Μάρκο Λιβάγια : Από Δόκτωρ Τζέκιλ… Μίστερ Χάιντ

Μάρκο Λιβάγια : Από Δόκτωρ Τζέκιλ… Μίστερ Χάιντ

Ο... Μάρκο του πέρυσι και ο... Λιβάγια του φέτος. Στα πρώτα ματς της σεζόν, ο Κροάτης έχει προβληματική εικόνα, με τον Μάσιμο Καρέρα να πονοκεφαλιάζει.

Η «βαριά» ήττα στην Πορτογαλία από την Μπράγκα ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Η Ένωση έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια από το σύνολο του Καρβαλιάλ, με την εσωστρέφεια να… αιωρείται πάνω από τον «κιτρινόμαυρο» πλανήτη.

Ένα πρόσωπο που προβλημάτισε στη μάχη με τους Πορτογάλους και σχολιάστηκε αρκετά ήταν ο Μάρκο Λιβάγια. Στο ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, ο Κροάτης επιθετικός είναι σκιά του καλού του εαυτού.

Δεν έχει σχέση με τον Λιβάγια των προηγούμενων ετών, κάτι που… μαρτυρούν και οι αριθμοί του. Η ΑΕΚ έχει θέμα, ο 27χρονος παίκτης έχει θέμα και κάπου εκεί μπαίνει στη… ζυγαριά και το ζήτημα με το συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Μόλις ένα γκολ στα πρώτα 7 παιχνίδια

Ως γνωστόν, στην αναμέτρηση με την Μπράγκα ο Λιβάγια πέρασε αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο του Estadio Municipal. Ο Κροάτης έκανε δύο λάθη που στοίχισαν δύο τέρματα στην Ένωση, με τον Μάσιμο Καρέρα να τον αποσύρει αμέσως στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Ουσιαστικά, αυτή η εικόνα ήταν η… σύνοψη των τελευταίων εβδομάδων για την παρουσία του 27χρονου στην ΑΕΚ.

Στα πρώτα ματς της εφετινής σεζόν, ο Λιβάγια δε δείχνει τις ηγετικές τάσεις των προηγούμενων χρόνων. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τα σημαντικά ματς, τότε δημιουργείται μεγαλύτερο ζήτημα για τον 27χρονο επιθετικό. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν άφαντος, ενώ και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δε βοήθησε τους «κιτρινόμαυρους», χάνοντας ακόμη έναν τίτλο. Ο Καρέρα περίμενε πολλά από τον Λιβάγια, με τον Κροάτη να μην έχει και την καλύτερη εικόνα.

Νεύρα, άσκοπες ντρίπλες, εύκολα «πουλήματα» της μπάλας συνθέτουν το σκηνικό των τελευταίων αγώνων για τον 27χρονο.

Μέχρι στιγμής, ο Λιβάγια έχει αγωνιστεί σε 7 ματς της νέας περιόδου, έχοντας 459΄ στα πόδια του. Οι αριθμοί λένε πολλά. Έχει σημειώσει μόλις ένα τέρμα (κόντρα στον Παναιτωλικό), ενώ μοίρασε μια ασίστ στον αγώνα με την Βόλφσμπουργκ.

Αντιθέτως, στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς, ο Μάρκο Λιβάγια είχε πάρει από το… χεράκι την ΑΕΚ σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση και με την ομάδα να αλλάζει προπονητή με το καλημέρα.

Στα πρώτα 7 ματς, ο Κροάτης επιθετικός είχε ήδη στείλει 4 φορές τη μπάλα στο πλεκτό, ενώ είχε σερβίρει και 2 ασίστ στους συμπαίκτες του. Ο 27χρονος παίκτης είχε πάρει στις… πλάτες του την ΑΕΚ, σε μια ιδιαίτερη περίοδο. Με λίγα λόγια, η μέρα με τη νύχτα οι περσινές εμφανίσεις του με τις φετινές.

Το συμβόλαιο που… σέρνεται

Το συμβόλαιο του Μάρκο Λιβάγια ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, με τον Κροάτη να είναι ελεύθερος να μιλήσει με όποια ομάδα επιθυμεί από τον Ιανουάριο. Στη μεταγραφική περίοδο που πέρασε, ο 27χρονος φορ πρωταγωνίστησε σε πολλά σενάρια, με ομάδες της Τουρκίας (να φέρονται) να κάνουν… ουρά για την απόκτηση του.

Στο ραντεβού που έγινε με την πλευρά της ΑΕΚ για ανανέωση του συμβολαίου του, δεν υπήρξε… λευκός καπνός, με το οικονομικό χάσμα να μη γεφυρώνεται. Έχει περάσει πολύς καιρός από εκείνη την επικοινωνία. Το ζήτημα του συμβολαίου δεν έχει λυθεί και η εικόνα του Λιβάγια προβληματίζει, με τον Κροάτη να δείχνει… αλλού με τη συμπεριφορά του.

Ο 27χρονος είναι ίσως το πιο πολύτιμο «εργαλείο» της Ένωσης, έχοντας συνεισφέρει πολλά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Στο ξεκίνημα της σεζόν όμως δε βρίσκεται στα… πάνω του, συμπαρασέρνοντας και την ΑΕΚ που περιμένει πολλά από τον ίδιο.

Ο Λιβάγια… ψάχνεται στα πρώτα ματς, ο Μάσιμο Καρέρα πονοκεφαλιάζει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεφύγει από το… αδιέξοδο που έχει βρεθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ