «κλειδώσει» τη νίκη.

Απόλλων : Κότσαρης (46′ Βερχουλστ) – Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Βιτλής (46′ Μουνιέ) – Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Φατιόν (70′ Κολ), Φερνάντεθ (46′ Ντάουντα)- Τσιλούλης (76′ Ιωαννίδης), Μπετινέλι.

ΠΑΣ Γιάννινα : Χουτεσιώτης – Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πέιρμσαν – Παμλίδης (Νάουμετς), Κάστρο, Σιόντης (90′ Εραμούσπε), Ελευθεριάδης (Καρτάλης) – Κρίζμαν (76′ Μπρέμερ), Λεό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ