ΠΑΟΚ : Άλλο εργασία, άλλο… προεργασία

ΠΑΟΚ : Άλλο εργασία, άλλο… προεργασία

Υπάρχει, η δουλειά πριν τους αγώνες. Η εργασία για αυτούς. Υπάρχει, όμως και η προεργασία για τον ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Έμειναν δώδεκα ματς. Από αυτά, πόσα είναι τα ματς «υψηλού ρίσκου»; Προφανώς οι έξι έδρες που θα επισκεφθεί, οι δύο συνεχόμενες, αλλά και τα δύο ντέρμπι στην Τούμπα. Τα άλλα τέσσερα, Λάρισα, Πανιώνιος, Ξάνθη, Πλατανιάς, στην Τούμπα, όταν θέλεις πρωτάθλημα, τα παίρνεις. Και ο ΠΑΟΚ θέλει…

Πάμε, λοιπόν, στα υπόλοιπα. Τι κάνει ο ΠΑΟΚ για τα «δύσκολα» ματς που του έχουν απομείνει στο πρωτάθλημα; Χτίζει και δουλεύει τις επαφές του με τις συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες θα ρυθμίσουν τον πρωταθλητή. Για παράδειγμα, ο Ατρόμητος, είναι μια ομάδα την οποία θα παίξει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ, αλλά θα επισκεφθούν το Περιστέρι και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Το κέρδος, λοιπόν, είναι… τρίδιπλο.

Τι έκανε, λοιπόν; Ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, κυρίως του πρωταθλήματος και όχι αυτών του Κυπέλλου, εκτός από τους τρεις δανεικούς, που αγωνίζονται κόντρα στους άλλους, αλλά όχι κόντρα σε εκείνον, ετοιμάζεται να δώσει και ένα σημαντικό ποσό στον Σπανό για τον Μάντσον. Ισως παίξει και δανεισμός – πώληση – ανταλλαγή του Κάτσε (και χρήματα βεβαίως – βεβαίως) δημιουργώντας και για αυτό το ματς συνθήκες «φιλικού».

Με τον Παναθηναϊκό, άσχετα με το αν διαλυθεί ή όχι μέχρι τότε, την προτελευταία αγωνιστική, είναι γνωστό πως έχει σημείο επαφής με τον Ουζουνίδη, με τον μάνατζερ που «τρέχει» τις πωλήσεις, αλλά όχι με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος μπλοκάρει τις πιθανές μετακινήσεις από και προς τον ΠΑΟΚ. Παράδειγμα τρανταχτό η ιστορία με τον Μολέδο. Ο ΠΑΟΚ ταυτόχρονα, όμως, θα ήθελε να έχει δυο-τρεις δικούς του δανεικούς στον Παναθηναϊκό, που φυσικά δεν θα έπαιζαν στο μεταξύ τους ματς αυξάνοντας τις πιθανότητες να περάσει με διπλό απ’ τη Λεωφόρο. Γιατί, είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος με τους 2-3 του ΠΑΟΚ και πολύ αποδυναμωμένος όταν δεν θα μπορεί, κόντρα στον Δικέφαλο, να τους χρησιμοποιήσει.

Πάμε και στα δύο συνεχόμενα. Αυτές τις αγωνιστικές που ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει σε επαρχιακές πόλεις, στις οποίες έχει αρχίσει πια και κερδίζει. Τώρα παίζει με τον Παναιτωλικό απ’ όπου είχε «ψωνίσει» Μαλεζά και Ουάρντα, ενώ τις τελευταίες μέρες φέρεται να γίνονται επαφές για τον Ενέα Μιχάι. Πάντως, αν είχε παραμείνει και ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος στο Αγρίνιο, ίσως τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Ενώ τώρα με τον πρώην της ΑΕΚ, τον Τραϊανό Δέλλα, η κατάσταση «σφίγγει»…

Επόμενη αγωνιστική, μετά το ματς στο Αγρίνιο, τα Γιέννενα. Με τον ιδιοκτήτη που έχει συχνές – πυκνές εμφανίσεις στα γραφεία της Τούμπας. Τον Γιώργο Χρηστοβασίλη. Εχει κάνει ήδη αρκετά deal με τον Ιβάν Σαββίδη (Χαρίσης, Κοροβέσης, Βελλίδης) και κάποια στιγμή, για να τα βάλει με τον Βλάνταν Ίβιτς, είχε δείξει ότι έχει πληροφόρηση από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Όπου υπήρχαν δικοί του παίκτες. Κι ας έχασε ως ελεύθερο τον Πασχαλάκη, που είναι τώρα βασικός κι αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει, λοιπόν, η δουλειά πριν τους αγώνες. Η εργασία για αυτούς. Υπάρχει, όμως και η προεργασία. Τα πρωταθλήματα, πού λέτε ότι κρίνονται;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ