ΑΕΚ : Ο ξεχωριστός κύριος Σάκχοφ

ΑΕΚ : Ο ξεχωριστός κύριος Σάκχοφ

Μια από τις πολυτιμότερες μεταγραφές του καλοκαιριού αποδεικνύεται ο Εβγέν Σάκχοφ για την ΑΕΚ κι ενώ στην αρχή δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν την επιλογή του.

Ο Εβγέν Σάκχοφ επέστρεψε μάλλον αθόρυβα στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι. Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ ήρθε στο φινάλε της συγκεκριμένης περιόδου και από τους περισσότερους εισπράχθηκε ως μια κίνηση της Ένωσης να προσδώσει μεγαλύτερο βάθος στη μεσαίας γραμμή της. Μάλιστα πολλοί είχαν ερμηνεύσει αυτή τη μεταγραφή ως μια μεταγραφή… ανάγκης, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζαν οι Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος.

Βεβαίως οι Μάσιμο Καρέρα και Ίλια Ίβιτς δεν είχαν την ίδια άποψη. Ήδη ο Σάκχοφ έχει αποδειχθεί καταλυτικός για την ΑΕΚ. Έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του και πρωταγωνιστεί. Μέχρι στιγμής αποτελεί μαζί με τον Τσιντώτα τους πιο σταθερούς παίκτες της ΑΕΚ.

Ένας ακούραστος εργάτης της μεσαίας γραμμής, που προσφέρει ισορροπία και ποιότητα στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Η ΑΕΚ δείχνει να έχει πετύχει διάνα με την μεταγραφή του Ουκρανού μέσου. Ο Σάκχοφ μπορεί να ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες, όμως κάνει αρκετό… θόρυβο στο γήπεδο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ πριν από ένα χρόνο είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους οπαδούς της ομάδας. Μιας και ο Σάκχοφ αποτελούσε από τις πλέον αξιόπιστες μονάδες της. Και χάθηκε για λίγα χρήματα

Τότε ο Σάκχοφ εισέπραττε κοντά στις 400.000 ευρώ από τον ΠΑΟΚ και για να ανανεώσει ζητούσε κοντά στις 600.000 ευρώ. Στον ΠΑΟΚ δεν έκαναν μια ανάλογη προσφορά και έτσι ο Ουκρανός αποφάσισε να αποχωρήσει. Όπως φάνηκε δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με την Λέτσε και την Ιταλία να τον υποδέχονται.

Ο έμπειρος άσος έκανε μια σούπερ χρονιά στην Ιταλία και φέτος, προέκυψε η δυνατότητα επιστροφής στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το παράθυρο που υπήρχε στο συμβόλαιό του και απέκτησε τον παίκτη ως ελεύθερο. Δίνοντάς του απλά τα χρήματα που προβλέπονται στο συμβόλαιό του.

Και από οικονομικής άποψης ακόμα η ΑΕΚ έκανε μια σούπερ συμφωνία. Απέκτησε έναν παίκτη που έχει αποδειχθεί ήδη καταλυτικός για την λειτουργία της στο γήπεδο, με ελάχιστα χρήματα. Ενώ ο Σάκχοφ κλήθηκε στην εθνική Ουκρανίας για τα παιχνίδια που έρχονται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως προορίζεται και για βασικός!

Ο έμπειρος χαφ δείχνει στα καλύτερά του. Έχει βρει στην ΑΕΚ ένα περιβάλλον που του παρέχει ασφάλεια και του δίνει μεγάλο κίνητρο, το ότι η Ένωση έχει στόχους. Άλλωστε και στις πρώτες του δηλώσεις φορώντας τα κιτρινόμαυρα κατέστησε σαφές πως ήρθε στον Δικέφαλο με στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα που δεν κατάφερε να κατακτήσει το 2018, όταν ως παίκτης του ΠΑΟΚ είδε τους Κιτρινόμαυρους να πανηγυρίζουν. Βεβαίως… ρέφαρε αυτή την αποτυχία την επόμενη χρονιά, όμως φαίνεται πως η επιθυμία του για τίτλους δεν ικανοποιήθηκε.

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει βρει στο πρόσωπο του Σάκχοφ έναν παίκτη που μπορεί να κάνει και τον… προπονητή εντός γραμμών. Να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και να ηρεμεί το παιχνίδι της ομάδας όποτε χρειάζεται. Το είχαμε δει αυτό από τον Ουκρανό άσο, κυρίως στο ματς της ΑΕΚ με την Βόλφσμπουργκ. Εκεί όπου με μια συγκλονιστική εμφάνιση οδήγησε την Ένωση στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι στόχοι του Σάκχοφ δεν σταματούν εκεί, με τον ίδιο να τονίζει σε όποιον συζητάει μαζί του πως τώρα αρχίζει και δείχνει σιγά-σιγά το καλύτερό του πρόσωπο. Η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται ήδη δικαιωμένη από την συγκεκριμένη μεταγραφή, που μπορεί να πέρασε σε δεύτερο πλάνο σε σχέση με άλλες που έκανε, όμως είναι πιθανό να αποδειχθεί πιο σημαντική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ