ΠΑΟΚ : Ο Φερέιρα φεύγει και ανακουφίζει το «ασπρόμαυρο» ταμείο

ΠΑΟΚ : Ο Φερέιρα φεύγει και ανακουφίζει το «ασπρόμαυρο» ταμείο

Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει χρήματα από τον Πορτογάλο και θα εξοικονομήσει την αμοιβή του, κερδίζοντας κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Άμπελ Φερέιρα στην Παλμέιρας, τότε ο ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει ένα ιδιότυπο ρεκόρ: για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει εισπράξει χρήματα από δύο συνεχόμενες πωλήσεις προπονητών!

Τον Ιούνιο του 2019, η Αλ Χιλάλ πλήρωσε τα 2 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας στο συμβόλαιο του Ραζβάν Λουτσέσκου και έπεισε τον Ρουμάνο να αφήσει την Τούμπα για τη Σαουδική Αραβία!

Τώρα, η Παλμέιρας δεν θα καταβάλλει το buy out των 7 εκατομμυρίων ευρώ για τον Άμπελ Φερέιρα, αλλά συμφώνησε στο αντίτιμο των 600.000 ευρώ για τον Πορτογάλο προπονητή. Ένα ποσό που κρίνεται επαρκές, με δεδομένη την κακή περσινή χρονιά του Δικεφάλου του Βορά.

Περαιτέρω, το κέρδος του ΠΑΟΚ δεν θα είναι μόνο τα χρήματα που θα λάβει από την Παλμέιρας. Η ΠΑΕ θα εξοικονομήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, που αντιστοιχούσε στις αποδοχές του 42χρονου κόουτς από την Ιβηρική.

Επιπροσθέτως, είναι κοινό μυστικό στην Τούμπα ότι ο αντικαταστάτης του Άμπελ θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Εκτός από τη φήμη του στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που θα τον προστατεύσει από τη φθορά μετά τα λάθη και τα αρνητικά αποτελέσματα, ο Ουρουγουανός έχει άλλο ένα σημαντικό προσόν για τον Σαββίδη: είναι φτηνός…

Η αμοιβή του Γκαρσία και των συνεργατών που θα έχει, δύσκολα θα ξεπεράσει τις 150-200.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στο λειτουργικό κόστος, σε μία περίοδο που είναι προφανές ότι η διοίκηση ενεργεί με πρώτο γνώμονα τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού… Γιατί ναι μεν ο κίνδυνος παραβίασης του Financial Fair Play από τον ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε, αλλά δεν εξαλήφθηκε…

Η Παλμέιρας παρουσιάστηκε σαν… μάνα εξ’ ουρανού για τον ΠΑΟΚ. Ο Φερέιρα συνέχισε στην Τούμπα επειδή η απόλυση του θα κόστιζε πάρα πολύ και το ταμείο δεν το άντεχε. Πλέον, ο Πορτογάλος όχι μόνο θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα φέρει και κέρδος κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Μία ανέλπιστη κατάληξη για τον Ιβάν Σαββίδη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ