Οι 12 ημέρες του Μάντι Καμαρά: Πότε θα κάνει τεστ, πότε θα επιστρέψει, σε τι κατάσταση βρίσκεται…

Οι 12 ημέρες του Μάντι Καμαρά: Πότε θα κάνει τεστ, πότε θα επιστρέψει, σε τι κατάσταση βρίσκεται…

To10.gr γράφει για τον Μάντι Καμαρά, τον κορωνοϊό, αλλά και το κρίσιμο διήμερο που θα κρίνει εάν θα είναι διαθέσιμος για τη μάχη με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σήμερα συμπληρώνονται 12 ημέρες από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Μάντι Καμαρά έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ηταν ακριβώς πριν τον εντός έδρας αγώνα με τη Μαρσέιγ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, όταν το τεστ του μέσου από τη Γουινέα βρέθηκε θετικό στον Covid-19, αλλάζοντας πλήρως τον Ολυμπιακό. Και προκαλώντας έναν δυσεπίλυτο πονοκέφαλο στον Πέδρο Μαρτίνς.

Μπορεί ο Ολυμπιακός  να νίκησε τους Γάλλους και η απουσία του να πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αλλά στην Πορτογαλία, ο ασταμάτητος Μάντι έλειψε. Ελειψε πολύ. Ελειψε συνολικά το παιχνίδι του, η ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, το επιθετικό και αμυντικό transition του (σ.σ. σε αυτόν τον τομέα συγκρίνεται με ελάχιστους ποδοσφαιριστές σε ολόκληρη την Ευρώπη), το μεγάλο κορμί του, η ικανότητά του να δημιουργεί φάσης για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Ελειψε, γενικώς.

Πλέον, στον Ολυμπιακό περιμένουν με αγωνία τα νέα τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου όλοι οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών θα υποβληθούν στα καθιερωμένα τεστ που τους υποβάλλει η UEFA, πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σήμερα, λοιπόν, θα δώσει νέο δείγμα και ο Καμαρά. Και οι ευχές του ιδίου και των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να πάνε όλα καλά. Το τεστ να βγει αρνητικό. Να τελειώσει η ταλαιπωρία του. Αλλά και να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στη μεγαλύτερη φετινή πρόκληση: Το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο; Εάν το δείγμα του Μάντι είναι αρνητικό και σήμερα και αύριο, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να τον έχει στη διάθεσή του. Εάν όχι, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα, έως ότου ο ιός νικηθεί από τον οργανισμό του και από τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΑΡΑ;

Η εύλογη απορία αφορά στη σωματική κατάσταση του Μάντι Καμαρά και το κατά πόσο θα μπορεί να παίξει σε ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης έντασης και απαιτήσεων, όντας εκτός προπονήσεων για 13-14 ημέρες. Αυτό είναι μια απορία που θα λυθεί μόλις τελειώσει η περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Αλλά αυτό που γνωρίζουν από τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Μάντι προπονείται μανιωδώς όλες αυτές τις ημέρες. Στο σπίτι του, σε διάδρομο και στο ειδικά διαμορφωμένο γυμναστήριο που έχει στο μπαλκόνι του, αλλά προπονείται ασταμάτητα. Και σε αυτό τον βοηθάει το γεγονός ότι είναι τελείως ασυμπτωματικός. Διότι  δουλεύει σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να είναι απολύτως υγιής.

Κάτι που σημαίνει ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ένας από τους πιο αθλητικούς και καλογυμνασμένους παίκτες των Πρωταθλητών, η συντήρηση που έχει κάνει, θα τον έχει διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στα πρόσφατα τεστ που έγιναν, και οι Ουσεϊνού Μπα και Χιλάλ Σουντανί είχαν πάλι θετικά δείγματα. Όπως ο Καμαρά έτσι και οι έτεροι δύο παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν σήμερα τεστ, για να φανεί τι μέλλει γενέσθαι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ