Παναθηναϊκός : Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του

Παναθηναϊκός : Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του

Χωρίς νίκη μετά από πέντε ματς πλέον ο Παναθηναϊκός που έχει μόλις τρεις βαθμούς και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας.

Λίγα δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη του φετινή νίκη βρέθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Βόλο αλλά το γκολ του Μπαρτόλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων άφησε ξανά τους «πράσινους» χωρίς τους τρεις βαθμούς. Φυσικά η ίδια ιστορία διαβάζεται και από την ανάποδη. Διότι την Κυριακή στο Ηράκλειο, ήταν ο Παναθηναϊκός που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από τον ΟΦΗ με το γκολ του Μακέντα στις καθυστερήσεις.

Δεν πρόκειται λοιπόν για κάποιο παιχνίδι τύχης-ατυχίας. Οι Πράσινοι βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα. Εκείνη που αποφάσισαν όταν το καλοκαίρι απομάκρυναν τον Γιώργο Δώνη, αλλά και παίκτες κλειδιά της περσινής ομάδας για να ξεκινήσουν από την αρχή. Με μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά έναν προπονητή λαχείο (Ντάνι Πογιάτος) δίχως παρελθόν. Και έναν τεχνικό διευθυντή (Τσάβι Ρόκα) που επέβαλλε τα ισπανικά ως νέα επίσημη γλώσσα των αποδυτηρίων.

Η διοίκηση αντέδρασε σχετικά γρήγορα, άλλαξε τον προπονητή, απομάκρυνε τον τεχνικό διευθυντή. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι πλέον άρρωστος και το μόνο βέβαιο είναι πως απαιτείται πολύ μεγάλη υπομονή για να βγει από το τούνελ. Ήδη πριν από λίγο ο Λάζλο Μπόλονι έβαζε όλη τη σοφία του στο τραπέζι. «Δεν μπορώ να κάνω θαύματα» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρουμάνος. Και ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει.

Ο Παναθηναϊκός είχε απόψε καλές στιγμές στο παιχνίδι του. Έχασε κάποιες ευκαιρίες. Δεν μπόρεσε όμως να τελειώσει τη δουλειά. Άφησε το ματς στην ισορροπία του 1-0. Και το πλήρωσε. Άλλωστε ο Βόλος δεν εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ με την ψυχολογία «επικίνδυνης αποστολής». Σαν ευκαιρία το είδε το ματς. Και τελικώς δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Και το σχέδιο του.

Έτσι, μετά από πέντε αγώνες στη Super League ο Παναθηναϊκός έχει μόλις τρεις βαθμούς και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του. Για πρώτη φορά στα 62 χρόνια της πρώτης κατηγορίας, το «τριφύλλι» μένει χωρίς νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές, κάτι που πήγε να συμβεί και πέρσι αλλά την πέμπτη είχε νικήσει με 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Βουτιά στο παρελθόν που με έναν τρόπο αναδεικνύει το πρόβλημα στο πραγματικό του μέγεθος. Παναθηναϊκός χωρίς νίκη σε 5 αγωνιστικές μοιάζει με ιστορία επιστημονικής φαντασίας.

Και να δούμε και τι ακολουθεί. Διότι οι Πράσινοι το Σάββατο (31.10) πηγαίνουν στη Λαμία. Σε μια έδρα που έχει αποδειχθεί για εκείνους πολύ μεγάλος μπελάς τα τελευταία χρόνια. Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Και ο χρόνος σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύμμαχο. Πως το έλεγαν όμως οι παλιοί; Στερνή μου γνώση…

Αναλυτικά:

1η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0

3η αγωνιστική: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-1

4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Άρης 0-1

5η αγωνιστική: ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2

6η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Βόλος 1-1

Τα επόμενα κρίσιμα ματς του Παναθηναϊκού:

7η αγωνιστική: Λαμία-Παναθηναϊκός (31/10, 19:30)

8η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (7/11, 19:30)

9η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (21/11, 19:30)

10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (29/11, 15:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ