Γιαννιώτης: Από τον Γάζωρο στο ρεκόρ

Γιαννιώτης: Από τον Γάζωρο στο ρεκόρ

Ο 25χρονος γκολκίπερ του Ατρομήτου κράτησε για έβδομο σερί παιχνίδι το μηδέν στην εστία του και πλέον είναι έτοιμος και για την Εθνική ομάδα.

Γάζωρος. Ενα χωριουδάκι 1660 κατοίκων στις Σέρρες! Η τοπική ομάδα; Ο Εθνικός Γαζώρου. Η πρώτη ομάδα του Ανδρέα Γιαννιώτη. Ενα παιδί που από 19 ετών ήταν βασικός στην Γ’ Εθνική με τον Εθνικό. Και που ειχε αναγκάσει τον Αλέκο Ράντο να κάνει το ταξίδι μέχρι τις Σέρρες για να τον δει από κοντά.

Κι είχε ενθουσιαστεί με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2012 να τον αποκτήσει. Ηταν μία επένδυση με (πολύ) μέλλον. Ενας 20χρονος γκολκίπερ δεν θα μπορούσε με τίποτα να παίξει άμεσα στον Ολυμπιακό. Πόσω μάλλον όταν προερχόταν από μία ομάδα Γ’ Εθνικής. Ο Γιαννιώτης εξελισσόταν μόνο μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τις προετοιμασίες.

Αποφασίστηκε τον Γενάρη του 2014 να δοθεί επιτέλους κάπου δανεικός. Για 1,5 χρόνο στον Πειραιά δεν είχε παίξει ένα παιχνίδι. Στον Φωστήρα πρόλαβε κι αγωνίστηκε σε 14. Ομως παρά το γεγονός ότι επιτέλους πήρε ματς την επόμενη σεζόν ο δανεισμός δεν πέτυχε (1 μόνο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα) κι επέστρεψε τον Γενάρη στον Ολυμπιακό (που φυσικά δεν έπαιξε).

Ο Γιαννιώτης παρέμενε υπομονετικός. Σεζόν 2015/16 έμεινε στο πρώτο μισό στον Ολυμπιακό (δεν έπαιξε) και τον Γενάρη έφυγε για την Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο. Την ομάδα που αναγεννά καριέρας. Στο πρώτο του μισό στην Πλατεία πρόλαβε να παίξει μόλις πέντε παιχνίδια αλλά την επόμενη σεζόν όχι μόνο ήταν ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας (33 ματς στο πρωτάθλημα) αλλά ήταν κι από τους βασικούς συντελεστές που ο Πανιώνιος πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι φάνταζε ως η ιδανικότερη στιγμή για τον ίδιο. Θα ήταν ο δεύτερος γκολκίπερ (πίσω από το Καπίνο) και θα είχε σίγουρα τα ματς του Κυπέλλου. Εν τέλει ο Χάσι προτίμησε την εμπειρία του Προτό, ο Γιαννιώτης έμεινε ελεύθερος και ο Ατρόμητος το εκμεταλλεύτηκε.

Η ομάδα του Περιστερίου τον υπέγραψε και του έδωσε αμέσως γάντια βασικού. Επαιξε για πρώτη φορά την 3η αγωνιστική. Βρισκόμαστε στην 9η κι ακόμα γκολ δεν έχει δεχτεί.

Εχει 630 λεπτά απαραβίαστη την εστία του και συνεχίζει στο ματς με τον Πανιώνιο. Την πρώην του ομάδα του. Στην άλλη πρώην του (Ολυμπιακό) επίσης είχε κρατήσει το μηδέν. Ο Γιαννιώτης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην κατηγορία αυτή τη στιγμή και σπάει και τα ρεκόρ… Και συνεχίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ