Ο αθόρυβος… δημιουργός του ΠΑΟΚ

Ο αθόρυβος… δημιουργός του ΠΑΟΚ

Στα επτά τελευταία του ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μετράει έξι ασίστ. Οργώνει το χώρο της μεσαίας γραμμής και δείχνει πως είναι και άριστος... σερβιτόρος. Ο λόγος για τον Στέφαν Σβαμπ.

Πρώτη μέρα του Αυγούστου και ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Στέφαν Σβαμπ από την Ραπίντ Βιέννης, με τον 30χρονο να προορίζεται για τον χώρο του κέντρου. Ένας παίκτης όχι και ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης… κάτι είδαν στον Αυστριακό μέσο και τον έντυσαν στα ασπρόμαυρα. Τρεις μήνες μετά, μπορούν να νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους, με τον Στέφαν Σβαμπ να βγάζει τα «λεφτά» του.

Ο 30χρονος παίκτης είναι ο ηγέτης που έψαχνε ο ΠΑΟΚ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μετά και τις πολλές σημαντικές αποχωρήσεις. Ήρεμος και με… φαρμακερό αριστερό πόδι, προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στο παιχνίδια της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία.

Ουσιαστικά, ο πρώην άσος της Ραπίντ Βιέννης τα κάνει όλα και συμφέρει. Με τα ηγετικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα που διαθέτει, βοηθάει τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι των «ασπρόμαυρων». Άλλωστε, ο κεντρικός μέσος του Δικεφάλου, μπορεί με μεγάλη ευκολία να αγωνιστεί και ως αμυντικός χαφ.

Βέβαια, αποδεικνύεται και σε ένα ακόμη κομμάτι του παιχνιδιού, πως οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν διάνα. Και αυτός, είναι ο τομέας των ασίστ.

Σβαμπ : «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω, ο Κρέσιτς με έπεισε» (vid) - to10.gr

Πρώτος στις ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Στέφαν Σβαμπ είναι καταλυτικός και στη δημιουργία του ΠΑΟΚ. Ο Αυστριακός μέσος εκτός από το να… κουμαντάρει το κέντρο, γνωρίζει καλά και την τέχνη του… σερβιτόρου.

Ο 30χρονος παίκτης έχει καταγράψει 6 ασίστ στα 7 τελευταία του ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα! Κόντρα σε Κράσνονταρ, Ομόνοια, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Αϊντχόφεν, ο Αυστριακός… τάισε τους συμπαίκτες του, ενώ στην αναμέτρηση με τους Ολλανδούς για το Europa League πέτυχε και το πρώτο του τέρμα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ασφαλώς, δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ που να έχει μοιράσει 6 ασίστ, με τον Στέφαν Σβαμπ να κατέχει τα πρωτεία. Ο 30χρονος δίνει λύσεις στο επιθετικό τρίτο του ΠΑΟΚ, με τη δημιουργική του ικανότητα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Αυστριακός άσος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας μοιράσει 3 ασίστ μέχρι στιγμής.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ο Στέφαν Σβαμπ κατέγραψε 10 τελικές πάσες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης. Όπως φαίνεται και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, ο 30χρονος παίκτης αναμένεται σύντομα να καταρρίψει αυτή την επίδοση.

Σβαμπ : «Δεν μετανιώνω για τη μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ» - to10.gr

Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει την ευτυχία να διαθέτει στα χέρια του ένα… εργαλείο διαθέσιμο για όλες τις δουλειές. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ περνάει… αθόρυβα από τα πόδια του 30χρονου, που δείχνει να έχει αναλάβει χρέη μαέστρου.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ