Φραντζέσκος : «Τέλεια η εκτέλεση φάουλ του Νινούα»

Φραντζέσκος : «Τέλεια η εκτέλεση φάουλ του Νινούα»

Ένας εκ των κορυφαίων εκτελεστών φάουλ του ελληνικού ποδοσφαίρου, Κώστας Φραντζέσκος, μίλησε για το γκολ του Νινούα κόντρα στον Παναιτωλικό την περασμένη αγωνιστική στη Super League.

Ο μετρ του είδους, Κώστας Φραντζέσκος, αναφέρθηκε στο γκολ-φάουλ του Νίκα Νινούα στον αγώνα Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας την εκτέλεση, τέλεια από κάθε άποψη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο «radioprimo.gr»:

Για το προσωνύμιο «Μίστερ φάουλ»: «Έχω την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ από εκτελέσεις φάουλ. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα γκολ είχα πετύχει από φάουλ. Είναι συνδυασμός δουλειάς και ταλέντου να μπορείς να εκτελείς φάουλ. Λίγο παραπάνω σημαντικό είναι το χάρισμα, γιατί όσο και να το δουλεύεις αν δεν έχεις χάρισμα δεν θα το φτάσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Για το γκολ του Νίκα Νινούα: «Το έχω δει το γκολ του Νινούα και είναι φανταστικό! Πιστεύω ότι όλοι οι τερματοφύλακες φοβούνται τη γωνιά πάνω από το τείχος και κάνουν το τρομερό λάθος να επικεντρώνονται εκεί. Αυτός που εκτελεί το φάουλ μπορεί να «παίξει» με τον τερματοφύλακα, ενώ ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να «παίξει» με τον εκτελεστή του φάουλ. Το φάουλ του Νινούα ήταν τέλειο και από άποψη εκτέλεσης, πως κινήθηκε η μπάλα και με την ταχύτητα που έφυγε».

Για τη δήλωση του Τσιάρτα: «Αυτή είναι η πλευρά του Βασίλη. Η δική μου πλευρά είναι διαφορετική. Εγώ κοιτούσα που ήταν το τείχος, που είναι ο τερματοφύλακας και μέχρι τελευταία στιγμή κοιτούσα τους παίκτες του τείχους μήπως κάποιος κάνει ένα βήμα πίσω και δεν μπορέσει να βρει τη μπάλα».

Για το αν οι αριστεροπόδαροι είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμοι: «Όχι, δεν θα το έλεγα. Ο κάθε τεχνίτης ποδοσφαιριστής είναι πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Μην ξεχνάμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουμε δει τον Χατζηπαναγή, που ήταν δεξιοπόδαρος, έχουμε δει τον Κούδα, ο οποίος ήταν, επίσης, δεξιοπόδαρος. Όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που έχουμε θαυμάσει στην Ελλάδα ήταν δεξιοπόδαροι».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Είναι μια περίεργη χρονιά για τον ΠΑΟΚ με αλλαγή προπονητή και καινούριο ρόστερ. Το ευτύχημα είναι ότι μπήκε στους ομίλους και για το σύλλογο και για την Ελλάδα, ώστε να πάρουμε βαθμούς. Το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, τελείως διαφορετικό από το πρωτάθλημα και η κάθε λεπτομέρεια παίζει σημαντικό ρόλο. Λίγο αν αφαιρεθείς από το παιχνίδι σου, μπορεί να το πληρώσεις».

Για τους προπονητές των ακαδημιών που αναλαμβάνουν την αντρική ομάδα: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και πολύ δύσκολο. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, πίστωση χρόνου και να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και να το κάνεις με σοβαρότητα για να πετύχει. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένας προπονητής που τον ξέρω πολλά χρόνια. Κάθε χρόνο ήταν και πιο ώριμος, ήξερε τι ζητάει, είχε επιμονή σε αυτό που έκανε και δεν είναι τίποτα τυχαίο στη ζωή του. Πιστεύω ότι την αξίζει αυτή την ευκαιρία».

Για τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοϊού: «Εγώ δεν θα σταθώ στις αλλαγές, αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι. Οι 5 αλλαγές που μπορεί να κάνει ένας προπονητής, προφυλάσσουν τους παίκτες, διότι είχαν μεγάλη αποχή. Το θέμα είναι η εικόνα που δείχνει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Η απουσία του κόσμου είναι σημαντική. Για ποιον πας να παίξεις ποδόσφαιρο; Για τον κόσμο φυσικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους έχουμε κοντά μας, τους έχουμε μακριά μας, οπότε είναι λίγο δύσκολο. Ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα του».

Για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος: «Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Έρχονται τα πάνω κάτω. Βλέπουμε αγώνες μεσοβδόμαδα, γιατί ομάδες έχουν χάσει αγώνες. Πιθανόν να αναβληθούν και αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σταθερότητα στις ομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ