Ολυμπιακός : Εννιά ματς σε 30 μέρες, τρεις… τελικοί και τρία ντέρμπι!

Ολυμπιακός : Εννιά ματς σε 30 μέρες, τρεις… τελικοί και τρία ντέρμπι!

Τα έχει όλα η επιστροφή στη δράση για τον Ολυμπιακό. Η «τετράδα-φωτιά» με το… καλημέρα και το σερί χωρίς ανάσα έως και τις 20 Δεκεμβρίου.

Αν υπάρχει μια ομάδα στην Ελλάδα γνωρίζει καλά να παίζει ασταμάτητα και να προσπαθεί να κρατήσει… δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες άλλωστε βρίσκονται πάντα στην Ευρώπη, είτε μιλάμε για ομίλους είτε για νοκ-άουτ στο δεύτερο μισό της σεζόν, άρα ξέρουν καλά τις δυσκολίες αλλά και πώς να διαχειρίζονται περιόδους σαν και αυτή που έρχεται μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν με θετικό πρόσημο. Είναι πρώτος στο πρωτάθλημα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, είναι μέσα στο «κόλπο» των προκρίσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ, βάζει όλο και πιο «βαθιά» στην ομάδα τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματά του αλλά και βρίσκει όλο και καλύτερο ρυθμό μέσα από τα επίσημα παιχνίδια σε μια χρονιά περίεργη που δεν είχαμε ουσιαστικά προετοιμασία.

Η επιστροφή στην δράση είναι ιδιαίτερα απαιτητική για τον Ολυμπιακό. Εννιά ματς σε 30 μέρες, τρεις… τελικοί και τρία ντέρμπι! Με το… καλημέρα ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να έχει έτοιμη την ομάδα για τρία μεγάλα ματς. Με τις δυσκολίες των 13 διεθνών που λείπουν αυτό το διάστημα και θα επιστρέψουν λίγο πριν τους αγώνες.

Ο Μαρτίνς σκέφτεται ήδη τα ματς που έρχονται και ετοιμάζει να ρίξει στη «μάχη» ότι διαθέσιμο «όπλο» έχει στο Ρέντη. Είναι σίγουρο πως όλοι θα χρειαστούν.

Πάμε στο «ζουμί» όμως. Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η 9η αγωνιστική έχει ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό των προβλημάτων, χωρίς αυτό βεβαίως να αλλάζει την σημασία του ματς και την διπλή απαίτηση για νίκη (ουσία και γόητρο).

Στις 25 του μήνα έρχεται στο Καραϊσκάκη η πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι με το βράδυ αυτό να δείχνει πολλά για την ευρωπαϊκή συνέχεια των νταμπλούχων. Σε συνδυασμό δηλαδή με το αποτέλεσμα του αγώνα Μαρσέιγ-Πόρτο.

Η «τετράδα – φωτιά» κλείνει στο Βικελίδης. Με τον εξαιρετικό φέτος Άρη, τον συγκάτοικο αυτή την στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας. Στις 28 Νοεμβρίου παίζει στη Θεσσαλονίκη και… καπάκι φεύγει για Μασσαλία ο Ολυμπιακός για το μεγάλο ματς με την Μαρσέιγ την 1η Δεκεμβρίου.

Η επιστροφή στην βάση φέρνει τον Βόλο του Μπέου στο Καραισκάκη στις 5 Δεκεμβρίου για να ακολουθήσει το τελευταίο ματς των ομίλων, στις 9 με την Πόρτο.

Αμέσως μετά υπάρχει η Λαμία για το πρωτάθλημα στις 13 Δεκεμβρίου, και τρεις μέρες μετά το ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Το 2020 κλείνει στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΛ στις 20 Δεκεμβρίου με το… καλημέρα του 2021 να φέρνει την ΑΕΚ στο Φαληρικό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα παίξει 9 ματς σε 30 μέρες, θα παίζει κάθε εβδομάδα μέχρι το φινάλε του 2020 τρία ιδιαίτερα απαιτητικά ματς και έχει 4 ματς με την επιστροφή που κρίνουν σχεδόν τα πάντα στην Ευρώπη και δίνουν στίγμα στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Να κλείσει εντυπωσιακά το 2020, όπως το άνοιξε…

Τα 9 ματς σε 30 μέρες

21/11 – ΠΑΟ
25/11 – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
28/11 – ΑΡΗΣ *
1/12 – ΜΑΡΣΕΙΓ *
5/12 – ΒΟΛΟΣ
9/12 – ΠΟΡΤΟ
13/12 – ΛΑΜΙΑ *
16/12 – ΑΕΚ *
20/12 – ΑΕΛ

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ