Οι τρεις επιλογές στην μετά Φερέιρα εποχή

Οι τρεις επιλογές στην μετά Φερέιρα εποχή

Ο Αμπέλ Φερέιρα ετοιμάζεται για την Παλμέιρα και το ερώτημα είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Το «10» σας παρουσιάζει τις τρεις επιλογές που έχουν στην Τούμπα και αναμένεται στα επόμενα 24ωρα να αποφασίσουν για το ποια θα είναι προς το συμφέρον της ομάδας.

Να λοιπόν που έφτασε η στιγμή ο Αμπέλ Φερέιρα να βρεθεί με το ένα πόδι εκτός Τούμπας. Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν στον ΠΑΟΚ το προηγούμενο διάστημα, να διακόψουν δηλαδή τη συνεργασία τους με τον 42χρονο τεχνικό το κάνει ο ίδιος ο Πορτογάλος προπονητής.

Τους αδειάσει την γωνία και πάει σε μια ομάδα από τις πιο ισχυρές στη Βραζιλία. Όλα δείχνουν πως ο Φερέιρα θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο του Δικεφάλου κοουτσάροντας την ομάδα στην αναμέτρηση με την Γρανάδα για την 2 η αγωνιστική του Europa League.

Μετά από 15 μήνες θητείας στον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει να θυμάται ελάχιστες καλές στιγμές (Μπεσίκτας και Μπενφίκα) και πολλές άσχημες.

Την Παρασκευή (30/10) ΠΑΟΚ και Παλμέιρα αναμένεται να συμφωνήσουν, όμως η ομάδα δεν μπορεί να μείνει χωρίς προπονητή ούτε μια μέρα. Ο Σύλλογος είναι μέσα στους στόχους του και χρειάζεται μια νέα φυσιογνωμία που θα φέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια, αλλά και μια αγωνιστική ταυτότητα που θα ταιριάζει στην ομάδα με βάση το ρόστερ που διαθέτη.

Στον Δικέφαλο έχουν τρεις επιλογές για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Αμπέλ Φερέιρα. Στην Μικράς Ασίας, υπάρχουν εισηγήσεις ώστε να έρθει στην ομάδα ένας προπονητής που θα γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τι εστί ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη σκέψη είναι ο Όλαφ Ρέμπε να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το θέμα φέρνοντας έναν προπονητή που τον γνωρίζει ο ίδιος. Και η τρίτη επιλογή είναι να προκριθεί μια λύση μέσα από την ομάδα.

Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς και οι Έλληνες

Στην πρώτη περίπτωση εκτός από δύο-τρεις έλληνες προπονητές, Ουζουνίδης, Αναστασίου…, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει στο να έρθει ένας τεχνικός που έχει κάνει επαγγελματικά βήματα προόδου και έχει αφήσει έργο στις ομάδες από τις οποίες πέρασε από το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής, που και στο παρελθόν είχε ακουστεί για τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία. Έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Αχλί το οποίο όμως μπορεί να σπάσει με ένα ποσό που θα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Αν ο Ιβάν Σαββίδης το αποφασίσει τότε ο 50χρονος τεχνικός θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.

Ο Βάγκνερ και οι άλλοι

Η δεύτερη περίπτωση είναι η ομάδα να δοθεί σε ένα προπονητή που θα είναι προσωπική επιλογή του Όλαφ Ρέμπε. Τότε στην Τούμπα θα έρθει ένα πρόσωπο άφθαρτο και με νέες ιδέες. Ωστόσο το ρίσκο θα είναι μεγάλο καθώς θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα μέχρι να μάθει την ομάδα, αλλά και τι εστί Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν πάμε σ’ αυτή την πεπατημένη τότε ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής θα φέρει στην Τούμπα έναν προπονητή που τον ξέρει και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ο Ντέιβιντ Βάγκνερ είναι μια από τις περιπτώσεις, με θητεία δίπλα στον Γιούγκερ Κλοπ, αλλά και στη Σάλκε. Στην ατζέντα του Ρέμπε υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις προπονητών με αξιόλογα βιογραφικά.

Η περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία

Υπάρχει και η τρίτη λύση να δοθεί η ομάδα σε κάποιον εκ’ των έσω. Η μοναδική περίπτωση είναι αυτή του Πάμπλο Γκαρσία που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στη καριέρα του προπονητή που έχει αρχίσει να χτίζει.

Ο Γκαρσία, είναι αγαπητός στο ΠΑΟΚτσήδικο κοινό, αλλά και στην οικογένεια Σαββίδη που θαυμάζουν την δουλειά που κάνει στην Κ19. Όποια απόφαση κι αν παρθεί, όποια λύση κι αν προκριθεί θα πρέπει να γίνει άμεσα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει χωρίς προπονητή ούτε λεπτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ