Τι ακριβώς ισχύει με τα κρούσματα κορωνοϊού και τις αναβολές της Superleague

Τι ακριβώς ισχύει με τα κρούσματα κορωνοϊού και τις αναβολές της Superleague

Το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφαλείας της Superleague εξηγεί επακριβώς τι ισχύει με τις αναβολές παιχνιδιών του πρωταθλήματος σε περίπτωση που υπάρξουν θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδα.

Η Superleague όπως και όλη η Ελλάδα έχει χτυπηθεί από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τα καθημερινά κρούσματα στη χώρα να ξεπερνούν τα 1000 εδώ και μερικές μέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός την κυβέρνηση, ενώ και στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα συνεχόμενα κρούσματα στις ΠΑΕ βρίσκονται σε επιφυλακή τόσο η Λίγκα, αλλά και οι ομάδες.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στη Superleague τόσο για την 7η αγωνιστική αλλά και γενικότερα, το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφαλείας είναι συγκεκριμένο. Ειδικότερα, για να εξηγήσουμε τι ακριβώς ισχύει με τις αναβολές αλλά και τα κρούσματα κορωνοϊού στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να υπάρξει οριστική αναβολή σε ματς, όπως συνέβη σε αυτό του Απόλλωνα με τη Λαμία για την 6η αγωνιστική αλλά και του Άρη με την ΑΕΛ, πρέπει να υπάρχουν τρία θετικά κρούσματα στο τελευταίο τεστ που θα υποβληθεί οποιαδήποτε ομάδα πριν το παιχνίδι της.

Το τελικό τεστ στις ομάδες της Superleague γίνεται την Παρασκευή συνήθως και μόνο τότε θα υπάρξει σενάριο για αναβολή, αν φυσικά υπάρξουν τρία θετικά κρούσματα. Τα υπόλοιπα θετικά κρούσματα που έχουν βρεθεί στην οποιαδήποτε ομάδα μετά από τεστ προηγούμενων ημερών δεν θα μετρηθεί στα τρία που χρειάζονται για να αναβληθεί παιχνίδι.

Για παράδειγμα την περασμένη βδομάδα βρέθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα στον Απόλλωνα μια μέρα πριν το ματς με τη Λαμία και το ματς σωστά οδηγήθηκε σε αναβολή. Ο Απόλλωνας για την 7η αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αν λοιπόν η ελαφρά ταξιαρχία υποβληθεί σε τεστ μια μέρα πριν το ματς και βγουν όλοι αρνητικοί,  ή μέχρι και 2 θετικοί, τότε το ματς διεξάγεται κανονικά πολύ απλά γιατί τα κρούσματα δεν προστίθενται στα προηγούμενα τέσσερα.

Εκείνα έχουν απομονωθεί και βρίσκονται σε καραντίνα από την πρώτη ώρα που ήταν θετικοί, ενώ οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε νέα τεστ στις επόμενες μέρες και βγήκαν αρνητικοί. Βάση πρωτοκόλλου λοιπόν μόνο αν βρεθούν τρία θετικά κρούσματα στα τελικά τεστ ομάδας, 1-2 μέρες πριν από παιχνίδι αναβάλλεται ένα ματς στη Superleague.

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει στο πρωτόκολλο υγιεινής και ασφαλείας της Superleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ