Παναθηναϊκός : Οι αριθμοί δείχνουν το πραγματικό πρόβλημα

Παναθηναϊκός : Οι αριθμοί δείχνουν το πραγματικό πρόβλημα

Ο Παναθηναϊκός «νοσεί» αγωνιστικά μέσα στο 2020, με τους αριθμούς και τα στατιστικά να λένε την αλήθεια σχετικά με την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζουν οι πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να απογοητεύει τη φετινή σεζόν, καθώς ηττήθηκε και από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (0-1) με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 88ο λεπτό. Οι πράσινοι παρά το γεγονός πως πέτυχαν δυο σερί νίκες (κόντρα σε Λαμία και Απόλλων Σμύρνης) δεν τα κατάφεραν και απέναντι στους Περιστεριώτες πραγματοποιώντας ακόμη μια κάτω του μετρίου εμφάνιση.

Ο Λάζλο Μπόλονι που βρίσκεται στην ομάδα περίπου έναν μήνα δεν έχει καταφέρει να αλλάξει πολλά πράγματα, έχει και πολλές ατυχίες με τραυματισμούς και η εικόνα που παρουσιάζει το τριφύλλι είναι η ίδια προβληματική που παρουσίαζε και επί Πογιάτος. Γενικότερα, το 2020 δεν πάει καθόλου καλά στον Παναθηναϊκό, αφού και στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν η εικόνα των πρασίνων δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να χάσει πολλούς βαθμούς τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και στα play off.

Ο Παναθηναϊκός είτε με τον Δώνη στον πάγκο του, είτε με τον Πογιάτος, ή ακόμα και τώρα με τον Μπόλονι έχει σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα γενικό. Δεν είναι μόνο το δημιουργικό κομμάτι, ή το αμυντικό πλέον έχει και θέμα στη φυσική κατάσταση όπως έχει επισημάνει συνεχώς ο Ρουμάνος τεχνικός, ενώ με την καταστροφική χρονιά που διανύει έχει επηρεαστεί η ομάδα και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Το 2020 είναι απογοητευτικό για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια δεν είναι η ομάδα που ήταν κάποιες άλλες εποχές. Καλώς ή κακώς έχει «μικρύνει» σαν σύλλογος με συνεχόμενες λάθος επιλογές είτε σε διοικητικό επίπεδο, είτε σε αγωνιστικό. Το 2020 όλοι περίμεναν μετά τη σεζόν που πραγματοποίησε το 2019 να πάει ένα βήμα πιο μπροστά.

Όμως το τριφύλλι αντί να πάει μπροστά μπορεί να πει κανείς ότι έκανε και δυο βήματα πίσω. Μέσα στην καταστροφική για εμάς χρονιά του 2020 (λόγω κορωνοϊού) και ο Παναθηναϊκός διάγει ένα πολύ κακό ημερολογιακό έτος. Συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει παίξει 32 παιχνίδια και μετράει μόλις 13 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν το όνομα και την ιστορία του συλλόγου. Οι πράσινοι με οποιονδήποτε προπονητή στον πάγκο τους έχουν σε 11 μήνες ποσοστό νικών μόλις 44%.

Κι αν αναλογιστεί κανείς και τη διαφορά τερμάτων μπορεί να μιλήσει για μια ομάδα που όχι μόνο δεν πρωταγωνιστεί, αλλά αποτελεί μια από τις μικρομεσαίες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενδεικτικά, στα 32 ματς του 2020 το τριφύλλι έχει σκοράρει μόλις 37 τέρματα και έχει δεχτεί τον υψηλότατο αριθμό των 26. Δηλαδή σκοράρει 1,1 γκολ ανά παιχνίδι ενώ δέχεται 0,8 τέρματα ανά ματς.

Τα ντέρμπι και το γενικό «πράσινο» πρόβλημα

Ο Παναθηναϊκός από όλα τα ντέρμπι που έχει δώσει μέσα στο 2020 έχει καταφέρει να σημειώσει μόλις 3 νίκες. Τις δυο απέναντι στον Άρη σε δυο αδιάφορα ματς στα περσινά play off και τη μοναδική σπουδαία νίκη του πέρσι απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την κανονική διάρκεια της Superleague.

Οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ούτε τον Ολυμπιακό ούτε την ΑΕΚ, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως αν δεχτούν γκολ πρώτοι στα παιχνίδια τους συνήθως φεύγουν χωρίς νίκη ή τις περισσότερες φορές ηττημένοι. Όπως μπορεί να καταλάβει και ο καθένας ο Παναθηναϊκός έχει γενικό πρόβλημα.

Τόσο στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στο επιθετικό δεν είναι σε καλή κατάσταση από την έναρξη του έτους και φυσικά οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Το τριφύλλι δέχεται εύκολα τέρματα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, ενώ και επιθετικά δεν μπορεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 33 ματς που έχει παίξει μέσα στο 2020 στα 13 εξ αυτών δεν έχει καταφέρει να σκοράρει κι αυτό είναι ένα στατιστικό από μόνο του, τόσο όσον αφορά τη δημιουργία αλλά και τη γενικότερη επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μέσα στο 2020:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ