Παναθηναϊκός : Το τέλος ενός εφιάλτη

Παναθηναϊκός : Το τέλος ενός εφιάλτη

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μπήκε σήμερα στις προπονήσεις και το τέλος ενός τρίμηνου... εφιάλτη μοιάζει να είναι κοντά. Εκτός - ενός ακόμη - απροόπτου.

Ήταν η πρώτη απόδειξη πως στο καλοκαίρι που πέρασε κάτι θα ήταν διαφορετικό στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Ήταν η στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε πάνω του το θέμα μιας μεταγραφής που ήθελε αρκετά λεφτά. Αρκετά για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού. Η τιμή εκκίνησης του συμβολαίου του Λούκας Βιγιαφάνιες άγγιζε τα 800 χιλιάρικα. Τόσα έπαιρνε στο Μεξικό που αγωνιζόταν.

Δεν ήθελε να μείνει εκεί. Και η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο μυαλό του. Και δη ο Παναθηναϊκός. Θα γύριζε, θα έριχνε τις απαιτήσεις του. Κοντά στο μισό εκατομμύριο. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού πείστηκε πως μία τέτοια κίνηση θα συνδυάσει ουσία και εντυπώσεις. Ο «Βίγια» θα έκανε «γκελ» στον κόσμο. Και θα άλλαζε την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού. Το «δεκάρι» που του έλειπε.

Τρεις μήνες μετά από την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Παναθηναϊκός αναζητεί ακόμα εκείνο το «δεκάρι». Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έφτασε στην Ελλάδα στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Μαζί του «κουβαλούσε» και ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς, που αρχικά φαινόταν κάτι απλό.

Ο Αργεντινός δεν ακολούθησε την αποθεραπεία που έπρεπε, με αποτέλεσμα οι ενοχλήσεις να μεγαλώσουν. Κάθε φορά που ο Ντάνι Πογιάτος άκουγε από το ιατρικό τιμ ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Βιγιαφάνιες, άκουγε και τον ίδιο τον παίκτη να λέει ότι πονάει.

Κάθε φορά που κάποια εξέταση έβγαινε «καθαρή», η απάντηση του Βιγιαφάνιες ήταν πως δεν νιώθει ακόμα καλά. Και δεν είναι έτοιμος να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα του. Θα έπαιζε στην πρεμιέρα με τον Αστέρα, αλλά δεν έπαιξε. Θα έπαιζε στη Λάρισα, αλλά δεν έπαιξε. Θα έμπαινε στην αποστολή του αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά δεν πήγε. Θα τον βλέπαμε έστω και για λίγο με τον Βόλο, αλλά δεν τον είδαμε. Όπως δε θα τον δούμε και απέναντι στη Λαμία.

Το θέμα του Αργεντινού έφτασε μέχρι τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ. «Άγγιξε» τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος άρχισε να αναζητεί ευθύνες για το γεγονός πως μία μεγάλη του επένδυση παραμένει στην εξέδρα και δεν μπαίνει στο γήπεδο. Υπήρξαν φήμες πως θα απολυθεί ο γιατρός της ομάδας, κυρίως λόγω αυτού του συμβάντος, κάτι που τελικά διαψεύστηκε από την ΠΑΕ. Αλλά ο προβληματισμός ήταν – και παραμένει ακόμα και σήμερα – διάχυτος και για το γεγονός πως ο Βιγιαφάνιες ήρθε με πρόβλημα που δεν εντοπίστηκε και για το γεγονός πως ο καιρός περνούσε, κοντεύει να φτάσει ο Νοέμβριος αλλά ακόμα δεν τον έχουμε δει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος δείχνει να αντιμετωπίζει πλέον και ψυχολογικό πρόβλημα. Να νιώθει φόβο και άγχος για να μπει στο γήπεδο και να παίξει στα… κόκκινα. Και μένει να δούμε πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό τώρα που πλησιάζει το τέλος του… εφιάλτη και η είσοδός του στην ομάδα δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Ο «Βίγια» προπονήθηκε σήμερα κανονικά, δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί το Σάββατο απέναντι στη Λαμία, αλλά όλα δείχνουν πως την ερχόμενη Τρίτη στο εξ αναβολής ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Ολυμπιακό Στάδιο θα μπει τουλάχιστον στην αποστολή. Με την ελπίδα το επόμενο βήμα να είναι η παρουσία του στο γήπεδο και όχι κάποιο… πισωγύρισμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ