Οι… πινελιές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

Οι… πινελιές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

Στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία, κατάφερε να επαναφέρει τη νοοτροπία του νικητή, την ηρεμία στα αποδυτήρια, την χαμένη χημεία, αλλά και να δείχνει επιτέλους η ομάδα πως είναι οικογένεια.

Δεν άλλαξε μόνο ο ΠΑΟΚ, στις ημέρες του Πάμπλο Γκαρσία. Άλλαξε και ο ίδιος ο Ουρουγουανός τεχνικός ως προπονητής της ομάδας. Όσοι θυμούνται τον «Τσε» ως ποδοσφαιριστή, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον προπονητή-Γκαρσία. Το μόνο κοινό που έχουν είναι η εξωτερική εμφάνιση και τίποτα παραπάνω. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε και έχει αιφνιδιάσει τους πάντες. Βέβαια όσοι γνωρίζουν από ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία μπήκε σε καλούπια όταν ανέλαβε τα τμήματα υποδομής και κατέκτησε πρωταθλήματα με την Κ19.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός ως προπονητής στην πρώτη ομάδα, σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να περνάει τις δικές του πινελιές με σκοπό να μετατρέψει τον ΠΑΟΚ σε οικογένεια και σ’ ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το πρώτο πράγμα που έκανε με το καλημέρα ήταν η αλλαγή συστήματος. Από 3-4-2-1 σε 4-2-3-1 ή 4-3-3. Ο Δικέφαλος άρχισε να γίνεται πιο λειτουργικός και να αξιοποιεί στο έπακρο όλους τους ποδοσφαιριστές στις σωστές θέσεις. Οι Ασπρόμαυροι αποδίδουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τα μικρά ή μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, με τον 43χρονο τεχνικό να μετράει τρεις ισάριθμές νίκες με πιο μεγάλη αυτή κόντρα στην Αϊντχόφεν 4-1.

Το δεύτερο μέλημα του ήταν να βάλει κανόνες στα αποδυτήρια καθώς είχε διακρίνει μια χαλαρότητα. Απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων όταν η ομάδα είναι στο φαγητό και στις συγκεντρώσεις της κι επίσης θα πρέπει όλοι να τηρούν ευλαβικά το ωράριο. Ο Γκαρσία θεωρεί ότι όταν μια ομάδα είναι στο τραπέζι είναι μια οικογένεια. Δεν πρέπει να ασχολείται ο καθένας με το κινητό του, αλλά μ’ αυτούς που κάθονται γύρω του. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλησε να φέρει πιο κοντά τους ποδοσφαιριστές. Σε ότι αφορά το ωράριο, ο Ουρουγουανός κατέστησε σαφές ότι σ΄ αυτό θα είναι αμείλικτος και όποιος καθυστερήσει θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες.

Ο Γκαρσία διαπίστωσε από την πρώτη ώρα πως δεν υπήρχε η χημεία μεταξύ παικτών και προπονητή. Άρχισε να το δουλεύει και αυτό το κομμάτι με καθημερινά τετ α τετ με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ήθελε να ακούσει τα προβλήματα τους να τους συμβουλεύσει να τους καθοδηγήσει. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρειάζονται έναν άνθρωπο που θα τους δείξει τον σωστό δρόμο. Ο Ουρουγουανός θέλησε μ’ αυτό τον τρόπο να αποκαταστήσει τα όποια προβλήματα υπήρχαν στις σχέσεις παικτών-προπονητή. Να σταθεί δίπλα προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Και τα κατάφερε. Είναι χαρακτηριστικά τα στιγμιότυπα που όλοι οι ποδοσφαιριστές τρέχουν στον πάγκο για να πανηγυρίσουν τα γκολ με την PSV.

Ένα ακόμα θετικό που έχει ο Γκαρσία ως προπονητής είναι η αντίληψη του παιχνιδιού. Δεν ακολουθεί μια τακτική, όπως ο προκάτοχος του από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος. Θα κάνει τις παρεμβάσεις του θα αλλάξει πρόσωπα και σχηματισμούς μέχρι να πάρει το καλύτερο που μπορεί. Παίκτες που είχαν πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι τους το προηγούμενο διάστημα πλέον βρίσκονται στον πάγκο μέχρι να συνειδητοποιήσουν σε ποια ομάδα βρίσκονται.

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα των αλλαγών που έκανε ο Γκαρσία στην ομάδα. Όσο περνούν οι μέρες οι… πινελιές του θα συνεχίζονται μέσα στον ΠΑΟΚ μέχρι να γίνει η ομάδα του μια γροθιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ