Αυτοί είναι οι 10 «νέοι» που ανέβασε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας ο Μαρτίνς

Αυτοί είναι οι 10 «νέοι» που ανέβασε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να δουλέψει ο ίδιος με 10 από τα σημαντικότερα ταλέντα της ακαδημίας και to10.gr καταγράφει ποιους επέλεξε.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις το πρωί της Τρίτης. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να προσαρμόσει το πρόγραμμα, καθώς η απουσία 14 ποδοσφαιριστών, λόγω της συμμετοχής τους στους αγώνες των εθνικών τους ομάδων, δίνει χώρο και χρόνο στον τεχνικό των Πειραιωτών να δουλέψει με κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά και με παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου.

Στην προπόνηση της Τρίτης, λοιπόν, ο Μαρτίνς αποφάσισε να δουλέψει με συνολικά 10 ποδοσφαιριστές από τις ομάδας Κ17 και Κ19 του Ολυμπιακού. Με σκοπό να τους τσεκάρει, να τους αξιολογήσει, αλλά και να διαπιστώσει την εξέλιξή τους. Καθώς είναι σαφές πως αποτελεί βασικό μέλημα του συλλόγου να προωθηθούν κάποιοι εκ των εξαιρετικών «μικρών» που υπάρχουν στα τμήματα υποδομής. Επιπλέον, προπονητής των Ερυθρόλευκων σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του είχε εξάρει τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας, αλλά και το ταλέντο που υπάρχει.

Στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας, λοιπόν, εντάχθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές:

* Θανάσης Παπαδούδης (06/09/2003): Ο τρίτος γκολκίπερ που προάγεται από την Ακαδημία μετά τους Τζολάκη και Καραργύρη. Βασικός πέρυσι στην Κ17 και φέτος στην Κ19, όταν δεν «κατεβαίνουν» οι δυο τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας. Αγωνίστηκε για 10 λεπτά στο φιλικό με τα Χανιά.

* Αγγελος Τσάβος (11/04/2002): Δεξιός μπακ, διεθνής με τις Εθνικές Ελλάδος Κ16 και Κ17, αλλά και σημαντικό στέλεχος της Κ19.

* Βαγγέλης Κεραμίδας (12/09/2002): Αριστερός μπακ, βασικός στην Κ19. Εχει κληθεί από τον Μαρτίνς κι άλλες φορές φέτος για προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

* Νικήτας Νικόλης (16/06/2002): Ο αρχηγός της Κ19. Κανονικά αγωνίζεται αριστερός μπακ, αλλά ο Νικοπολίδης τον έχει μονιμοποιήσει στη θέση του στόπερ. Μόνιμος στις προπονήσεις του Μαρτίνς, αγωνίστηκε βασικός (77′) στο φιλικό με τα Χανιά.

* Γιάννης Χριστοφιλόπουλος (17/06/2003): Κεντρικός αμυντικός, καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού από τον Πανιώνιο. Ξεκίνησε βασικός στη σεζόν.

* Κρίστιαν Μπέλιτς (25/03/2001): Αμυντικός μέσος παλιάς κοπής. Βασικός στην Κ19 και πάντα στις προωθήσεις του Μαρτίνς, παρακολουθείται στενά, καθώς θεωρείται από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Ακαδημίας (σ.σ. είχε αποκτηθεί με μεταγραφή από τη Γουέστ Χαμ). Διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές της Σερβίας.

* Φώτης Κίτσος (31/03/2003): Αριστερός εξτρέμ και μπακ. Ενας από τους πλέον βασικούς ποδοσφαιριστές της Κ19 και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος Κ17. Ο Μαρτίνς τον παρακολουθεί στενά, τον χρησιμοποίησε και στα δύο φιλικά με Χανιά και Λεβαδειακό, σε θέση αριστερού μπακ.

* Τάσος Τσέλιος (14/10/2002): Επιτελικός μέσος και εξτρέμ, προερχόμενος από την ακαδημία του ΠΑΟΚ. Ο Μαρτίνς τον κάλεσε για πρώτη φορά για προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, καθώς θέλει να τον δει μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα Κ19.

* Παναγιώτης Χαϊκάλης (19/06/1993): Σέντερ φορ, αποκτήθηκε το καλοκαίρι με μεταγραφή από τον Πανιώνιο. Μοιράζεται τη θέση του βασικού επιθετικού της Κ19 με τον Σταμούλη και ο Μαρτίνς θέλησε να τον τσεκάρει από κοντά για πρώτη φορά.

* Γιώργος Συρμής (24/03/2003): Επιτελικός μέσος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Πρώτος σκόρερ πέρυσι στην ομάδα Κ17 με 16 γκολ και 12 ασίστ! Βασικός και στην Εθνική Κ17. Κέντρισε την προσοχή του Μαρτίνς, που ζήτησε να τον δει στην πρώτη ομάδα.

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Μαρτίνς ήθελε να δει και ακόμη κάποιους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, αλλά λόγω τραυματισμών, δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Λιάτσος, ο Καράκουτης, ο Μαυρουδής και ο Σταμούλης, που αποτελούν κάποια από τα σημαντικότερα πρότζεκτ των τμημάτων υποδομής.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς προωθεί τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του Ολυμπιακού. Και το κάνει, τόσο επειδή δεν έχει πολλούς ποδοσφαιριστές, λόγω των 14 διεθνών, όσο και διότι θέλει να δουλέψει μαζί τους, να τους εξηγήσει τη φιλοσοφία της πρώτης ομάδας, να δει σε τι επίπεδο βρίσκονται, αλλά και να τους χρησιμοποιήσει κάποιους εξ αυτών και στο προσεχές φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο Μαρτίνς δεν θα έχει συνολικά 14 διεθνείς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, τους εξής: Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Μασούρας (Ελλάδα), Τζολάκης, Βρουσάι, Σουρλής (Εθνική Ελπίδων), Χασάν (Αίγυπτος), Καμαρά (Γουινέα), Σισέ (Σενεγάλη), Ελ Αραμπί (Μαρόκο), Ντρέγκερ (Τυνησία), Σεμέδο (Πορτογαλία), Ραντζέλοβιτς (Σερβία), Κρίστινσον (Ισλανδία). Αντίθετα, ο Ουσεϊνού Μπα, αν και είχε κληθεί στην εθνική Σενεγάλης και προοριζόταν για βασικός, έμεινε στο Ρέντη, για να προπονηθεί και να ανακτήσει την καλή του φυσική κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ