Ολυμπιακός : Το «κάστρο» και ένα ρεκόρ 61 χρόνων!

Ολυμπιακός : Το «κάστρο» και ένα ρεκόρ 61 χρόνων!

Παρά το γεγονός ότι το «Γ. Καραϊσκάκης» δεν φιλοξενεί κόσμο φέτος λόγω του κορωνοϊού, η επίδοση του Ολυμπιακού μέχρι τώρα εντός έδρας είναι η καλύτερη εδώ και 61 χρόνια!

Το γήπεδό του και οι οπαδοί του ήταν ανέκαθεν ένα τεράστιο «όπλο» για τον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν νικήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» πολλές σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ωστόσο, φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός, όπως και οι περισσότερες (αν όχι όλες) ομάδες του πλανήτη αναγκάζονται να παίζουν σε άδεια γήπεδα χωρίς οπαδούς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Και πάλι όμως, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Φαληρικό Στάδιο αποτελεί «κάστρο» για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ακόμη και φέτος.

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε Superleague και Champions League δηλαδή. Οι Πειραιώτες μετρούν 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, με ρεκόρ τερμάτων 14-0! Αυτό αποτελεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η εφημερίδα «SportDay», το καλύτερο εντός έδρας ξεκίνημα του Ολυμπιακού από τη σεζόν 1959-60! Ήταν η χρονιά κατά την οποία μία ελληνική ομάδα (και συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι») συμμετείχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι φετινές εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού είναι κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (3-0), Παναιτωλικό (2-0), Ατρόμητο (4-0) και Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) στη Superleague και Ομόνοια (2-0), Μαρσέιγ (1-0) στο Champions League. Στα playoffs με τους Κύπριους και στους ομίλους με τους Γάλλους. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ ξανά 6/6 νίκες εντός έδρας με μηδέν παθητικό! Κι όμως έγινε φέτος αυτό, που δεν υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο.

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει κάνει 4/4 με τέρματα 11-0. Ανάλογο ξεκίνημα, δηλαδή μόνο νίκες τις πρώτες 4 αγωνιστικές χωρίς να δεχθεί γκολ, η ομάδα έχει να κάνει από τη σεζόν 1992-93. Τότε, με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο, είχε επικρατήσει των Ηρακλή (1-0), Άρη (2-0), Δόξας Δράμας (2-0) και ΟΦΗ (3-0).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ